Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłączenie wężyków do pompy, po wizycie u spawacza

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio miałem nieprzyjemności z pompą, i musiałem wylądować u spawacza, aby ten zaspawał mi jeden króciec który się złamał. Niestety odebrałem teraz tą pompę i spawacz zrobił to trochę po "swojemu" i urwał też drugi króciec i zamiast nich wstawił dwie miedziane rurki (50zł...) problem jest teraz taki że te wtyczki od wężyków nie pasują do rurek, bo te wtyczki są za duże, i nie ma nawet jak jest teraz zaczepić. Jak to wszystko zrobić aby miało ręce i nogi?

Czy te wtyczki da się jakoś wymontować, czy trzeba je odciąć?

Ma ktoś jakiś sposób? W razie czego kupiłem dwie opaski co się śrubokrętem zakręca, ale czy to wytrzyma ciśnienie, jeśli jedynym sposobem będzie pozbycie się wtyczek i wciśnięcie wężyków na te rurki?

Ja to mam wiecznie jakieś problemy...

Napisano

Jeśli masz króćce z garbem to ucinasz szybkozłączki i opaska wytrzyma bez problemu.

Napisano
  • Autor

A jaka jest długość tych wężyków, bo są one długością "na styk". Czy mogę je lekko pociągnąć żeby trochę więcej wyszło? Bo inaczej jak utnę, to nie dostaną mi do króćców

Napisano
  • Autor

Niestety nie dało rady podpiąć tego, a wraz z Bart'em30 doszliśmy do wniosku że ucinać nic nie będziemy. Spawacz spiprzył robotę, i teraz pytanie. Mam jechać do niego i kłócić się, żeby oddał kasę, bo zwalił pompę całkowicie, czy co robić?

Jutro muszę od rana szukać tego po szrotach...

Napisano

> Niestety nie dało rady podpiąć tego, a wraz z Bart'em30 doszliśmy do wniosku że ucinać nic nie

> będziemy. Spawacz spiprzył robotę, i teraz pytanie. Mam jechać do niego i kłócić się, żeby

> oddał kasę, bo zwalił pompę całkowicie, czy co robić?

> Jutro muszę od rana szukać tego po szrotach...

spitolił to niech odda kase bo za tyle to może uda ci się kupić obudowę samą albo ze spaloną pompą...

pamiętasz jak rozmawialiśmy tu na forum o jakiejś górze lub walcu?

a był tu manual, ktoś kiedyś to naprawiał poprzez wkręcenie rurki miedzianej w ori króciec jak mu pękł. ja mam obudowę ,leży już jakiś czs ale też z pękniętym króćcem

pozdro

Napisano

Da się to zrobić, ja wymieniłem po prostu te wężyki, a zamiast kroćców mam rurki miedziane wkręcone i wklejone na klej dwuskładnikowy.

Napisano
  • Autor

> spitolił to niech odda kase bo za tyle to może uda ci się kupić obudowę samą albo ze spaloną

> pompą...

> pamiętasz jak rozmawialiśmy tu na forum o jakiejś górze lub walcu?

> a był tu manual, ktoś kiedyś to naprawiał poprzez wkręcenie rurki miedzianej w ori króciec jak mu

> pękł. ja mam obudowę ,leży już jakiś czs ale też z pękniętym króćcem

> pozdro

Idę niedługo do niego, i powiem mu, że albo mi tamte króćce wstawi, albo niech oddaje kasę. horse.gif

>Da się to zrobić, ja wymieniłem po prostu te wężyki, a zamiast >kroćców mam rurki miedziane wkręcone i wklejone na klej >dwuskładnikowy.

Czyli wymieniałeś też wężyki tylko dla pompy?

Dzwonię wszędzie, aby się dowiedzieć ile kosztuje taka pompa (używek w ogóle nie mogę znaleźć na terenie Lublina), a wszyscy panowie do tej pory:...

...

...

"Tysiąc złotych proszę pana" hehe.gif

Chyba im styki się popaliły shocked.gif

Napisano
  • Autor

> Tu wrzucam link z allegro z pompą za 79zł

> http://allegro.pl/obudowa-pompy-paliwa-fiat-seicento-punto-i-i2201169686.html

> Tak sobie czytam to może pomogę :-)

Może się przyda jako ostatnia deska ratunku smile.gif

Oddałem z powrotem pompę do spawacza i powiedziałem mu, że nic się nie da z tym zrobić. i żeby wsadził mi króćce takie jak były, ale wzmacniane wewnątrz. Trochę klnie.gif, ale ugiął się i "ponoć" dziś przed 17 mam się wstawić po to. Postaram się namówić Bart'a30, ażeby był tam na miejscu ze mną.

Zdam relację co i jak.

Napisano
  • Autor

Tym razem zrobił... za duże hehe.gif I nie da rady podpiąć... Jutro będę to piłował, bo już dziś psychika mi siada sciana.gif

Pan "profi" powiedział, że jak nie da rady, to zrobi mi jakieś przelotki... wszystko pięknie, gdyby nie to, ze muszę z buta naginać 40min w te i we wte...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.