Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kłopoty z rozruchem 1,2 16 V Benzyna

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem z rozruchem silnika. Akumulator jest sprawny, rozrusznik kręci ale silnik nie chce załapać. Zazwyczaj silnik łapie za 1 lub 2 razem. Nie pali od pierwszego ale trzeba troszkę pokręcić z 3-4 sekundy. Ale zdarza się tak, że muszę kręcić i kręcić i nic, zapala dopiero po kilkunastu próbach. Dzieje się to zarówno na zimnym jak i na ciepłym silniku.

Nie mam w aucie gazu.

Kable WN nowe, świece nowe, rozrusznik nowy.

Przejrzałem archiwum i wyczytałem, że może to być regulator ciśnienia paliwa , filtr paliwa, pompa paliwa lub czujnik temp. cieczy chłodzącej.

Co o tym myślicie i jakie macie sugestie ?

Proszę o odp. Pozdrawiam

Napisano

Rozepnij przewód paliwowy pod maską, przekręć zapłon i zobacz czy paliwo leci zaraz po przekręceniu zapłonu.

Napisano

> Rozepnij przewód paliwowy pod maską, przekręć zapłon i zobacz czy paliwo leci zaraz po przekręceniu

> zapłonu.

Chciałbym to zobaczyć na żywo zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Mam problem z rozruchem silnika. Akumulator jest sprawny, rozrusznik kręci ale silnik nie chce

> załapać. Zazwyczaj silnik łapie za 1 lub 2 razem. Nie pali od pierwszego ale trzeba troszkę

> pokręcić z 3-4 sekundy. Ale zdarza się tak, że muszę kręcić i kręcić i nic, zapala dopiero po

> kilkunastu próbach.

Po takim kręceniu sprawdź świece czy są mokre. Może się okazać, że czujnik położenia wału albo wałków świruje.

Napisano

> 30 litrów paliwa tak spuściłem

xD długo schodzi zeby spuscic tak paliwo?:P

Napisano

> xD długo schodzi zeby spuscic tak paliwo?:P

pompa działa przez jakieś 5 sekund po przekręceniu zapłonu, więc trochę się zeszło, ale auto szło do żyda, więc sam rozumiesz.... zlosnik.gif

Napisano

Najłatwiej byłoby gdybyś podłączył autko kablem pod kompa i sprawdził błędy i parametry.

Napisano
  • Autor

> Po takim kręceniu sprawdź świece czy są mokre. Może się okazać, że czujnik położenia wału albo

> wałków świruje.

Rozumiem, że jeżeli świece będą mokre to z pompą paliwa i ciśnieniem paliwa wszystko OK i trzeba szukać po czujnikach ?

Napisano

> Rozumiem, że jeżeli świece będą mokre to z pompą paliwa i ciśnieniem paliwa wszystko OK i trzeba

> szukać po czujnikach ?

tak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.