Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie Cromy

Featured Replies

Napisano

Kończy się okres ubezpieczenia wcześniejszego właściciela Cromy, toteż pojawił się kolejny dylemat: GDZIE ubezpieczyć auto.

Swoją 19letnią Astrę mam ubezpieczoną w MTU. Cromę OC wyliczyli mi na 408 pln + 10zł standard assistance (?) + 30 zł NNW = 448 zł.

Co prawda Croma to nie Astra i fajnie byłoby ubezpieczyć również AC, ale w wątku o kupnie Cromy padały kwoty rzędu 1500 zł za OC+AC, a to są chyba jednak za duże koszty dla mnie. Zastanawiam się więc nad rozwiązaniem OC + ewentualnie jakieś dodatkowe opcje.

Stąd pytanie, jak najkorzystniej skomponować takie ubezpieczenie. Może któraś z firm ma dodatkowe zniżki dla nauczycieli?

Proszę o pomoc. Wszelkie sugestie mile widziane.

Napisano

W PZU cały pakiet wychodzi całkiem sensownie.

Pozdrawiam BAS

ps. Podziwiam jak można jeździć autkiem wartym więcej niż 5kzł bez AC.

Napisano

w wyniku awarii padła moja odpowiedź w tym wątku smile.gif

z tego co pamiętam masz 60% zniżki więc możesz mieć dobra ofertę pakietową w Inter Risku tj. AC OC NNW i AS - jak dobrze kojarzę nazywa się to K1, dobrą ofertę na Fiata ma również Benefia tam z Twoimi zniżkami i bez ochrony prawnej powinieneś zejść z pełnym pakietem poniżej 1500 złotych, jeżeli masz powyżej 30 lat spróbuj również Wartę oni mają bardzo dobre oferty dla "starszych" kierowców

no i nowość na rynku czyli Proama, dla kierowców mających 60% zniżki dają 70% jest kalkulator także sprawdź sobie ile wyjdzie pełny pakiet - u mnie akurat wyszło drożej ale kilku znajomych sporo zaoszczędziło:)

Napisano

> W PZU cały pakiet wychodzi całkiem sensownie.

> Pozdrawiam BAS

> ps. Podziwiam jak można jeździć autkiem wartym więcej niż 5kzł bez AC.

Jest jedna dziwna sprawa w PZU. Pakiet liczony z OC AC i NW jest droższy o 300zł niż OC NW i osobno AC. Zapłaciłem 300zł mniej. Ojciec w Leonie II też przeżył taki szok. Pani w PZU twierdzi że mają jakiś błąd w systemie

Napisano
  • Autor

> Jest jedna dziwna sprawa w PZU. Pakiet liczony z OC AC i NW jest droższy o 300zł niż OC NW i osobno

> AC. Zapłaciłem 300zł mniej. Ojciec w Leonie II też przeżył taki szok. Pani w PZU twierdzi że

> mają jakiś błąd w systemie

Ale OC + NW i osobno AC. Obydwa w PZU? Zawiera się 2 polisy? Jak to wyglądało u Ciebie?

Napisano

> Ale OC + NW i osobno AC. Obydwa w PZU? Zawiera się 2 polisy? Jak to wyglądało u Ciebie?

OC a jako druga polisa AC+NW(za to uzyskujesz zniżke na pakiet). Nie wiem na jakiej zasadzie to działa i dlaczego tak jest że wykupując wszystko razem płacisz drożej, nielogiczne ale tak jest. Poinformowała mnie o tym znajoma z inpektoratu. U mnie wyglądało to tak że wykupiłem OC a jak auto wyjechało na droge po 2 tyg wykupywałem AC+nw. Jak ci na konkretnych dokładnych kwotach zależy moge poszukać kwitów ale ja mam 2009/2010r i wartość 52 tyś została przyjęta.

Jak bedziesz w PZU popros o wyliczenie OC, a później AC z nw, a pozniej wszystkiego razem, będziemy mieli potwierdzenie lub nie tego co ja się dowiedziałem na swoim i ojca przykładzie ( ojciec ubezpieczał u innego agenta i wyszło to samo 300zł różnicy)

Napisano

LINK 4 przy 50% i 1 szkodzie w ostatnim roku za cromke 2009 EMOTION dali AC,OC, NW 1800zl cos tam

Napisano

> LINK 4 przy 50% i 1 szkodzie w ostatnim roku za cromke 2009 EMOTION dali AC,OC, NW 1800zl cos tam

fajna cena, ale jakoś niemam zaufania do innych ubezpieczycieli. Pozatym jak szukałem ubezpieczenia do GP to wszedzie wychodziło porównywalnie z PZU (+/- 100zł) a teraz przy krowie nie szukałem alternetywy. Pozatym pani z PZU zrobiła mi pewną przysługę dzięki której zaoszczędziłem 700zł

Napisano
  • Autor

kurcze, czeka mnie wymiana rozrządu i pompa wody jeszcze i wymiana oleju. Dużo tego w najbliższym czasie. A czy można zawrzeć pierw OC+ NW a np po jakimś czasie dokupić AC?

