Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Euro Parking Collection plc (EPC)

Featured Replies

Napisano

Witam

W lutym otrzymałem fakturę za nie opłacone przejazdy drogami płatnymi w Norwegii (byłem w lipcu 2011)

Jako, że w biurze informacji turystycznej zostaliśmy poinformowani, że opłaty dotyczą obywateli Norwegii,

odwołałem się poprzez stronę internetową EPC 6 lutego. W potwierdzeniu odwołania napisali,

że wyjaśnienie potrwa do 28dni. Dzisiaj otrzymałem pismo z 22.03 informujące o odrzuceniu

odwolania - czyli ok 2 tygodnie po terminie.

Czy ten termin na rozpatrzenie odwołania jest jakoś uregulowany? Czy tym samym moje odwołanie mogę

uznać za zasadne bo pozostało bez odpowiedzi w ustalonym terminie?

Pozdr

Napisano

Płatne drogi w Norwegi dotyczą wszystkich, także obcokrajowców i aut zarejestrowanych poza granicami Norwegii.

Informacja jaką uzyskałeś była błędna. Odwołanie niczego nie wnosi, i niestety ale będziesz musiał zapłacić.

Napisano

Pismo przyszło pocztą (fizycznie)? Pewnie liczą od daty wysłania odwołania i wysłania decyzji... czy nie?

Napisano
  • Autor

> Płatne drogi w Norwegi dotyczą wszystkich, także obcokrajowców i aut zarejestrowanych poza

> granicami Norwegii.

> Informacja jaką uzyskałeś była błędna. Odwołanie niczego nie wnosi, i niestety ale będziesz musiał

> zapłacić.

No właśnie tak się dowiedziałem z pisma o odrzuceniu odwołania.

Swoją drogą dziwne, że w Trondheim o tym nie wiedzieli?

Napisano
  • Autor

> Pismo przyszło pocztą (fizycznie)? Pewnie liczą od daty wysłania odwołania i wysłania decyzji...

> czy nie?

Przyszło fizycznie. I tak się nie zgadza - odwołanie 6 luty, pismo wysłane 22 marzec. A jak liczą to nie wiem, dlatego pytam zlosnik.gif

Napisano

> Przyszło fizycznie. I tak się nie zgadza - odwołanie 6 luty, pismo wysłane 22 marzec. A jak liczą

> to nie wiem, dlatego pytam

Nie cwaniakuj, bo jak ci zasuną mandat to się nie pozbierasz.

Udzielono ci złej informacji, albo pokręciło ci się (lub informacji) ze Szwecją.

Napisano

> Nie cwaniakuj, bo jak ci zasuną mandat to się nie pozbierasz.

> Udzielono ci złej informacji, albo pokręciło ci się (lub informacji) ze Szwecją.

prawda. w Norwegii obowiazujace oplaty dotycza wszystkich. Do mnie tez takie pismo przyszlo. Bylem w tym samym czasie co Ty ale ja po przyjezdzie do Norwegii wykupilem autopass z dniem wjazdu na teren NO i przeslalem im kopie kontraktu i oplaconej faktury... Niestety bedziesz musial zaplacic....

Napisano
  • Autor

> Nie cwaniakuj, bo jak ci zasuną mandat to się nie pozbierasz.

> Udzielono ci złej informacji, albo pokręciło ci się (lub informacji) ze Szwecją.

Mi się nie pokręciło, bo widząc bramki a nie widząc kas nie wiedzielismy o co chodzi,

więc poszliśmy po info do biura informacji turystycznej. Jak widać trafilismy na jakiegos jelopa... no coz zlosnik.gif

Napisano

> Mi się nie pokręciło, bo widząc bramki a nie widząc kas nie wiedzielismy o co chodzi,

> więc poszliśmy po info do biura informacji turystycznej. Jak widać trafilismy na jakiegos jelopa...

> no coz

moze sie nie zrozumieliscie z Norkiem. Coz szkoda tylko tej kasy. Lepiej by bylo piwo.gif wypic za to. Pozdrawiam ok.gif

Napisano

Mam pytanko bo wybieran sie motocyklem do Norwegii.

Tu chodzi o autostrady czy tez o normalne drogi?

Napisano
  • Autor

> Mam pytanko bo wybieran sie motocyklem do Norwegii.

> Tu chodzi o autostrady czy tez o normalne drogi?

Nie wiem, bo byłem tam tylko jeden dzien 270751858-jezyk.gif

Tu masz wykaz które drogi i za ile: klik

Napisano

> Mam pytanko bo wybieran sie motocyklem do Norwegii.

> Tu chodzi o autostrady czy tez o normalne drogi?

Nie ma reguły. Byłem w NO około 2 miesiące i autopass itp znajdują się w miastach, na drogach lokalnych i autostradach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.