Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktoś leżał Pandą na boku?

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie odnośnie stabilności Pandy na łukach i ostrych zakrętach przy większej prędkości.

Mam wrażenie, że nieodpuszczenie gazu lub większe dociśnięcie zakrętu skończy się złożeniem lusterka przez asfalt... lewego skręcając w prawo, prawego- skręcając w lewo.

Czy ktoś leżał? cfaniaczek.gif

Czy Panda ma tendencje do leżenia na boku?

Napisano

> Czy Panda ma tendencje do leżenia na boku?

Myślę, że nie. Większość masy samochodu jest poniżej lini okien i chociaż na upartego teoretycznie dało by się Pandę położyć, to przy normalnej eksploatacji jest to bardzo mało prawdopodobne.

Napisano

> Mam pytanie odnośnie stabilności Pandy na łukach i ostrych zakrętach przy większej prędkości.

> Mam wrażenie, że nieodpuszczenie gazu lub większe dociśnięcie zakrętu skończy się złożeniem

> lusterka przez asfalt... lewego skręcając w prawo, prawego- skręcając w lewo.

> Czy ktoś leżał?

Nie, jak na takie rozmiary jest super stabilna, wysokość do szerokości.

Jak przeszkadza coś, to zmień oponki na 175/55R15, jeśli nie masz to dołóż staba z przodu

i ewentualnie sprężynki twardsze i masz problem z głowy zlosnik.gifok.gif

Ja mam seryjnego Van'a i na fabrycznym ogumieniu i tak pięknie dawał radę na zakrętach zlosnik.gif

Napisano

> Mam pytanie odnośnie stabilności Pandy na łukach i ostrych zakrętach przy większej prędkości.

> Mam wrażenie, że nieodpuszczenie gazu lub większe dociśnięcie zakrętu skończy się złożeniem

> lusterka przez asfalt... lewego skręcając w prawo, prawego- skręcając w lewo.

> Czy ktoś leżał?

panda przy przegieciu w zakrecie.. zaczyna bardzo mocno uciekac przodem... ale nie martw sie.. zanim dojdziesz do stanu w ktorym moze zajsc teroetycznie polozenie sie na boku to duuuuuzo wczesniej poczujesz ze przod ucieka i predzej pojedziesz prosto niz na bok polecisz

Napisano

> Jak przeszkadza coś, to zmień oponki na 175/55R15, jeśli nie masz to dołóż staba z przodu

szczegolnia ta druga opcja - polecam kazdemu kto chocby przez chwile sie zastanawial czy dolozyc stabilizator

roznica pomiedzy panda bez staba a ze stabem jest bardzo duza

ze stabem

- duzo pozniej zaczyna przod uciekac

- mniej sie na boki kladzie w normalnej jezdzie

- znaczaca spada sklonnosc do zrywania przyczepnosci przy ruszaniu

- czuc znaczna poprawe sztywnosci

Napisano

> szczegolnia ta druga opcja - polecam kazdemu kto chocby przez chwile sie zastanawial czy dolozyc

> stabilizator

> roznica pomiedzy panda bez staba a ze stabem jest bardzo duza

> ze stabem

> - duzo pozniej zaczyna przod uciekac

> - mniej sie na boki kladzie w normalnej jezdzie

> - znaczaca spada sklonnosc do zrywania przyczepnosci przy ruszaniu

> - czuc znaczna poprawe sztywnosci

Przewrócić to się wszystko da i nawet kilkukrotną rolkę zrobić też ale Panda na seryjnym zawiasie daje mi większe poczucie bezpieczeństwa niż merc A klasa. Myślę że Twoje odczucia wynikają z wysokiego balonu seryjnego ogumienia - rozmiar jak w poldku 155x80 r13 to ma swoje plusy na dziurach i krawężnikach ale minusy w prowadzeniu coś za coś .

Pozdrawiam

Napisano

> Przewrócić to się wszystko da i nawet kilkukrotną rolkę zrobić też ale Panda na seryjnym zawiasie

> daje mi większe poczucie bezpieczeństwa niż merc A klasa. Myślę że Twoje odczucia wynikają z

> wysokiego balonu seryjnego ogumienia - rozmiar jak w poldku 155x80 r13 to ma swoje plusy na

> dziurach i krawężnikach ale minusy w prowadzeniu coś za coś .

> Pozdrawiam

porownuje pande z panda na takim samym balonie - na tych samych oponach - roznica jest w tym ze w poprzedniej stabilizatora nie mialem a w tej mam wink.gif

a wrazenia nie sa konfrontowane po czasie co na goraca bo przesiadlem sie z jednej do drugiej w ciagu moze godziny

ps.

osobiscie mam balon.... 165/80 wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za odpowiedz 20.GIF

I tak będę odpuszczał gaz na łukach bo dziwnie się czuję ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.