Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm w Lacetti

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Mam pytanko dotyczące złącza alarmu w Lacetti (2008). Z instrukcji serwisowej można wywnioskować, że powinno gdzieś istnieć złącze alarmu, jak już było wspomniane w jednym z postów w drzwiach jest nawet LEDa (czy ktoś doszedł gdzie są wyprowadzone kable od tej LEDy ?).

Czy możecie podpowiedzieć, gdzie złącze alarmu może się znajdować ?

Pytanie dodatkowe, czy sterownik centralnego w Lacetti kombi znajduje się gdzieś w okolicach podłokietnika ?

Pytanie dodatkowe 2: Czy moduł alarmu jest jeden uniwersalny, czy też jest więcej rodzajów - ciekaw jestem czy sterownik z roku 2007 (nie wiadomo z jakiej wersji Lacetti) będzie pasował do samochodu z 2008.

Dzięki !

Napisano

> Witam wszystkich

> Mam pytanko dotyczące złącza alarmu w Lacetti (2008). Z instrukcji serwisowej można wywnioskować,

> że powinno gdzieś istnieć złącze alarmu, jak już było wspomniane w jednym z postów w drzwiach

> jest nawet LEDa (czy ktoś doszedł gdzie są wyprowadzone kable od tej LEDy ?).

> Czy możecie podpowiedzieć, gdzie złącze alarmu może się znajdować ?

> Pytanie dodatkowe, czy sterownik centralnego w Lacetti kombi znajduje się gdzieś w okolicach

> podłokietnika ?

> Pytanie dodatkowe 2: Czy moduł alarmu jest jeden uniwersalny, czy też jest więcej rodzajów - ciekaw

> jestem czy sterownik z roku 2007 (nie wiadomo z jakiej wersji Lacetti) będzie pasował do

> samochodu z 2008.

> Dzięki !

1 post i juz o alarm pyta yikes.gif Idz za kablem od diody. Alarm zalezy od fantazji dilera.

Napisano

> 1 post i juz o alarm pyta Idz za kablem od diody. Alarm zalezy od fantazji dilera.

Ja w pierwszym Lacetti dostałem dedykowany alarm z logo Chevroleta. W drugim dali już jakiś z Opla.

Napisano
  • Autor

> Ja w pierwszym Lacetti dostałem dedykowany alarm z logo Chevroleta. W drugim dali już jakiś z Opla.

Dzieki za odpowiedź. A gdzie umieścili te alarmy, gdzieś pod kolumną kierowniczą, czy w okolicach podłokietnika ?

wolałbym uniknąć zrywania całej podłogi, więc wolę zapytać smile.gif

Napisano

> Dzieki za odpowiedź. A gdzie umieścili te alarmy, gdzieś pod kolumną kierowniczą, czy w okolicach

> podłokietnika ?

> wolałbym uniknąć zrywania całej podłogi, więc wolę zapytać

Niestety nie mam zielonego pojęcia. niewiem.gif

Nigdy ich nie szukałem bo nie miałem powodu.

Aha, dioda w drzwiach nie działa w żadnym z samochodów. Serwis dawał własną diodę do alarmu, po lewej stronie kolumny kierownicy. Nie wiem dlaczego tak.

Napisano

Ja koledzy mam alarm zakłady przez NiVETTE alarm oznaczony AMX (producent firma AMERVOX) i centralka znajduje się za skrzynka bezpieczników w okolicach lewej nogi kierowcy. Dioda w drzwiach nie świeci - dlaczego nie wiem, może kolidowała z alarmem.

Napisano

> Dzieki za odpowiedź. A gdzie umieścili te alarmy, gdzieś pod kolumną kierowniczą, czy w okolicach

> podłokietnika ?

> wolałbym uniknąć zrywania całej podłogi, więc wolę zapytać

Oryginalny, nie montowany w ASO alarm jest funkcja zamka centralnego. W tym momencie jest inna centralka pod osłoną podlokietnika. Syrena jest w komorze silnika kolo bezpieczników lub jak kto woli koło kielicha amortyzatora po stronie kierowcy (LHD), w innych modelach gdzie nie ma alarmu jest tylko wtyczka od niej. Dioda w drzwiach jest prawie martwa jezeli nie ma alarmu fabrycznego, podobno zapala sie jak zamek zostanie otworzony przez inny klucz niz zaprogramowany.

Ja w swoim laczku uruchomilem ta diode przez przeciagniecie dwoch kabli od diody z alarmu montowanego w ASO, a kabel oryginalny odpialem z wtyczki. Efekt fajny.

Napisano

> Ja w pierwszym Lacetti dostałem dedykowany alarm z logo Chevroleta. W drugim dali już jakiś z Opla.

Najczesciej qx montuja.

Napisano

> Najczesciej qx montuja.

