Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio 1xRCA, a wzmacniacz?

Featured Replies

Napisano

Czesc.

Moje radio to JVC KD-R311. Ma ono tylko jedno wyjscie RCA, ktoro podpisane jest jako rear/subwoofer. Kupilem wzmacniacz 4 kanalowy, jednak narazie chcialbym zasilic nim tylko przod (Hertz DSK165). Czy jesli podlacze to wszystko, to bedzie ok?

Znajomy twierdzi, ze radio ma wyjscie pod wzmacniacz na subwoofer, wiec nie moge nim zasilic przednich glosnikow. Wg tej teorii powinienem zmienic radio na takie, ktore ma 2 lub 3 wyjscia RCA.

Richtig oder falsch? Jakie rozwiazanie byscie zastosowali w takim przypadku? Sorry, jesli pytanie jest banalne, ale moja wiedza w tym temacie jest mizerna.

BTW: Wesolego Jaja smile.gif

Napisano

Radio z dwiema parami wyjść RCA - w tym przypadku będą hocki klocki z ustawieniem balansu pomiędzy przednią i tylną parą głośników

Napisano

podłącz się do wzmacniacza bezpośrednio z wyjścia głośnikowego w radiu. Bo jak dobrze rozumiem przód ma być napędzany tylko z wzmacniacza.

Napisano
  • Autor

> podłącz się do wzmacniacza bezpośrednio z wyjścia głośnikowego w radiu. Bo jak dobrze rozumiem

> przód ma być napędzany tylko z wzmacniacza.

Czyli mam podpiac oryginalne kable glosnikowe do wzmacniacza???

Podobno jesli w radiu jest jedno RCA na subwoofer, to jest tez wbudowany filtr, ktory daje na to wyjscie wylacznie niskie czestotliwosci, wiec zasilic tym normalnych glosnikow nie mozna.

Napisano

Jeśli masz wzmacniacz z wejściami hi-in możesz podłączyć bezpośrednio wyjście front z radia do wzmacniacza.. pod warunkiem że masz takowy wzmacniacz(szkoda wzmacniacza jeśli nie jesteś pewien). Ja bym podłączył wzmacniacz pod fabryczne RCA i głowy sobie nie zawracał, to co kolega opowiadał to może ma miejsce w radiach ale nie w tej klasie cenowej. Opis sugerujący tył/subwoofer to nie to samo co sterowanie subwooferem z poziomu radia i podejrzewam że działa to tak jak w moim starym pionku - w radiu niezależnie co podłączysz pod RCA to jest poprostu "tył" w radiach z oddzielnym sterowaniem subwooferem jest "tył" i oddzielnie funkcja "sub"

Ja tam za mocno się nie znam ale wszelakie filtry to spotkałem za wzmacniaczem a kolega twierdzi że na wyjściu low-level już są zastosowane filtry? niewiem.gif może i tak. W Twoim przypadku śmiało podłączaj wzmacniacz pod fabryczne wyjście RCA i przednie głośniki do tego wzmacniacza, jedyna niedogodność to pamiętać że przód to tył :D bo wzmocniony sygnał będzie funkcjonował jako tył.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Hmmm... W radiu gdzieś tam w ustawieniach jest możliwość wyboru SUB/REAR, jest AMP Gain oraz High power/Low power.

Napisano

Jest wybór ustawień osobno dla sub ALBO rear czy sterowanie sub/rear(wspólne)?

EDIT: już poczytałem instrukszyn :D L/O MODE - wybrać REAR podłączyć wzmacniacz a do wzmacniacza głośniki. AMP GAIN(zgodnie z instrukcją) sterowanie mocą wzmacniacza(wbudowanego? nie wiem, podejrzewam że tak) dotyczy to końcówek mocy front i rear, jeżeli chodzi o wyjście RCA za każdym razem opisywane jest w połączeniu z wzmacniaczem liniowym

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.