Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd Airbag

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Niestety mam duży problem z Bravką a konkretnie z lampką od Airbag. Ostatnio założyłem sobie klime i w tym celu musiałem zdjąć kiere(oczywiście pamiętałem że aku odłączony). Niestety jak już wszystko było złożone to kierownica była troche obrócona więc musiałem odkręcić airbaga i kierownice lekko przesunąć. Wtedy zapomniałem że mam włączony zapłon. Efekt - błąd airbag. Mam w na lapku FES'a 3.3 VAG'a i przejsciówkę domowej roboty na 3-pin. Niestety fes nie chce się komunikować z centralką Airbag. Mieliście taki przypadek confused.gif

Napisano

A gdzie się podłączasz? Złącze Airbag masz nad nogami pasażera, są tam dwa złącza, interesuje Cie to z żółtym kablem.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> A gdzie się podłączasz? Złącze Airbag masz nad nogami pasażera, są tam dwa złącza, interesuje Cie

> to z żółtym kablem.

> Pozdrawiam BAS

Jeśli chodzi o elektryke to tutaj wiem wink.gif sam montowałem klime półautomatyczną z marei co większość mówiła nie bierz się za to , nie uda ci się, itp itd. W złączu jest linia K i to jest 7 pin w Vag'u oraz masa 4 i 5 pin, no i plus z zapalniczki. Jest jeszcze taka możliwość że ja mam poprostu jakąś starą tą centralkę Airbag? FES ma wersje MY97 a samochód jest z końca 96. frown.gif

Napisano

> poprostu jakąś starą tą centralkę Airbag? FES ma wersje MY97 a samochód jest z końca 96.

Nie masz. MY97 to oznaczenie roku modelowego. A ten można rok wcześniej wyprodukować.

Napisano
  • Autor

> Nie masz. MY97 to oznaczenie roku modelowego. A ten można rok wcześniej wyprodukować.

ale euroscan z tego co widziałem obsługuje wersje MY95 i może akurat mam taką, muszę się chyba zespotować z kimś kto ma euroscana hmm.gifzlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Niestety na 100% mam wersję BREED MY 95 ponieważ cdif2 też poległ bo obsługuje tylko powyżej 97 frown.gif Muszę dalej szukać tego euroscana zlosnik.gif

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Trochę odkopię ale to dla potomnych wink.gif Błąd udało sie usunąć FES w wersji 3.6 zarejestrowanej. Yani dodał wersję BREED Airbag. Teraz bezproblemowo połączyło się i skasowało błąd. MES też z tego co widzę bezproblemowo obsłuży wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.