Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wplyw instalacji gazowej ?

Featured Replies

Napisano

Przegonilem w koncu auto na benzynce - caly bak tzn 550km. Mialem wczesniej problemy z jazda na benzynie no i niestety nie ustapily. Pojawily sie kiedys po ok 2 tys km od montazu instalacji gazowej. Sadzilem, ze po terazniejszych kilometrach uzycia tylko benzyny, centralka zaadaptuje sie do zasilania nia ...ale auto nadal nierownomiernie przyspiesza sick.gif Tak sobie mysle co jest qrna grane. Moze mam jakis blad w centralce, albo wina nie jest gaz (emulacja sondy L), a padniety jakis czujnik, a moze za malo porzejechalem na benzynce ? Wczoraj po ponad tygodniu przelaczylem sie znowu na gazik no i oczywiscie silniczek chodzi miodzio. A moze musialbym przejechac na benzynie ok 2 tys km czyli tyle po ilu pojawily sie problemy od montazu instalacji gazowej.

confused.gif

Napisano

ja bym pierw zrobił reset kompa.

potem sporo siuwaksu do baku i pożadnie przegonił.

IMHO sama bajurka niewiele daje...

Napisano
  • Autor

Aku nieraz byl odpinany - bez skutku. Przegoniony tez byl ...az z wydechu smierdzialo grinser006.gif Tez czuje, ze bez examinera sie nie obedzie

Napisano

odpięcie akku nie powoduje resetu parametrów autoadaptacji nono.gif

tylko komp pomaga...

Napisano

> ... A moze musialbym przejechac na

> benzynie ok 2 tys km czyli tyle po ilu pojawily sie problemy od

> montazu instalacji gazowej.

Bez urazy ale czy to ma sens?

Po co zakładać instalację gazową? Chyba nie po to żeby jeździć na benzynie, co? Ja się na tym nie zanam ale pojechałbym do zakładu gdzie inastalację zakładai i im bym truł tak długo aż by tego nie zrobili. No chyba że sobie sam zakładałeś a to już inna bajka.

Napisano
  • Autor

Hehe instalke mam juz prawie 3 lata. Dopiero teraz kiedy gaz kosztuje prawie 2,30 pln postanowilem przegonic autko na pelnym baku. Sadzilem, ze po przejechaniu kilkuset km na benzynie sytuacja sie odmieni tzn silnik zacznie dobrze pracowac na benzynie, a kiepsko na gazie ...ale qpa. A z gazownikami swojego czasu walczylem - bez skutku piesc.gif

Napisano
  • Autor

Nieraz ludziskom pomagal 270751858-jezyk.gifwink.gif

Napisano

nieraz grinser006.gif

Napisano
  • Autor

bo jazda na gazie psuje silnik zlosnik.gif tak to jest albo jezdzi ok na gazie albo wcale zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

To juz slyszelismy smirk.gif

zlosnik.gif

Napisano

mam podobny problem a wlasciwie mialem bo od jakiegos czasu mam wrazenie ze ustapil-na gazie miodzio na benzynie przyspiesza nierownomiernie.jaka byla przyczyna i na ile czasu sie naprawilo-nie wiem niewiem.gif.na pewno problem wystepowal po zagrzaniu silnika i wylaczeniu sie ssania palacz.gif kiedy auto trzymalo wyzsze obroty bo silnik byl zimny tego zjawiska nie bylo palacz.gif

Napisano

chyba mam podobny problem. Z tym że u mnie siadła dynamika auta. Na razie zalałem benzynki zmieszanej z Shell Power do czyszczenia wtryskiwaczy. Może się poprawi wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.