Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwszy przegląd w ASO i już więcej nie chcę a muszę ...

Featured Replies

Napisano

Tak, w końcu pojechałem. Wziąłem swój olej i zostawiłem bryke na 2h. Uwagi miałem dwie.

- fotel kierowce puka jak autko jedzie w łuku lub skręca ( takie metaliczne PUK) jakby coś między prowadnicami się katurlało.

- z nawiewów wali starą skarpetą jak wyłączę klimę i jadę na normalnym nawiewie.

Fotel obiecali sprawdzić, a klimę postanowiłem odgrzybić ( promo było i filtr miałem swój węglowy więc....)

Po odebraniu autka, fotel jak pukał tak puka - ewidentnie coś nie tak z siedziskiem. Z nawiewów dalej wali skarpetą jak wyłączę klimę ( około minuty). Popsuli schowek angryfire.gif

Za schowkiem jest filtr klimy. Przed wymianą schowek miał jakby hamulec. Otwiera się na 2 cm a potem delikatnie opada. Po tej wymianie schowek leci na pysk jak cegła. sciana.gif

Ewidentnie jest tam jakiś mechanizm - siłownik co hamuje schowek przed nagłym spadkiem po otwarciu. Po wymianie tej funkcji zostałem pozbawiony - żal.

Wadę schowka dopiero w domu zauważyłem, inaczej bym nie popuścił. Fotel ewidentnie do naprawy/wymiany. ASO - dno !

Z samego rana telefon do ASO zlosnik.gif

Koleś co filtr wymieniał nie widzi sprawy, bo wsio gra, acz przyznał że schowek ma się otwierać z hamulcem. Fotel mają sprawdzić raz jeszcze. Tylko kto mi zapłaci za 170km w jedną stronę do SO i nazad oslabiony.gif

Wiecie może co tam mogli zye.....ć hmm.gif Może sam to naprostuję hmm. Z fotelem nie powalczę alu tu może dam radę jak nic nie popsuli na amen.

12 lat Nubira, 200 tysi na budziku i fotel jak nowy. 8500 na budziku Cruza i fotel trup. Shit robią że ło matko.

Napisano

kasy nikt nie odda, ale aso będzie spławiać aż trafisz na kompetentną osobę, albo "proszę" obserwować i się zgłosić hehe.gif

Napisano
  • Autor

> kasy nikt nie odda, ale aso będzie spławiać aż trafisz na kompetentną osobę, albo "proszę"

> obserwować i się zgłosić

Do doopy z takim podejściem do klienta. Bosz....... gdybym ja tak swoich traktował tobym jak Jezus na osiołku jeździł zamiast Cruzem grinser006.gif A tak poza, to była to najdroższa wymiana oleju w moim krótkim życiu. Nawet nie udawali że coś innego zrobili.

Napisano

> Do doopy z takim podejściem do klienta. Bosz....... gdybym ja tak swoich traktował tobym jak Jezus

> na osiołku jeździł zamiast Cruzem A tak poza, to była to najdroższa wymiana oleju w moim

> krótkim życiu. Nawet nie udawali że coś innego zrobili.

A ile taka (nie)przyjemność kosztowała?

Napisano

> A ile taka (nie)przyjemność kosztowała?

pewnie koło 500pln hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A ile taka (nie)przyjemność kosztowała?

4 stefki, ale miałem swój olej. Do tego 79 zeta za odgrzybianie i czyszczenie klimy + wymiana filtra węglowego klimatyzacji - również mój filtr. Więc razem wyszło coś 480 zeta.

Jak powiedziałem qmplowi co ma kaszkaja ile dałem to zbladł devil.gif

Jemu też mówili panie będzie 600. A jak przyszło co do czego to z tysiaka musiał bidak wyskoczyć grinser006.gif Japońce widać się cenią bardziej niż plebs z GM 270751858-jezyk.gif

Napisano

Co do schowka to też po wymienie filtra popsuli mi otwieranie.

Jak się otwiera schowek to po lewej i prawej stronie, na bokach są takie spinki. Trzeba te spinki poprawienie włożyć i wszystko wraca do normy, tylko jedna uwaga. Na pierwszy rzut oka są one takie same ale na drugi rzut już nie.

Czyli trzeba dokładnie sprawdzić, która spinka powinna być po której stronie. Jeśli założymy odwrotnie schowek będzie się źle otwierał.

Także minimum zdolności manualnych i można poprawnie założyć spinki i schowek będzie się otwierał tak jak wcześniej.

Napisano
  • Autor

Tak sobie teraz przypomlem, ze w rozmowie telefonicznej koles co dłubał przy schowku mówił, że on nie zdejmował schowka tylko wykręcił całość hmm.gif Ma to jakiś sens co mowie, czy on mi to źle przekazał a ja źle zrozumiałem hmm.gif

Napisano

Po czesci ma racje, bo schowek sie wyciaga w calosci, ale wciaz pozostaje ze mogli cos zdjac ze teraz nie dziala prawidlowo.

