Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie mogę otworzyć szyby kierowcy, focus mk1

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam ustrekę i chcę to naprawić sam, otóż nie mogę otworzyć szyby od strony kierowcy. Przeczyściłem już te blaszki od przycisku. Bezpieczniki od szyb ok. Podpiąłem pod miernik wtyczkę od silniczka, gdy nacisnąłem na (up) wskazówka wychyliła mi się na całą skalę, natomiast gdy na (down) wskazówka wychyliła mi się na 3/4 skali.

Teraz nie wiem czy to jest zepsuty ten cały wyłącznik, czy spalił się silnik elektryczny? Odnośnie tej osłony steropianowej dźwiękoszczelnej jest ona przyklejona jakimś klejem do drzwi, czy ona nada się do ponownego użytku? Jakim klejem ją z powrotem przykleić do drzwi, myślę że nożem ładnie wytnie się. Załączam kilka zdjęć, doradźcie czy ten silniczek z tej aukcji pasuje na 100% do tych drzwi? Czy może będzie też pasował od mondeo nie wiem czy mk2, mk3 , volvo s40,v40?

C:\Users\Adonis\Desktop\komórka\Szyba, silnik\IMG_4118.JPG

C:\Users\Adonis\Desktop\komórka\Szyba, silnik\IMG_4131.JPG

http://moto.allegro.pl/silnik-silniczek-opuszczania-szyb-ford-focus-i2229873581.html

post-75624-14352516260869_thumb.jpg

Napisano

taki duży a załączników nie umie wstawiać z_lol1.gificon_eek.gif

po kolei: to białe styropianowe to mata wygłuszjąca, odklei się normalnie a potem przyklei się bez problemów.

Podłącz silnik bezpośrednio pod 12 V z aku i bedziesz wiedział czy silnik jest ok.

Najczęściej padają wyłączniki szyb - taki żywot.

Nie wiem z czego prócz oryginału pasują jeszcze silniki.

Reszty nie trzeba.

I nie pisz tak chaotycznie!

Napisano
  • Autor

> taki duży a załączników nie umie wstawiać

> po kolei: to białe styropianowe to mata wygłuszjąca, odklei się normalnie a potem przyklei się bez

> problemów.

> Podłącz silnik bezpośrednio pod 12 V z aku i bedziesz wiedział czy silnik jest ok.

> Najczęściej padają wyłączniki szyb - taki żywot.

> Nie wiem z czego prócz oryginału pasują jeszcze silniki.

> Reszty nie trzeba.

> I nie pisz tak chaotycznie!

Starałem się wyłożyć kawę na ławę.

Po przeglądnięciu neta pobieżnie aby wymienić silnik będę musiał zdemontować cały mechanizm, tylko szyba jest zamknięta i tu mogę mieć utrudniony dostęp do demontażu, bo szyby ni jak nie wyjmę. Auto stoi pod chmurką, przydałby się garaż na dłubanie.

post-75624-14352516262387_thumb.jpg

Napisano

> Starałem się wyłożyć kawę na ławę.

> Po przeglądnięciu neta pobieżnie aby wymienić silnik będę musiał zdemontować cały mechanizm, tylko

> szyba jest zamknięta i tu mogę mieć utrudniony dostęp do demontażu, bo szyby ni jak nie wyjmę.

> Auto stoi pod chmurką, przydałby się garaż na dłubanie.

no dobrze,

a jesteś pewien, że to wina silnika? że jest spalony?

podłącz doń 12V i powinien popuścić szybę na dół, możesz jeszcze po prostu zewrzeć styki dochodzące do wyłącznika bo sądzę, że on jest winien.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Niestety, padł silnik. mad.gif Czego mogę się spodziewać po silniku ze szrota?

Napisano

> Niestety, padł silnik. Czego mogę się spodziewać po silniku ze szrota?

rozumiem, że pytasz jak długo podziała taki ze szrotu... kula mi się stłukła właśnie... a to peszek...

Zawsze możesz kupić na alledrogo pochodzący z demontażu z jakiegoś anglika ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.