A może któryś z kolegów wykupywał do jakiegoś auta OC + autoszyby + jakieś mini Assistance? O co kaman z tymi ostanimi dwoma?

Napisano

> kurcze, czeka mnie wymiana rozrządu i pompa wody jeszcze i wymiana oleju. Dużo tego w najbliższym

> czasie. A czy można zawrzeć pierw OC+ NW a np po jakimś czasie dokupić AC?

> A może któryś z kolegów wykupywał do jakiegoś auta OC + autoszyby + jakieś mini Assistance? O co

> kaman z tymi ostanimi dwoma?

przeczytaj co napisałem 3 posty wyżej

Napisano

AC mozesz wykupic zawsze to nie jest umowa zalezna od OC i itd... To jest zupelnie inny produkt...Po prostu bedziesz mial rozne okresy ubezpieczenia..

Napisano

> AC mozesz wykupic zawsze to nie jest umowa zalezna od OC i itd... To jest zupelnie inny

> produkt...Po prostu bedziesz mial rozne okresy ubezpieczenia..

Tak ale w pakiecie dostaję się nawet 10% upustu....

Napisano

> Tak ale w pakiecie dostaję się nawet 10% upustu....

Są jeszcze upusty za utrzymanie klienta itd.

Generalna zasada jest taka, że albo trzeba mieć znajomego, który jest agentem PZU albo trzeba umieć z nimi rozmawiać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

tak jak pisałem zniżke za pakiet dostaniesz wykupująć AC+NW

Napisano

Kolega pytal tylko czy mozna osobno wykupic konkretne ubezpieczenie.... Patrzac na cene pewnje ze z reguly taniej jest w pakiecie, chociaz jak podano tu przyklad PZU moze byc inaczej:)

Napisano
  • Autor

Dziękuję za wypowiedzi. A teraz pytanie dodatkowe? Czy tylko PZU oferuje ubezpieczenie szyb, nazywa się to chyba AutoSzyba. I jaki zakres uszkodzeń obejmuje?

Napisano

> Dziękuję za wypowiedzi. A teraz pytanie dodatkowe? Czy tylko PZU oferuje ubezpieczenie szyb, nazywa

> się to chyba AutoSzyba. I jaki zakres uszkodzeń obejmuje?

Jak się nie myle 80zł na rok, suma ubezpieczenia 2000zł. Obejmuje wszystkie szyby i wszystkie rodzaje uszkodzeń.

Napisano

> Dziękuję za wypowiedzi. A teraz pytanie dodatkowe? Czy tylko PZU oferuje ubezpieczenie szyb, nazywa

> się to chyba AutoSzyba. I jaki zakres uszkodzeń obejmuje?

Link4 też ma taką opcję

Napisano
  • Autor

> Link4 też ma taką opcję

Sprawdziłem sobie tak na szybko.

1. Link4

Zniżka za zakup online, OC Link4, Program Pomocy w OC z Autem Zastępczym, wyszło 664.52 zł, NNW do 50kPLN +85zł, Ubezpieczenie szyb do kwoty 1500 zł z 25% wkładem własnym w szkodzie +80 zł. Łącznie 830 zł w dwóch ratach.

2. Proama:

Ubezpieczenie OC, Assistance Wypadkowy - naprawa na miejscu wypadku, Assistance Wypadkowy - holowanie, Assistance Wypadkowy - serwis informacyjny dla kierowców, Zielona karta, Zniżka OC dotychczas -60%, u nas -70%!!! (tutaj nie da się nic odjąć) = Cena pakietu 436,96 zł + NNW komunikacyjne 59 zł = w dwóch ratach daje 544,50 zł

3. mBank:

OC + NNW do 20kPLN + Assistance Standard (Naprawa pojazdu na miejscu zdarzenia, Holowanie pojazdu do warsztatu lub do wskazanego miejsca, jeżeli awarii nie można usunąć w miejscu zdarzenia, Zmiana koła w przypadku przebicia opony lub transport do najbliższego zakładu wulkanizacyjnego, gdy nie ma możliwości zmiany koła na miejscu, Pomoc w uruchomieniu pojazdu w przypadku rozładowania akumulatora lub w przypadku zatankowania niewłaściwego paliwa, Pomoc w otwarciu i uruchomieniu pojazdu w przypadku utraty lub uszkodzenia kluczy, Transport kierowcy i pasażerów do najbliższego warsztatu, Opieka nad dziećmi w razie wypadku, Opieka nad zwierzętami w razie wypadku) = w 2 ratach daje 565,20 zł.