Napisano

> Tak sobie teraz przypomlem, ze w rozmowie telefonicznej koles co dłubał przy schowku mówił, że on

> nie zdejmował schowka tylko wykręcił całość Ma to jakiś sens co mowie, czy on mi to źle

> przekazał a ja źle zrozumiałem

Tutaj masz manuala nt. wymiany filtra kabiny w Cruze

http://www.chevroletcruzeforum.com/index.php?/topic/1695-cabin-air-filter/

naucz się sam opuszczać schowek i wymieniać filtr kabinowy lub żarówkę schowka,

bo stracisz majątek na podróże do ASO grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki. Będę się uczył skromny.gif Ale z fotelem nie powalczy i muszę tam w to zło pojechać sick.gif

Aha a wiesz może co tam za przyhamowanie tego schowka odpowiada?

Jakiś siłownik jest czy jak ?

Napisano

> Aha a wiesz może co tam za przyhamowanie tego schowka odpowiada?

> Jakiś siłownik jest czy jak ?

Tak jak kamix napisał wyżej, trzeba odpowiednie ograniczniki wstawić na właściwe miejsca po demontażu,

jeśli to zostanie pomylone schowek będzie spadał a nie otwierał się wolno.

Ten, który ma iść od strony kierowcy ma jakby takie "ząbki".

1ce3f44fd90fa338med.jpga4cf899066985ca5med.jpg

dscf1003wu.jpg

Manual po POLSKU

Napisano
  • Autor

Powiem tak. Poszedłem, popatrzyłem co i jak i zrobiłem to w 20s.

Patafiany nie podpięli łapy siłownika ( ma najśc na taki trzpień wystający ze schowka z prawej strony - widać go na Twoim manualu z hamerykańskiego forum. Nic nie trzeba demontować ani kombinować. Trza mieć tylko zgrabne damskie dłonie, czytaj smukłe i po podniesieniu schowka w kierunku do zamknięcia, zakładamy siłownik i po boooolu. ASO jego mać...... sick.gif

> Manual po POLSKU

Trza sie logować sick.gif

Napisano

> Powiem tak. Poszedłem, popatrzyłem co i jak i zrobiłem to w 20s.

> Patafiany nie podpięli łapy siłownika ( ma najśc na taki trzpień wystający ze schowka z prawej

> strony - widać go na Twoim manualu z hamerykańskiego forum. Nic nie trzeba demontować ani

> kombinować. Trza mieć tylko zgrabne damskie dłonie, czytaj smukłe i po podniesieniu schowka w

> kierunku do zamknięcia, zakładamy siłownik i po boooolu. ASO jego mać......

Czyli zrobili to samo co ja zrobilem jak montowalem zestaw glosnomowiacy, zle zlozylem schowek 893goodvibes.gif

Napisano

> Patafiany nie podpięli łapy siłownika ( ma najśc na taki trzpień wystający ze schowka z prawej

> strony - widać go na Twoim manualu z hamerykańskiego forum.

Faktycznie to jest zewnętrzny siłownik, a nie tylko ogranicznik otwarcia schowka, hmm... hmm.gif to mi podsuwa myśl o jego zaadoptowaniu gdzie indziej cfaniak.gif

Swoja drogą jeśli w ASO tego nie założyli to może pokazywać, że chyba nader rzadko to robią, tzn. zmieniają filtry kabinowe w Cruze wink.gif

> Trza się logować

To się zaloguj tej biglaugh.gif jaki problem? hehe.gif

tam jest więcej info o Twoim aucie,

np. etac_owiec od dawna tam jest smile.gif

Napisano
  • Autor

> Faktycznie to jest zewnętrzny siłownik, a nie tylko ogranicznik otwarcia schowka, hmm... to mi

> podsuwa myśl o jego zaadoptowaniu gdzie indziej

Te, kombinator zlosnik.gif

> Swoja drogą jeśli w ASO tego nie założyli to może pokazywać, że chyba nader rzadko to robią, tzn.

> zmieniają filtry kabinowe w Cruze

Albo ludzie mają to w dooopie i nie zleceją wymiany, choć ASO powinno zapytać chociaż czy zmieniać.

> To się zaloguj tej jaki problem?

> tam jest więcej info o Twoim aucie,

> np. etac_owiec od dawna tam jest

Ty mi pokaż gdzie kolegi etac_owca niema, będzie łatwiej grinser006.gif

Napisano

> Te, kombinator

> Albo ludzie mają to w dooopie i nie zleceją wymiany, choć ASO powinno zapytać chociaż czy zmieniać.

> Ty mi pokaż gdzie kolegi etac_owca niema, będzie łatwiej

kolega C77 tez nie odpuszcza i jest na wiekszosci forów, a nie ma mnie na forach niemieckojezycznych bo ciezko mi sie w tym jezyku rozumie tekst. Ale jestem chlonny wiedzy o swoim samochodzie i nie moge sie doczekac kiedy w US bedzie diesel bo wtedy beda miec problemy takie jak my.

Napisano

> kolega C77 tez nie odpuszcza i jest na wiekszosci forów, a nie ma mnie na forach

> niemieckojezycznych bo ciezko mi sie w tym jezyku rozumie tekst. Ale jestem chlonny wiedzy o

> swoim samochodzie i nie moge sie doczekac kiedy w US bedzie diesel bo wtedy beda miec problemy

> takie jak my.

Ale odkąd są translatory google ( a zwłaszcza google chrome), to nie ma problemu nawet z forami w cyrylicy smile.gif

Więc niemieckojęzyczne fora też stoją otworem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.