Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zwarcie gdzieś - świeci non stop tylnia lampa

Featured Replies

Napisano

Mam problem z elektryką. Jeżeli chodzi o wyposażenie to mam najbiedniejszą wersję S, więc poszukiwania problemu ograniczają się do minimum. Zaczęło się dawno temu, lubiała mi się świecić tylna-prawa lampa. Potem w lato to ustało. Pewnego dnia ok. października 2011 myjąc auto tylna-lewa postojówka zaczęła migać i nagle się zaświeciła i tak mam do dziś. Lewa tylna postojówka i lewa przednia postojówka świecą się non stop. Przez miesiąc autko stało z wyciągniętą żarówką tylnią i przednią postojówek i zaczęła świecić się przecimgłowa (w tej samej lampie, lewej tylnej). Ostatnio na rozładowanym akumulatorze (zapomniałem go odpiąć) było słychać pisk gdzieś z komory silnika, ale nie umiałem ocenić skąd dokładnie dobiegał, w każdym razie nie działało nic tak jak powinno, zegary wariowały, po ustawieniu świateł na postojówki działały postojówki, na mijania działały mijania, gasł postojówki (wszystkie). Po naładowaniu autko już normalnie jeździ i wrócił znowu tylko problem lewych postojówek i przeciwmgłowej. W aucie nie mam poduszki powietrznej (inna kierownica, z której poduszki nie da się podpiąć bez druciarni, więc zrezygnowałem i kupiłem zaślepkę), jest alarm z odcięciem zapłonu, radio i centralny zamek (uniwersalny, montowałem sam, jednak po jego podpięciu było ok, a odpinając nic się nie zmienia.

Jakieś pomysły? Ktoś kiedyś spotkał się z czymś podobnym?

Dzięki z góry za odpowiedzi wink.gif

Napisano
  • Autor

Mój błąd, Fiat Punto II 1.2 8v 2000r.

Napisano

Zacznij od sprawdzenia przełącznika zespolonego.

P/mgłowe są niestety gdzie indzie i tutaj może to nie być przyczyną.

Punto2 ma kontrolki działa świateł parami - lewe (przód i tył) oraz prawe (przeód i tył) - z tego względu podejrzewam np. bodykompa - przekaźniki, wypalone ścieżki - ach ta elektryka ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.