Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dol 8v góra 16v uszczelniacz wału

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, z góry zaznaczam że próbowałem znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie pytania ale nic pewnego nie znalazłem frown.gif

Pacjent to 1.2 8v MPI z Punto I. Chciałbym na niego zasadzić głowicę 16v i tu pojawia się pytanie, czy jest to wogóle wykonalne? wiem, że tloki maja podcięcia na zawory ale może da się to jakoś obejść? Jaki wtedy rozrząd założyć? Ktoś z Was to napewno robił ok.gif

No i pytanie co może zostać z 8v, wtryski, komputer ? Czy wszystko muszę zmienić ?

Pytanie drugie jest o uszzelniacz wału korbowego w 8v i 16v. Czy do wymiany w obydwu silnikach trzeba ściągać miskę olejową ? Itp, poprostu z czym to się je, i czy jak się ma trochę umiejętności mechanicznych to jest to do zrobienia ? zlosnik.gif

Dziękuję, jak komuś chce się to czytać i mi pomóc 20.GIF

Napisano

> Witam wszystkich, z góry zaznaczam że próbowałem znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie pytania ale

> nic pewnego nie znalazłem

> Pacjent to 1.2 8v MPI z Punto I. Chciałbym na niego zasadzić głowicę 16v i tu pojawia się pytanie,

> czy jest to wogóle wykonalne? wiem, że tloki maja podcięcia na zawory ale może da się to jakoś

> obejść? Jaki wtedy rozrząd założyć? Ktoś z Was to napewno robił

> No i pytanie co może zostać z 8v, wtryski, komputer ? Czy wszystko muszę zmienić ?

> Pytanie drugie jest o uszzelniacz wału korbowego w 8v i 16v. Czy do wymiany w obydwu silnikach

> trzeba ściągać miskę olejową ? Itp, poprostu z czym to się je, i czy jak się ma trochę

> umiejętności mechanicznych to jest to do zrobienia ?

> Dziękuję, jak komuś chce się to czytać i mi pomóc

tak mi sie wydaje ze Lampar cos podobnego robił ale moge sie mylic

Napisano

> Czy do wymiany w obydwu silnikach

> trzeba ściągać miskę olejową ? Itp, poprostu z czym to się je, i czy jak się ma trochę

> umiejętności mechanicznych to jest to do zrobienia ?

> Dziękuję, jak komuś chce się to czytać i mi pomóc

Do wymiany samego uszczelniacza nie trzeba sciagać miski ani w ósemce ani w fefnastce. Wydłubujesz go wkrętakiem i tyle. No chyba ze chcesz uszczelnic klapke w ktorej osadzony jest zimmering. Wtedy trzeba odkleic miske bo przylega ona do tej klapki ok.gif

Napisano
  • Autor

> Do wymiany samego uszczelniacza nie trzeba sciagać miski ani w ósemce ani w fefnastce. Wydłubujesz

> go wkrętakiem i tyle. No chyba ze chcesz uszczelnic klapke w ktorej osadzony jest zimmering.

> Wtedy trzeba odkleic miske bo przylega ona do tej klapki

Rozumiem ok.gif To kamień z serca bo odrazu mniej roboty wink.gif

Czekam dalej na kogoś kto mi pomoże jeszcze z tym pierwszym pytaniem devil.gif

Napisano

Przryłem kompa i znalałem 16V na bloku 1,1.

Karan miał kidys ten silnik. Na foci widać rzeźbe z rozrzadem. Ale co z czego i jaki pasek niewiem.gif

285867669-1%2C116v.jpg

post-26729-14352516003684_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Przryłem kompa i znalałem 16V na bloku 1,1.

> Karan miał kidys ten silnik. Na foci widać rzeźbe z rozrzadem. Ale co z czego i jaki pasek

To w takim razie trzeba bedzie czekać na kolegę Karana żeby nam opowiedział o tym wink.gif Hm, skoro w 1.1 da się to myślę, że i do 1.2 dałoy się to zapakować pytanie tylko co z tłokami, rozrządem itp. Hmm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.