Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda CRV 2007r. - zbyt niskie obroty :-(

Featured Replies

Napisano

Witam,

dzisiaj kupilem te Honde:

http://otomoto.pl/honda-cr-v-solar-dach-...-C23661277.html

Ale nie jestem zadowolony.

Dziwna jakas. Na wolnych obrotach - np. na dwojce przy puszczonym zupelnie gazie - samochod powinien powoli jechac a obroty nie powinny tak spadac, ze samochod wpada w wibracje.

Z tymi wolnymi obrotami ma cos popieprzone. Trzeba duzo gazu dac przy puszczaniu sprzegla, zeby nie telepalo.

Moze to sprzeglo.

Generalnie 15-to letni fiat lepiej jezdzil niz to.

Ma ktos tutaj Honde CRV, benzyna? Moze powiecie jak u Was jest z tym? Tez tak Wam zamula?

Pozdrawiam

Napisano

Witam serdecznie.

Zjeździłem poprzedni model z takim samym silnikiem. Od nowości do 315kkm. przez 6 lat.

Wolne obroty to było około 700obr./min. na obrotomierzu. Z tym, że było gładko i nic nie trzęsło. Można było jechać na wolnych obrotach na każdym biegu. Płynnie i bez problemu. Ruszać nawet z trójki.

W ogóle moment obrotowy przy ruszaniu miała znacznie lepszy niż X-Trail 2,0 dCi, którego później ujeżdżałem.

Z tego co piszesz wynika, że coś jest nie tak.

Pozdrawiam.

Napisano

Jedź do FlipFlop garage z H3M

F.F.G - Serwis Naprawy Modyfikacje tel 600 747 333 [email protected]

F.F.G - Chcesz Kupic Nowe Czesci - Sprawdz Nasze Ceny !!! Serwis Naprawy Modyfikacje tel 530 538 112 [email protected]

Napisano

> Witam,

> dzisiaj kupilem te Honde:

> http://otomoto.pl/honda-cr-v-solar-dach-...-C23661277.html

> Ale nie jestem zadowolony.

> Dziwna jakas. Na wolnych obrotach - np. na dwojce przy puszczonym zupelnie gazie - samochod

> powinien powoli jechac a obroty nie powinny tak spadac, ze samochod wpada w wibracje.

> Z tymi wolnymi obrotami ma cos popieprzone. Trzeba duzo gazu dac przy puszczaniu sprzegla, zeby nie

> telepalo.

> Moze to sprzeglo.

> Generalnie 15-to letni fiat lepiej jezdzil niz to.

> Ma ktos tutaj Honde CRV, benzyna? Moze powiecie jak u Was jest z tym? Tez tak Wam zamula?

> Pozdrawiam

rodzice maja taka z 2010 i nic takiego sie nie dzieje plynnie chodzi itd , moze zamulona ?? zle paliwo ?? ew przeplywomierz

Napisano
  • Autor

Znalazlem profesjonalne firmy, ktore zajmuja sie chiptuningiem. W poniedzialek jade do nich.

Pewnie bedzie wgranie indywidualnej mapy silnika - poprawia obroty a przy okazji poprosze o zwiekszenie mocy i momentu obrotowego.

Dam znac jak zrobie.

Napisano
  • Autor

> Witam serdecznie.

> Zjeździłem poprzedni model z takim samym silnikiem. Od nowości do 315kkm. przez 6 lat.

> Wolne obroty to było około 700obr./min. na obrotomierzu. Z tym, że było gładko i nic nie trzęsło.

> Można było jechać na wolnych obrotach na każdym biegu. Płynnie i bez problemu. Ruszać nawet z

> trójki.

> W ogóle moment obrotowy przy ruszaniu miała znacznie lepszy niż X-Trail 2,0 dCi, którego później

> ujeżdżałem.

> Z tego co piszesz wynika, że coś jest nie tak.

> Pozdrawiam.

No jest cos nie tak. Moze troche przesadzilem z tym telepaniem. Obroty na postoju wlasnie spadaja do okolo 700 i troche wtedy auto wpada w maly rezonans (sory za to telepanie).

Rusza tez w miare dobrze, ale jednak cos sie troche muli.

Znalazlem profesjonalna firme, ktora wykonuje chiptuning, sprawdza parametry i przygotowuje indywidualne mapy silnika - wiec moze cos zaradza.

Jak zrobie - dam znac.

Napisano

a moze po prostu przepustnica i elementy dookola niej sa zasyfione? Nie wiem jak to w i-Vtecu jest rozwiazane ale w B-, D-, F-, H- serii gdzie dokokola przepustnicy jest mnostwo roznych kanalikow czyszczenie przepustnicy dawalo zwykle spora poprawe pracy silnika

Napisano
  • Autor

> a moze po prostu przepustnica i elementy dookola niej sa zasyfione? Nie wiem jak to w i-Vtecu jest

> rozwiazane ale w B-, D-, F-, H- serii gdzie dokokola przepustnicy jest mnostwo roznych

> kanalikow czyszczenie przepustnicy dawalo zwykle spora poprawe pracy silnika

O tym samym pomyslalem, zeby te podstawowa rzecz na poczatek zrobic.

Chociaz wolalbym, zeby ktos podpial sie do ECU i sprawdzil czy nie ma bledow (chociaz kilka dni temu w ASO Hondy w Trojmiescie podlaczali sie i zadnych bledow nie bylo).

Ale czuje nosem, ze na 99% to nie to. To byloby za proste a przy moim szczesciu bedzie silnik do wymiany :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.