Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co to moze byc?

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam takie pytanie. Kiedys jadac cc cos go przyhamowalo, olalem temat bo sie to nie powtorzylo. Dzis sie to znowu pojawilo. Objawia sie to tym, ze auto podczas dodania gazu jest gwaltownie przyhamowywane na ulamek sekundy po czym znowu jedzie. Czy to moze byc uszkodzona cewka? Moze kable albo swiece? W te duze mrozy auto mialo tendencje do szarpania na pierwszym biegu, na drugim bylo ok. Auto to cc 1.2 8v

Napisano

ja mam tak na zimnym silniku (przy raptownym dodaniu gazu przydusi się) ale delikatne rozgrzanie i wszystko ok. z tym że u mnie pod maską tylko 0,9 na wtrysku passed_out.gif

Napisano

U mnie tez tak czasem sie pojawia na zimnym 1.1 spi moze to pompa paliwa swiruje moze czujnik w dolocie temp powietrza zasysanego

Napisano
  • Autor

> U mnie tez tak czasem sie pojawia na zimnym 1.1 spi moze to pompa paliwa swiruje moze czujnik w

> dolocie temp powietrza zasysanego

Wlasnie czubi mi mowil o umierajacej pompie. Nie ukrywam ze czasem jak przekrecam kluczyk na zaplon po postoju przez noc, to potrafi udawac stara szafe, wyje jak by sie drzwi otwieraly dopoki nie odpale

Napisano

> Witam. Mam takie pytanie. Kiedys jadac cc cos go przyhamowalo, olalem temat bo sie to nie

> powtorzylo. Dzis sie to znowu pojawilo. Objawia sie to tym, ze auto podczas dodania gazu jest

> gwaltownie przyhamowywane na ulamek sekundy po czym znowu jedzie. Czy to moze byc uszkodzona

> cewka? Moze kable albo swiece? W te duze mrozy auto mialo tendencje do szarpania na pierwszym

> biegu, na drugim bylo ok. Auto to cc 1.2 8v

Miałem podobny objaw, problemem był czujnik gmp

Napisano

> Miałem podobny objaw, problemem był czujnik gmp

+1

Tez tak mialem jak mi zdychal gmp zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

co to jest czujnik gmp? Co oznacza dokladniej ten skrót?

Napisano

> co to jest czujnik gmp? Co oznacza dokladniej ten skrót?

Czujnik polozenia walu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czujnik polozenia walu

dziękuje szołpas, jeszcze jak byś mi powiedział w jaki sposób sprawdzić czy to napewno ten czujnik to będe wdzięczny.

Napisano

> dziękuje szołpas, jeszcze jak byś mi powiedział w jaki sposób sprawdzić czy to napewno ten czujnik

> to będe wdzięczny.

Nie spawdzisz, bo jak go odepniesz to auto nie odpali zlosnik.gif

Sprawdz czy gdzies nie jest przetarty albo zlamany, najczesciej lamie sie kabel przy samym czujniku, moze Ci sie chlodnica opierac np i drgania sie przenosza, kabel sie lamie i po gmp zlosnik.gif

Napisano

> Nie spawdzisz, bo jak go odepniesz to auto nie odpali

> Sprawdz czy gdzies nie jest przetarty albo zlamany, najczesciej lamie sie kabel przy samym

> czujniku, moze Ci sie chlodnica opierac np i drgania sie przenosza, kabel sie lamie i po gmp

U mnie był dokładnie ten przypadek z chłodnicą zlosnik.gif

Napisano

> dziękuje szołpas, jeszcze jak byś mi powiedział w jaki sposób sprawdzić czy to napewno ten czujnik

> to będe wdzięczny.

Najlepiej podmienić na sprawny, 5 min roboty

Napisano
  • Autor

Dzis podhjechałem do mechanika u którego tatko naprawia volvo. Było po drodze to czemu nie zajechać. Opisałem sytuacje i powiedział o 2 przypadkach, pierwszy cpw albo 2 pompa paliwa, choć drugi wykluczał poniewaz mówił ze zwalnianie powinno być stopniowe no ale mniejsza. Klęknął pod cc i powiedział ze jest złamany. Przyjechałem do domu poruszałem tym kablem i cc już nie chciał odpalić, położyłem kabek w pozycji pierwotnej (w takiej jakiej lezał) i odpalił. Więc jutro podmieniam czujnik i zdam relację, a panom szołpas i broker serdecznie dziękuje za pomoc piwo.gifpiwo.gif

Napisano
  • Autor

Nowy cpw kupiony, stary rzeczywiscie był przerwany i profesjonalnie poklejony taśmą izolacyjną ... Parch odpalił od strzała, jazda próbna udana. Jeszcze raz dziękuje broker i szołpas.

Napisano

> Nowy cpw kupiony, stary rzeczywiscie był przerwany i profesjonalnie poklejony taśmą izolacyjną ...

> Parch odpalił od strzała, jazda próbna udana. Jeszcze raz dziękuje broker i szołpas.

Ja mialem taka sytuacje jak kiedys wracalem z de, dobrze ze zaczal szarpac kolo gliwic bo moglo by byc kiepsko 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nowy cpw kupiony, stary rzeczywiscie był przerwany i profesjonalnie poklejony taśmą izolacyjną ...

> Parch odpalił od strzała, jazda próbna udana. Jeszcze raz dziękuje broker i szołpas.

Do usług IThankYou.gif

Napisano

> Ja mialem taka sytuacje jak kiedys wracalem z de, dobrze ze zaczal szarpac kolo gliwic bo moglo by

> byc kiepsko

Mi się to stało w drodze na borki, pamiętasz jak na parkingu naprawialiśmy mojego parcha zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.