Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CLIO III PH1 - spryskiwacze

Featured Replies

Napisano

Witam z sąsiedniego kącika...

Ojciec ma w/w auto polecial przełącznik zespolony z dymem a dokładnie jego część odpowiadająca za załączanie spryskiwacza przedniej szyby, po tym afekcie tylny tez nie działa...

Moze mi ktos zdradzic gdzie w tym cudnym samochodzie jest bezpiecznik od spryskiwacza ? Znalazlem rozpiske bezpiecznikow ale po francusku, a francuskiego ja nicht verstein, w instrukcji ani slowa o tym...

No i gdzie szukać przycznyny upalenie owego przelącznika ? Zatarta pompka ?

Z góry dzieki za pomoc koledzy, mam nadzieje ze poratujecie 20.GIF

Napisano

Przecież na naklejce na pokrywie bezpieczników z tyłu powinieneś mieć rozpiskę bezpieczników, tak w każdym renault jest , narysowane są ikony to bez problemu idzie skapnąć się jakie bezpiecznik do czego.

Przełącznik upalił się sam z siebie po prostu, miałem tak w megane i mam nowy ale z ciekawości rozebrałem stary i go naprawiłem co aso mówiło ze jest nierozbieralny, poluzowała się tam sprężynka i jeden styk robił zwarcia w kierunkach akurat.

Napisano
  • Autor

kolego jak by tam byl rozpisany bezpiecznik odpowiedzialny za spryskiwacze to bym durnych pytan nie zadawal facepalm%5B1%5D.gif

tam juz nie ma co naprawiac bo ta 'rolka ze sprezyna' co jezdzi po stykach sie przetworzyla w kupe zbednego plastiku czerwona.gif

4 letnie auto i takie cyrki oink.gifzlosnik.gif ale technologia idzie do przodu palacz.gif

to podrzuci ktos owa rozpiska ? a nie bedzie sypal zbednych postow ?

Pod maska jest skrzynka z bezpiecznikami ale ktory za co odpowiada informacji brak sciana.gif

Napisano

W nowym aucie 4 letnim nie masz rozpiski bezpieczników w środku yikes.gif. Nie wierzę chyba że ta naklejkę ktoś zerwał.

Bezpiecznik od spryskiwaczy jest podpięty też na pewno pod wycieraczki a tylny pod światło cofania tak jest w Megane, te bezpieczniki są na pewno rozpisane na naklejce jeżeli ją masz a nie napisałeś tego w poście.

Napisano

> kolego jak by tam byl rozpisany bezpiecznik odpowiedzialny za spryskiwacze to bym durnych pytan nie

> zadawal

> tam juz nie ma co naprawiac bo ta 'rolka ze sprezyna' co jezdzi po stykach sie przetworzyla w kupe

> zbednego plastiku

> 4 letnie auto i takie cyrki ale technologia idzie do przodu

> to podrzuci ktos owa rozpiska ? a nie bedzie sypal zbednych postow ?

> Pod maska jest skrzynka z bezpiecznikami ale ktory za co odpowiada informacji brak

Instrukcja po polsku jest na elektrodzie, ale jak na szybko sprawdziłem w skrzynce w środku nie ma bezpieczników od spryskiwacza i wycieraczek przednich. Obok tabelki jest informacja, ze reszta bezpieczników jest w komorze silnika, ale ze względu na utrudniony dostęp zalecają wizytę u mechanika.

Jest też napisane, że opis bezpieczników jest na naklejce na deklu

Napisano
  • Autor

nie wiem czy weekend miales ciezki czy cos - nie wnikam...

Rozpiska jest z ta opcja ze NIE MA TAM bezpiecznika odpowiedzialnego za spryskiwacz facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

Opis jest ale tylko na deklu skrzynki po prawej stronie kierownicy, spryskiwaczy tam nie ma.

pod maska tak jak wspomniales rozpiski brak...

widze ze sie nic nie dowiem, uwielbiam te nowe wyroby 'samochodopodobne' rotfl.gif

Napisano

> Opis jest ale tylko na deklu skrzynki po prawej stronie kierownicy, spryskiwaczy tam nie ma.

> pod maska tak jak wspomniales rozpiski brak...

> widze ze sie nic nie dowiem, uwielbiam te nowe wyroby 'samochodopodobne'

Jak już się dokopałeś do skrzynki koło silnika to popatrz który jest spalony i wymień.

Napisano

> nie wiem czy weekend miales ciezki czy cos - nie wnikam...

> Rozpiska jest z ta opcja ze NIE MA TAM bezpiecznika odpowiedzialnego za spryskiwacz

Przecież ci napisałem w poprzednim poście że bezpiecznik od spryskiwaczy jest podpięty w większości renault pod wycieraczki przednie a tylny spryskiwacz pod światła cofania i tylną wycieraczkę i takich oznaczeń musisz szukać a nie oznaczenia spryskiwacza yikes.gif, a tak w ogóle to sprawdziłbym wszystkie bezpieczniki i moduł komfortu bo przez niego tez się cuda dzieją.

W przedziale silnika też jest bezpiecznik od wycieraczek ale jest on podpięty razem ze wszystkimi światłami z tego co wiem i ma 60A to jeżeli by padł nie działałyby żadne światła też.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.