Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 308 wymiana wskaźników

Featured Replies

Napisano

Tak jak w temacie czy jest możliwość wymiany wskaźników na inne bez zbytniej ingerencji w deskę rozdzielczą, czy też to raczej jest rzeźba straszliwa? hmm.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Tak jak w temacie czy jest możliwość wymiany wskaźników na inne bez zbytniej ingerencji w deskę

> rozdzielczą, czy też to raczej jest rzeźba straszliwa?

Samo wyjęcie to pestka - one są na wcisk - chwytasz z każej strony i ciągniesz z wyczuciem do siebie. 5 sekund roboty.

Problem może wystąpić przy wymianie na inne. Nie wiem czy wszyskie funkcje będa prawidłowo działać i czy nie trzeba pogrzebać coś w Planecie.

Napisano

> Tak jak w temacie czy jest możliwość wymiany wskaźników na inne bez zbytniej ingerencji w deskę

> rozdzielczą, czy też to raczej jest rzeźba straszliwa?

Trzeba uważać z przebiegiem. Jest zapisywany w kilku miejscach (w dwóch napewno: licznik i BSI). W momencie wpięcia nowego urządzenia, przebieg we wszystkich jest porównywany. W przypadku niezgodności, na wyświetlaczu pojawia się najwyższa wartość. Jeśli więc miałeś u siebie przebieg 50kkm i włożyłeś zegary z auta, które miało 150kkm, to ta ostatnia wartość się ustawi. Ale - co najlepsze - po włożeniu spowrotem starego licznika, na nich pojawi się.... 150kkm.

Żeby tego uniknąć, musisz nowy licznik wyzerować (zrobi to ktoś z ogłoszenia pt. "Korekta liczników").

A tak właściwie - dlaczego chcesz to robić?

Napisano

oczywiście, że można wyzerować każdy licznik! Trzeba tylko podpiąć PPSa i tyle smile.gif

trzeba poznać troszkę bliżej PeugeotPlanetSystem! Wartości z BSI nie ugryziesz, ale wyświetlaną już możesz!

Napisano
  • Autor

> Trzeba uważać z przebiegiem. Jest zapisywany w kilku miejscach (w dwóch napewno: licznik i BSI). W

> momencie wpięcia nowego urządzenia, przebieg we wszystkich jest porównywany. W przypadku

> niezgodności, na wyświetlaczu pojawia się najwyższa wartość. Jeśli więc miałeś u siebie

> przebieg 50kkm i włożyłeś zegary z auta, które miało 150kkm, to ta ostatnia wartość się

> ustawi. Ale - co najlepsze - po włożeniu spowrotem starego licznika, na nich pojawi się....

> 150kkm.

> Żeby tego uniknąć, musisz nowy licznik wyzerować (zrobi to ktoś z ogłoszenia pt. "Korekta

> liczników").

> A tak właściwie - dlaczego chcesz to robić?

Bo cholernie mi się podobają wskaźniki te białe, a ja mam akurat czarne z pomarańczowym podświetleniem.

Tyle że jak zasięgnąłem języka na peugeot forum to tam jeden z użytkowników chciał to zrobić w 307 i ....odpisał mi, że dał sobie siana. Ponoć trzeba coś korygować programem i ustawiać żeby wszystko ładnie współgrało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.