Napisano

A wie moze ktos kto ma najlepszy PAKIET (OC,AC,NNW)

Link dal cos kolo 1850 przy -50%

NIestety nieuwaga sprzed roku skutkuje teraz:(

Napisano
  • Autor

> A wie moze ktos kto ma najlepszy PAKIET (OC,AC,NNW)

> Link dal cos kolo 1850 przy -50%

> NIestety nieuwaga sprzed roku skutkuje teraz:(

A sprawdź sobie MTU, link tutaj może wyjść taniej, ale nie wiem jak jest u nich z AC (nigdy szkody nie zgłaszałem).

Napisano

> A wie moze ktos kto ma najlepszy PAKIET (OC,AC,NNW)

> Link dal cos kolo 1850 przy -50%

> NIestety nieuwaga sprzed roku skutkuje teraz:(

masz podobne wymagania jak kolega więc sprawdź mój post na początku wątku..

Napisano

LINK4, przy wycenie ;Warsztat czyli dajesz auto do serwisu, i bez udzialu wlasnego na kazdym etapie, zniesienie amortyzacji, i cena taka jak PZU 2600:)

Oczywiscie nikt nie zaklada wypadku, wiadomo, ale roznie z tym bywa.

Przy 1000zl udzial wlasny kwota pelna to 2050zl w LINK 4

Znizki to -50 oc i AC

Napisano

jak zależy Ci jeszcze na ciekawej ofercie AC sprawdź sobie HDI, pełny pakiet wyjdzie Cie koło 2.000 złotych a jest dość fajnie skonstruowane rozliczenie ewentualnej szkody w postaci gotówki na podstawie wyceny ASO

Napisano
  • Autor

> Sprawdziłem sobie tak na szybko.

> 1. Link4

> Zniżka za zakup online, OC Link4, Program Pomocy w OC z Autem Zastępczym, wyszło 664.52 zł, NNW do

> 50kPLN +85zł, Ubezpieczenie szyb do kwoty 1500 zł z 25% wkładem własnym w szkodzie +80 zł.

> Łącznie 830 zł w dwóch ratach.

> 2. Proama:

> Ubezpieczenie OC, Assistance Wypadkowy - naprawa na miejscu wypadku, Assistance Wypadkowy -

> holowanie, Assistance Wypadkowy - serwis informacyjny dla kierowców, Zielona karta, Zniżka OC

> dotychczas -60%, u nas -70%!!! (tutaj nie da się nic odjąć) = Cena pakietu 436,96 zł + NNW

> komunikacyjne 59 zł = w dwóch ratach daje 544,50 zł

> 3. mBank:

> OC + NNW do 20kPLN + Assistance Standard (Naprawa pojazdu na miejscu zdarzenia, Holowanie pojazdu

> do warsztatu lub do wskazanego miejsca, jeżeli awarii nie można usunąć w miejscu zdarzenia,

> Zmiana koła w przypadku przebicia opony lub transport do najbliższego zakładu

> wulkanizacyjnego, gdy nie ma możliwości zmiany koła na miejscu, Pomoc w uruchomieniu pojazdu w

> przypadku rozładowania akumulatora lub w przypadku zatankowania niewłaściwego paliwa, Pomoc w

> otwarciu i uruchomieniu pojazdu w przypadku utraty lub uszkodzenia kluczy, Transport kierowcy

> i pasażerów do najbliższego warsztatu, Opieka nad dziećmi w razie wypadku, Opieka nad

> zwierzętami w razie wypadku) = w 2 ratach daje 565,20 zł.

4.

Warta:

OC+AC + szyby = łącznie w 2 półrocznych ratach = 2054 zł yikes.gif

OC + szyby (bez NNW) = w 2 ratach łącznie 861 zł.

5. PZU:

OC 586zł + NNW 66zł + AutoPomoc 120 zł + szyba 80 zł + miniCasco 238 zł = 1090 zł + 10% zwyżki za płatność w 2 ratach = 691 zł (I rata) +491 zł (II rata) = 1182 zł total yikes.gifyikes.gif

6. MTU:

Zmieniłem troche kryteria i to ubezpieczenie kupiłem:

OC 388 zł (ze zniżką dla nauczycieli)+ ubezpieczenie zniżki OC 30zł + assistance komfort (w razie awarii samochodu) 49zł + szyby 80zł + NNW (do 20kPLN) 40 zł = 587 zł płatne jednorazowo lub po 293,50 w 2 ratach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.