Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przewożenie małego "bagażu"

Featured Replies

Napisano

poszukuje jakiegoś rozsądnego sposobu na przewożenie drobnych rzeczy na krótkich trasach zamiast plecaka na plecach ok.gif

czy tankbagi to dobry pomysł? myślałem o takim, który można tez zamocować na tyle motocykla... hmm.gif

czy może zwykły tankbag?

a może kufer?

a może zamiast wydawać kasę to przymocować plecak z tyłu motocykla i już? niewiem.gif

może ktoś już przerabiał temat i coś doradzi waytogo.gif

Napisano

> poszukuje jakiegoś rozsądnego sposobu na przewożenie drobnych rzeczy na krótkich trasach zamiast

> plecaka na plecach

> czy tankbagi to dobry pomysł? myślałem o takim, który można tez zamocować na tyle motocykla...

> czy może zwykły tankbag?

> a może kufer?

> a może zamiast wydawać kasę to przymocować plecak z tyłu motocykla i już?

> może ktoś już przerabiał temat i coś doradzi

najlepszym rozwiazaniem jest topcase, cala reszte bedziesz musial targac ze soba

Napisano
  • Autor

> najlepszym rozwiazaniem jest topcase, cala reszte bedziesz musial targac ze soba

no właśnie mi zależy żeby brać ze sobą ale nie wieźć na plecach ok.gif

moje wątpliwości budzi fakt czy wiezienie przed sobą pakunku na baku przeszkadza czy też nie i jeżeli tak to może lepsze jest rozwiązanie z tyłu motocykla hmm.gif

tylko z kolei dobrze by było żeby zdejmowanie nie było upierdliwe, tankbag to zdaje sie odpina tylko magnesy i można zabierać a takie coś z tyłu to już się trza szarpać z mocowaniem niewiem.gif

np taki louis ma w ofercie torbe mocowaną na bak/zadupek tylko właśnie zastanawia mnie to zdejmowanie torby z tylnego siedzenia hmm.gif

widziałem w intermotors taka torbę która miała możliwość przymocowania jakby "bazy" do zbiornika/siedzenia i do tego suwakiem mocowało się torbę właściwą - tylko nie wiem jak sie nazywa takie ustrojstwo i nie mogę wyguglać sciana.gif

Napisano

codziennie woze na 2oo rozmaite towary z racji specyficznej pracy, wiec moge cos doradzic

polecam tankaga, przymocowujesz w pare sekund do baku i sie trzyma, a drobne przedmioty nie lataja i sie nie tluka jak po kufrze

i zsiadajac bierzesz tankbaga ze soba bez przepakowywania

minus - rysuje bak dosc mocno, zwlaszcza, jak po czasie do magnesow przyczepiaja sie rozne metalowe opilki, spinacze, zszywki itp

Napisano

> poszukuje jakiegoś rozsądnego sposobu na przewożenie drobnych rzeczy na krótkich trasach zamiast

> plecaka na plecach

możesz też spróbować założyć tzw. pająka na kanapie w miejscu pasażera jesli jeździsz sam. Pewnie pod kanapą masz jakieś uszy/mocowania do zaczepienia haczyków pająka. Taki pająk/siatka z elastycznych gum może być tam na stałe a w razie potrzeby wkładasz pod niego jakiś zwykły mały plecaczek z gratami i bierzesz go ze sobą jak gdzieś idziesz. To rozwiązania najtańsze.

Rozwiązanie droższe to kufer centralny, do niego wkładasz zwykły plecaczek z drobiazgami, o których piszesz. Jak gdzieś idziesz bierzesz plecaczek a w kufrze masz akurat miejsce na kask, rękawice i czasami nawet kurtkę.

Napisano
teraz sa jakies nowe tankbagi, ze mocowanie mocujesz do wlewu paliwa a sama torba jest dopinana do tej bazy na zasadzie wcisniecia
Napisano

> widziałem w intermotors taka torbę która miała możliwość przymocowania jakby "bazy" do

> zbiornika/siedzenia i do tego suwakiem mocowało się torbę właściwą - tylko nie wiem jak sie

> nazywa takie ustrojstwo i nie mogę wyguglać

np. oxford takie posiada

Napisano

> może ktoś już przerabiał temat i coś doradzi

Albo kufer centralny, albo, jak chcesz szybko i prawie bezkosztowo grinser006.gif to w każdym sklepie motocyklowymdostaniesz takie siatki zapinane pod zadupkiem na haczyki.

Napisano

ja po ~700 km w ten weekend z tankbagiem mogę stwierdzić że:

zasłania mi kontrolki,

jak miałem nieforemny bagaż - laptopa + pierdółki to źle się do baku dopasowywało i przy złożeniach się przesuwało.

relatywnie mała pojemność.

Kupiłem sobie wcześniej torbę rolkę (polo) i jakoś i więcej można było tam napakować i nie przeszkadzała na baku, bo sobie z tyłu mieszkała.

Napisano
tankbag oxforda ciagle mi sie odczepial z jednej albo drugiej strony
Napisano

> tankbag oxforda ciagle mi sie odczepial z jednej albo drugiej strony

To chyba jesteś pierwszym takim przypadkiem biglaugh.gif

Napisano

> To chyba jesteś pierwszym takim przypadkiem

mozliwe, ale nie zdarzylo sie to jeden raz

Napisano

> mozliwe, ale nie zdarzylo sie to jeden raz

Może masz bak z tworzywa sztuczneg zlosnik.gif

Akurat za magnesy i trzymanie zawsze wszyscy chwalili oxforda smile.gif

Napisano

> Może masz bak z tworzywa sztuczneg

> Akurat za magnesy i trzymanie zawsze wszyscy chwalili oxforda

no to na hornecie 2007 trzyma sie niezbyt dobrze

Napisano

> no to na hornecie 2007 trzyma sie niezbyt dobrze

Na vtr z 1997 nie ma problemu - może to przez bak, na którym nie ma grama szpachli? wpysk.gif033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> Na vtr z 1997 nie ma problemu - może to przez bak, na którym nie ma grama szpachli?

na moim tez nie bylo spachli a odpinalo sie raz prawe raz lewe skrzydlo ....

Napisano

> na moim tez nie bylo spachli a odpinalo sie raz prawe raz lewe skrzydlo ....

też to zaobserwowałem w tankbagu z lidla, gdy na dnie miałem płaski bagaż (laptop) i nie dopasowywało sie do kształtu baku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.