Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażnik rowerowy na tylną ,,klapę''

Featured Replies

Napisano

Czołem

Pytanie mam, czy ktoś z Was używa w Crowie bagażnika rowerowego na pokrywę bagażnika? Jeśli tak to jakiego i jak to rozwiązanie się sprawuje. Do lata muszę zaopatrzyć się w bagażnik na 3 rowery, rozmyślam nad tym jaka będzie najlepsza konfiguracja belki + dach czy może tył.

Napisano

> Czołem

> Pytanie mam, czy ktoś z Was używa w Crowie bagażnika rowerowego na pokrywę bagażnika? Jeśli tak to

> jakiego i jak to rozwiązanie się sprawuje. Do lata muszę zaopatrzyć się w bagażnik na 3

> rowery, rozmyślam nad tym jaka będzie najlepsza konfiguracja belki + dach czy może tył.

no, 3 rowery na klapie?

przecietnie rower wazy ok 14kg+bagaznik

Czy 45kg na klape to aby nie szalenstwo?

Lepsze jest na hak, nie nosi auta, mozna szybciej jechac, ale trzeba miec hak i dobry bagaznik to tysiak

Ja dotychczas wozilem na dachu i tak zostanie zwlaszcza, ze mam tez BOX, croma wielka jest wiec moze niepotrzebny box, ale wyobraznia mojej zony jest ogromna na zasadzie przydasie:)

Napisano
  • Autor

> no, 3 rowery na klapie?

> przecietnie rower wazy ok 14kg+bagaznik

> Czy 45kg na klape to aby nie szalenstwo?

> Lepsze jest na hak, nie nosi auta, mozna szybciej jechac, ale trzeba miec hak i dobry bagaznik to

> tysiak

> Ja dotychczas wozilem na dachu i tak zostanie zwlaszcza, ze mam tez BOX, croma wielka jest wiec

> moze niepotrzebny box, ale wyobraznia mojej zony jest ogromna na zasadzie przydasie:)

No tak, nie pomyślałem o wadze itp.

Czas kupić bagażnik na dach, a co do boxu i żony..... one chyba wszystkie działają na tej samej zasadzie grinser006.gif

Napisano

> No tak, nie pomyślałem o wadze itp.

> Czas kupić bagażnik na dach, a co do boxu i żony..... one chyba wszystkie działają na tej samej

> zasadzie

Jak nie masz haka to urwiesz tylną klape.

Napisano

na dach bagaznik to 300-500zl, na rower uchwyt fajny 200-300,mozna czasami na wyprz wciagnac tanio

Tyle, ze wysoka kromka i narzekaja ze ciezko sie wklada ( ja mam rower 10,9kg wiec narazie lekko mi szlo na lanowozie)

Napisano

> na dach bagaznik to 300-500zl, na rower uchwyt fajny 200-300,mozna czasami na wyprz wciagnac tanio

> Tyle, ze wysoka kromka i narzekaja ze ciezko sie wklada ( ja mam rower 10,9kg wiec narazie lekko

> mi szlo na lanowozie)

Na normalne kombi rowery montowałem bez problemu, włożenie bicykli na Cromę już przerasta moje możliwości i muszę się posiłkować podstawką w postaci skrzynki na narzędzia wink.gif

• 1 rok później...
Napisano

jako że wakacyjny wypad się zbliża spadł na mnie obowiązek zapewnienia odpowiedniej ilości miejsca w Cromie czyt. aby zmieściło się co najmniej wyposażenie mieszkania:)

stąd pytanie - macie jakiś sprawdzony zestaw bagażnika dachowego na relingi - chodzi mi o belki plus duży box??? coś w dobrego cena/jakość???

Napisano

> jako że wakacyjny wypad się zbliża spadł na mnie obowiązek zapewnienia odpowiedniej ilości miejsca

> w Cromie czyt. aby zmieściło się co najmniej wyposażenie mieszkania:)

> stąd pytanie - macie jakiś sprawdzony zestaw bagażnika dachowego na relingi - chodzi mi o belki

> plus duży box??? coś w dobrego cena/jakość???

Relingi jakies ALU maxi cos tam 200zl, box kupilem MCM za 700zl, podobny do THILE ale polowe tanszy.

Super sprawa ale uwaga....

SLychac niestety po zalozeniu belek szum powietrza,mozetrzeba testowac ktore miejsce wycisza.

Napisano

> Relingi jakies ALU maxi cos tam 200zl, box kupilem MCM za 700zl, podobny do THILE ale polowe

> tanszy. jaki dokładnie model masz???

• 2 tygodnie później...
Napisano

> jako że wakacyjny wypad się zbliża spadł na mnie obowiązek zapewnienia odpowiedniej ilości miejsca

> w Cromie czyt. aby zmieściło się co najmniej wyposażenie mieszkania:)

> stąd pytanie - macie jakiś sprawdzony zestaw bagażnika dachowego na relingi - chodzi mi o belki

> plus duży box??? coś w dobrego cena/jakość???

Jako, że wyjazd na wakacje powoli się zbliża, też zaczynam rozglądać się za zestawem box + bagażnik na dach. Czy kolega już coś zakupił albo inni mogą coś podpowiedzieć co do cromy się sprawdzi.

Napisano

> Jako, że wyjazd na wakacje powoli się zbliża, też zaczynam rozglądać się za zestawem box + bagażnik

> na dach. Czy kolega już coś zakupił albo inni mogą coś podpowiedzieć co do cromy się

> sprawdzi.

Jeszcze nie... narazie szukam czytam patrze. Boxów i belek jest bardzo dużo i patrze co mi się najlepiej sprawdzi na takim aucie jakim jest Croma - czyli stosunkowo wysokim.

Napisano
  • Autor

> Jeszcze nie... narazie szukam czytam patrze. Boxów i belek jest bardzo dużo i patrze co mi się

> najlepiej sprawdzi na takim aucie jakim jest Croma - czyli stosunkowo wysokim.

Jak by co mam do sprzedania bagażnik na tylną klapę, użyty raz na wyjazd wakacyjny. Croma sprzedana, bagażnik leży i się kurzy. Cena 250 PLN o taki - http://www.e-bagazniki.pl/bagazniki-rowerowe-na-tylna-klape/padova-3-stalowa,2513.html

Napisano

> Jeszcze nie... narazie szukam czytam patrze. Boxów i belek jest bardzo dużo i patrze co mi się

> najlepiej sprawdzi na takim aucie jakim jest Croma - czyli stosunkowo wysokim.

Niestety wysoko jest, nie kupuj boxa plaskiego bo to srednio uzyteczny ale lans niemaly:)

Ja mam h ok 36cm i sanki weszly, spacerowka, i mniejsz pierdoly

Napisano

> Niestety wysoko jest, nie kupuj boxa plaskiego bo to srednio uzyteczny ale lans niemaly:)

> Ja mam h ok 36cm i sanki weszly, spacerowka, i mniejsz pierdoly

O i to już jest jakas podpowiedz...nawet lepiej bo z tego co widzę cena rośnie gdy wysokość boxa maleje:)