Nie wiem. Było napisane "premium alarm cośtam Chevrolet". I cała książeczka z instrukcją miała taką grafikę jak instrukcja Chevroleta.

Teraz już nie sprawdzę dokładnie bo auto sprzedałem z wszystkimi papierami.

Za to instrukcja alarmu mojej żony ma wielkie logo Opla.

Napisano

> Nie wiem. Było napisane "premium alarm cośtam Chevrolet". I cała książeczka z instrukcją miała taką

> grafikę jak instrukcja Chevroleta.

> Teraz już nie sprawdzę dokładnie bo auto sprzedałem z wszystkimi papierami.

> Za to instrukcja alarmu mojej żony ma wielkie logo Opla.

O taki jakiś tekst Maja autryzacje i Opla i GM w zaleznosci czy jest CAN czy nie to wkladaja. Za ulamek tej ceny mozna miec poza ASO, bez utraty gwarancji. Bo nie do udowodnienia, ze poza ASO montowany.

Zeby chociaz te gamonie wiedzialy, ze w niektorych modelach alarm jest w standardzie zarowno w Aveo jak i teraz w KIA mam zdublowany alarm. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> O taki jakiś tekst Maja autryzacje i Opla i GM w zaleznosci czy jest CAN czy nie to wkladaja. Za

> ulamek tej ceny mozna miec poza ASO, bez utraty gwarancji. Bo nie do udowodnienia, ze poza ASO

> montowany.

> Zeby chociaz te gamonie wiedzialy, ze w niektorych modelach alarm jest w standardzie zarowno w Aveo

> jak i teraz w KIA mam zdublowany alarm.

Problem jest taki ze ASO ma obowiazek wpisania do ksiazeczki kazdy montaz akcesoriów, ale pozostaje wciaz kwestia udowodnienia ze montaz wplynal na usterke.

Napisano

> O taki jakiś tekst Maja autryzacje i Opla i GM w zaleznosci czy jest CAN czy nie to wkladaja. Za

> ulamek tej ceny mozna miec poza ASO, bez utraty gwarancji. Bo nie do udowodnienia, ze poza ASO

> montowany.

Ja w obu przypadkach wytargowałem różne akcesoria (alarm, dywaniki, śruby zabezpieczające, montaż bluetooth, zimówki) gratis. 893goodvibes.gif

> Zeby chociaz te gamonie wiedzialy, ze w niektorych modelach alarm jest w standardzie zarowno w Aveo

> jak i teraz w KIA mam zdublowany alarm.

W Epice też jest seryjny. W Lacetti nie było.

Napisano

> Problem jest taki ze ASO ma obowiazek wpisania do ksiazeczki kazdy montaz akcesoriów, ale pozostaje

> wciaz kwestia udowodnienia ze montaz wplynal na usterke.

Ma obowiązek ale nie wpisuje. W ogóle nic oprócz zmiany oleju nie wpisują jeśli się nie upomnisz.

Oczywiście w razie czego można dojść wg faktury.

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za podpowiedzi, czas rozkręcić laczka wink.gif

Mam jeszcze tylko jedno pytanie, sterownik centralnego (zgodnie z serwisówką) to osobne pudełko, czy jest też pod podłokietnikiem ?

Korci mnie jeszcze przy okazji instalacja domykania szyb... czy jest może jakaś sprawdzona metoda ? znalazłem kilka postów na ten temat, ale nie ma w nich informacji o szczegółach.

Napisano

Sterownik jest pod podlokietnikiem. Funkcje domykania mozna zrobic tylko poprzez montaz dodatkowego modulu, ale juz z tym jest troche zabawy.

Napisano

> Problem jest taki ze ASO ma obowiazek wpisania do ksiazeczki kazdy montaz akcesoriów, ale pozostaje

> wciaz kwestia udowodnienia ze montaz wplynal na usterke.

Ani w Aveo ani w Ceedzie nie bylo zadnej adnotacji. W kia dostalem gratis. W Aveo placilem tysiac zlotych.

Napisano

> Ani w Aveo ani w Ceedzie nie bylo zadnej adnotacji. W kia dostalem gratis. W Aveo placilem tysiac

> zlotych.

Z tyłu kazdej ksiazeczki jest miejsce na adnotacje o akcesoriach, nawet montowanych gratis. A to czy jest wypelnione moze sie okazac twoim problemem jesli pojedziesz do innego serwisu.

Napisano

> Z tyłu kazdej ksiazeczki jest miejsce na adnotacje o akcesoriach, nawet montowanych gratis. A to

> czy jest wypelnione moze sie okazac twoim problemem jesli pojedziesz do innego serwisu.

Otoz to ile sie musialem natlumaczyc, ze czujniki parkowania mialem montowane w fabrycie nie w ASO. Zreszta o wszystko sie trzeba wyklucac, pokazywac palcem. W kazdej marce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.