Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana ECU prośba o poradę

Featured Replies

Napisano

W moim Ecu mam ułamane 4 piny. Op-com podaje następujące błędy minął dopuszczalny czas dla odczytu kodów błędu. Możliwe powody: Wyłączony zapłon. Błąd komunikacji z ECU. Sterownik odrzuca próbę nawiązania połączenia. Zapala się kontrolka z gwiazdką i wówczas pokazuje się coś takiego 21 Dmuchający motor dmuchawy, nieprawidłowe działanie. Kupiłem ECU o tym samych n r dostałem „chyba to immobilizer obrączka z kartą i pastylkę. Co dalej młody maturzysto. Jak rozumiem to pastylkę mogę włożyć do mojego starego klucza Ecu podmienić przedtem wydłubać stare ułamane piny z wtyczki. Odpalić i powinien chodzić?? Jeżeli robię gdzieś błąd proszę o poprawkę.

Napisano

Podmieniasz ecu i obrączkę przy stacyjce, a pastylkę przekładasz do swojego kluczyka. Wtedy nie trzeba będzie programować klucza.

Napisano
  • Autor

To jest obrączka od anglika czytałem, że , że jak będę próbował to jako całość orygilnne - zamontować od agnlika to nie zamontuje osłony kietrownicy.nie pasuje czyli obrączka musi być tam gdzie kluczyk zaś to duże prostokątne "pudełeczko" (immobileizer???) gdzieś indzniej zamontowane?? w jakiej odległości ma to zasięg? Gdzieś czytałem Nowy ECU jest z auta bez klimy czy wykryje moją klimę czy muszę jeszcze coś zrobić i jeżeli tak to co i jak. Dzięki za odp. Pozdrawiam.

Napisano

Na początek możesz złożyć całość na krótko i zobaczyć, czy wszystko zagada ze sobą. Cewki raczej nie wyjmiesz, choć możesz zobaczyć czy da się rozebrać moduł i czy jest dostęp do jej wyprowadzeń. Łatwiej byłoby podłączyć diagnoskop (np: op-coma) i zgrać stary odbiornik immo z nowym ecu.

Komp zwykle wykrywa sam podłączone do niego wyposażenie. Jeśli nie będzie chciał, a wiesz, że klima jest ok, to i tak czeka Cię programowanie.

Napisano
  • Autor

Op-coma mam. Czy wiesz może jak zgrać stary odbiornik immo z nowym ecu tak łotapolgicznie, jakiś link jak nie można tu wkleić to na priv. Dzięki kolego za pomoc. Jeszcze nie wiem jak dostać się do pinów 4 w starej wtyczce są ułamane i siedzą. W myśl zasady niedzielna praca w .. coś się obraca jutro z rana atakuję. Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.