Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wode wybija> chevrolet lacetti

Featured Replies

Napisano

bo mam problem wode mi wybija ze zbiornika wyrownawczego a wymienilem termostat i czujnik płynu w glowice... i własnie bym prosił o zdjecie temperatury i może jakąs pomoc w tych czujnikach... ten na wskażnik czujnik to sie jakos wymienia ? oczywiście jak właczam klime a wlacza sie wiatrak to wtedy chlodzi i woda nie wybija ... a jak wlacze klime to wsio jest oki chlodzi i woda w normie... prosze o pomoc

Napisano

> bo mam problem wode mi wybija ze zbiornika wyrownawczego a wymienilem termostat i czujnik płynu w

> glowice... i własnie bym prosił o zdjecie temperatury i może jakąs pomoc w tych czujnikach...

> ten na wskażnik czujnik to sie jakos wymienia ? oczywiście jak właczam klime a wlacza sie

> wiatrak to wtedy chlodzi i woda nie wybija ... a jak wlacze klime to wsio jest oki chlodzi i

> woda w normie... prosze o pomoc

Ale tak może postaraj się mniej chaotycznie opisać o co chodzi ...

Jak dobrze rozumiem, płyn chłodzący ocieka przez korek?

Silnik przegrzewa się?

Co jest wtedy na wskaźniku?

Do sprawdzenia czujnik/włącznik wiatraka - nie wiem jak to jest rozwiązane w chevym - czy włącza jeden czujnik poprzez komputer, czy jest osobny?

Do sprawdzenia też sam wiatrak, czy w ogóle chodzi.

Może sam korek trza zmienić ...

Jak odkręcasz korek, to bąbelkuje w płynie?

Jest jakiś osad w płynie?

Napisano

Ja w takich przypadkach zaczynam od wymiany korka. A wcześniej jak widze ze nie mam pełnego opisu w profilu uzupełniam go na forum. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja w takich przypadkach zaczynam od wymiany korka. A wcześniej jak widze ze nie mam pełnego opisu w

> profilu uzupełniam go na forum.

wskaznik na zegarach jest caly czas w tym samym miejscu ... miedzu 2 a 3 kreska... wiatrak sie zalacza bo spawdzalem ale tak mysle ze za pozno... korek no nie wymienialem ale to chyba przez korek nie jest ( chodz wymienie) ... po prostu odkrecam korek i jest woda albo pod korkiem juz albo leci gdy odkrece... robi to sie gdy stoje w korkach czy podobnie bo jak sie jezdzi to wynika ze chlodzi sie... czujnik plynu wymienilem bo wogole wczesniej temp mi pokazywal lekko za 2 kreska i wymienilem temostat ...ogolnie obroty w korku gdy dluzej stoje to troche faluja i zdarzy sie ze zgasnie... czy jest jeszcze jaki inny czujnik plynu w lacetti ? poczytalem w net ze jeszcze jest czujnik temp na wskażnik i czy on wystepuje w lacetti i czy moze byc przez to przyczyna ze np za pozno wlacza sie wiatrak ? juz wiem bo widzialem wskzania na innym lacetti i temp pokazuje mi na zegarach za mala... tylko czy to może byc ten drugi czujnik na wskażnik zepsuty bo temostat i czujnik plynu wymieniony jest smile.gif))

Napisano
  • Autor

> A potem zastanawiam się nad wymianą uszczelki pod głowicą - wypadało by sprawdzić, czy spaliny nie

> dostają się do płynu chłodzącego.

a jak to sprawdzic???

Napisano

> a jak to sprawdzic???

Uruchamiasz zimny silnik, otwierasz korek od zbiornika wyrównawcego i obserwujesz, czy nie pojawiają się bąbelki gazu. Jeżeli uszczelka jest uszkodzona to przedmuchy spalin będą dostawać się do układu chłodzenia i wydostawać się na zewnątrz przez zbiornik.

Napisano
  • Autor

> Uruchamiasz zimny silnik, otwierasz korek od zbiornika wyrównawcego i obserwujesz, czy nie

> pojawiają się bąbelki gazu. Jeżeli uszczelka jest uszkodzona to przedmuchy spalin będą

> dostawać się do układu chłodzenia i wydostawać się na zewnątrz przez zbiornik.

a w tych stacjach co sie robi przeglady i sprawdza spalanie to czym tam tego sie nie da sprawdzic czy w spalinach jest wode czy jak ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.