Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolumna, sprężyna, sztuki.

Featured Replies

Napisano

Przy skręcaniu słychać szukanie w przednim prawym nadkolu. Popatrzyłem pod błotnik i widać jak kolumna się kręci, a sprężyna przeskakuje, stąd te stuki. Co znowu padło w tej padace?

Napisano

> Przy skręcaniu słychać szukanie w przednim prawym nadkolu. Popatrzyłem pod błotnik i widać jak

> kolumna się kręci, a sprężyna przeskakuje, stąd te stuki. Co znowu padło w tej padace?

łożysko i/lub poducha amorka wink.gif

Napisano

> Przy skręcaniu słychać szukanie w przednim prawym nadkolu. Popatrzyłem pod błotnik i widać jak

> kolumna się kręci, a sprężyna przeskakuje, stąd te stuki. Co znowu padło w tej padace?

jeśli łożysko, to wlej jakiegoś smarowidła od góry, jak na chwilę ucichnie, to to padło

jeśli poduszka, to nie wiem jak sprawdzić, ale występuje razem z łożyskiem

może być również jakaś część wahacza lub też łącznik staba, jeśli posiadasz zlosnik.gifok.gif

Napisano

> łożysko i/lub poducha amorka

potwierdzam, miałem podobne objawy i wymieniłem poduszki amorków ok.gif

Napisano
  • Autor

> może być również jakaś część wahacza lub też łącznik staba, jeśli posiadasz

Łączniki (takie długie pionowe metalowe kości z końcówkami) były wymieniane miesiąc temu, ale to chyba nie ma związku, chociaż stuki pojawiły się kilka dni po ich wymianie. 4 lata, 30 tys. przebiegu facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Łączniki (takie długie pionowe metalowe kości z końcówkami) były wymieniane miesiąc temu, ale to

> chyba nie ma związku, chociaż stuki pojawiły się kilka dni po ich wymianie. 4 lata, 30 tys.

> przebiegu

Poduchy amortyzatora słychać, jak się kierownicą, przy wyłączonym silniku, w miejscu kręci - chrupanie/strzelanie dochodzi z komory silnika. Wymieniałem je zaraz jakoś po zakończeniu gwarancji (2 lata i 6-7 miesięcy) przy przebiegu może 30kkm. grinser006.gif

Amortyzatory przednie wymieniałem na gwarancji po 19kkm i 1,5roku (2008r.), później w 2010r. przy 37kkm (to co ASO wkłada) i niedawno przy 55kkm (teraz siedzi Kayaba). grinser006.gif Trójmiasto jest dziurawe. grinser006.gif

Napisano

> Łączniki (takie długie pionowe metalowe kości z końcówkami) były wymieniane miesiąc temu, ale to

> chyba nie ma związku, chociaż stuki pojawiły się kilka dni po ich wymianie. 4 lata, 30 tys.

> przebiegu

No to masz g00wniane drogi, albo ktoś specjalnie chce, żebyś odwiedził warsztat, w mojej Pandzie zawias przedni wymieniałem CAŁY po 125kkm grinser006.gif

Dla porównania Punto 2fl, od nowości w domu do 180kkm się zbliża i nadal seria zlosnik.gif

Napisano

> jaki wahacz kupić, i od kogo , kiedyś ktoś podał namiary

TRW oryginał- klik polecam- sam kupowałem

Napisano
  • Autor

Żona dzisiaj wróciła od mechaników, auto zrobione - na karteczce pisze 2x mcpherson 160, robocizna 80, razem 240 zlosnik.gif. Co oni zrobili? icon_eek.gif W dodatku założyli jakieś "lepsze", bo mogli za 130 shocked.gif

Napisano

> Żona dzisiaj wróciła od mechaników, auto zrobione - na karteczce pisze 2x mcpherson 160, robocizna

> 80, razem 240 . Co oni zrobili? W dodatku założyli jakieś "lepsze", bo mogli za 130

Czyli napisali coś w stylu "naprawa samochodu" hehe.gif Ale pewnie zmienili poduszki amortyzatorów. Cena by się mniej więcej zgadzała. zlosnik.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

> Czyli napisali coś w stylu "naprawa samochodu" Ale pewnie zmienili poduszki amortyzatorów. Cena by

> się mniej więcej zgadzała.

Te poduszki amortyzatora to tym dzyndzlom do tyłu czy do przodu auta? (chodzi mi o ten trójkącik który wystaje z tej gumowej pseudo poduszki)

Jakoś stanowczo będę twierdził, że w sc cc gdzie cała kolumna mocowana jest na sztywno do auta na 3 śruby to lepszy wynalazek.

To jak z położeniem tej gumy w którą stronę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.