Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternatywa dla Aprilia Pegaso?

Featured Replies

Napisano

Witam,

poszukuję dla siebie pierwszego moto i w oko wpadła mi aprilia Pegaso 650.

Funkcjonalność taka jaka mnie interesuje, czyli - pozycja bardziej siedząca niż leżąca, w miarę żwawe w mieście, wygodne na dłuższe trasy i nie bojące się przejechać po jakiejś szutrowej ścieżce czy też odcinakach leśnych na przysłowiowe "ryby" wink.gif

Szukam szukam i nie mogę znaleźć alternatywy dla tego mot w budżecie do ok 10000zł. Transalp jest znacząco droższy... może podrzucicie mi jakiś ciekawy model?

Druga sprawa to serwisowanie rotaxa - ogarnia większość mechaników, czy mogą mieć problemy?

EDIT: W międzyczasie trafiłem jeszcze na KLE500...

Czy taka Aprilia Pegaso 650 , czy też KLE500 nadają się do podróżowania w 2 osoby (odległości typu 200-400km)?

Napisano

> Witam,

> poszukuję dla siebie pierwszego moto i w oko wpadła mi aprilia Pegaso 650.

Byłem bardzo bliski zakupu , niestety nie podeszło mi prowadzenie a poza tym naczytałem się o wadliwych silnikach , ogólnie awaryjności .

Kupiłem xtz 660 tenere ale w budżecie 10 tys może być ciężko .

Poza tym ta kategoria motocykli 1 cyl mała moc , drgania - średnio się nadaje do podróżowania w 2 osoby po 400 km .

Ja latam sam i brakuje mi mocy kupiłem tenere jako pierwsze moto do nauki w przyszłym sezonie zamieniam na Tigera 800XC .

Napisano

miałem kiedyś pegaso. bardzo fajny, żwawy i niezawodny motocykl.

Napisano

...a dlaczego TA odrzucasz, za ok 10000 mozna kupic dobra 600, jak bylem na kupnie 3 lata temu moto rowniez mialem w swoich myslach pegaso, xtz660, bmw f650, kle500, a padlo na TA600 ze wzglegu na prosty i w miare bezobslugowy silnik i dostepnosc czesci, oraz wygldna pozycje jak dla mnie, mam 184cm i jest ok, choc moto mogło by byc wyższe troszke.

Możesz tez pomyslec o TDM 850, super tenere 750, choc to juz bedzie nieco starszy sprzęt.

Napisano

> Czy taka Aprilia Pegaso 650 , czy też KLE500 nadają się do podróżowania w 2 osoby (odległości typu

> 200-400km)?

Nie, jak każdy inny singiel nie nadają się.

Kup Trampka albo coś co ma większą ilość cylindrów niż 1.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.