Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LPG do Pandy

Featured Replies

Napisano

czy to ma sens?

Mam 1.1 z 2004 roku. Za jakieś 3 miesiące rozpoczynam nową robotę i będę musiał dojeżdzać 70 km w jedną stronę.

Jest sens zakładać lpg? Jeżeli tak to jakie?

Zakup innego auta w dizlu nie wchodzi w grę.

Napisano

> czy to ma sens?

> Mam 1.1 z 2004 roku. Za jakieś 3 miesiące rozpoczynam nową robotę i będę musiał dojeżdzać 70 km w

> jedną stronę.

> Jest sens zakładać lpg? Jeżeli tak to jakie?

> Zakup innego auta w dizlu nie wchodzi w grę.

przy takich przelotach jak najbardziej ma sens (chyba ze zaraz masz zamiar jednak sprzedac)

a gaz.... sekwencja w dobrym sprawdzonym warsztacie i masz bezproblemowa eksploatacje

Napisano
  • Autor

> przy takich przelotach jak najbardziej ma sens (chyba ze zaraz masz zamiar jednak sprzedac)

Pande mam od nowości, 80 tys km przebiegu i nie mam zamiaru jej sprzedawać z uwagi na bezobsługowość i niską cene jaką za nią uzyskam.

Napisano

> Pande mam od nowości, 80 tys km przebiegu i nie mam zamiaru jej sprzedawać z uwagi na

> bezobsługowość i niską cene jaką za nią uzyskam.

to nie masz sie wg mnie nad czym zastanawiac

chyba ze jestes taki jak ja.. ze nie chcialem i nie mialem w planach sprzedawac zoltej pandy II ale poszedlem zerknac na pande III i na dobra sprawe wyjechalem panda II tyle ze czerwona i nie 2003 a 2012 wink.gif

Napisano

> czy to ma sens?

> Mam 1.1 z 2004 roku. Za jakieś 3 miesiące rozpoczynam nową robotę i będę musiał dojeżdzać 70 km w

> jedną stronę.

> Jest sens zakładać lpg? Jeżeli tak to jakie?

> Zakup innego auta w dizlu nie wchodzi w grę.

kupiliśmy dla żony pół roku temu Pandę 1.1 na dojazdy do pracy (65 km dziennie). Od razu założyliśmy sekwencję ( ok 2300 zł wyszło ze wszystkim). Nie odczuliśmy żadnej różnicy w jeździe - jedynie w portfelu. Bierze ok. 7 litrów gazu w cyklu 70% trasa - 30 % miasto.

Napisano

> czy to ma sens?

Oczywiście że ma. Dobra sekwencja zapewni bezproblemową eksploatację. W dwa lata na LPG zrobiłem ~ 50 kkm ( 55km do pracy w jedną stronę) i jedyną rzeczą jakiej żałuję, to że tak późno się zdecydowałem... Spalanie jak u kolegi SiLencEr - w granicach 7 l/100km. do tego średnio 0,3 l noPB na rozruch. W zimie trzeba przejechać ok. 1,5 km, żeby instalacja się przełączyła, w lecie nawet nie zdążę przełączyć na dwójkę i Panda jedzie na gazie smile.gif. Żeby zachować koszty jak u nas, musiałbyś znaleźć auto spalające równowartość 3,7 l diesla, a to raczej nierealne. Nie rozmyślaj zbyt długo, tylko dzwoń po gazownikach, popytaj wśród znajomych, może mają takiego godnego polecenia smile.gif

Napisano

Moja taczka pali około 7-7,5l LPG ale ja czasami jeżdżę jak emeryt a czasami but.gif ile wlezie. Z 3000km komputer pokazuje średnie zużycie (benzyny) na poziome 6,1l/100km zlosnik.gif I jak bardzo byłem zagorzałym przeciwnikiem gazu w samochodzie tak teraz wiem, że to zajebisty wynalazek. zlosnik.gif Mam prawie 180kkm nalotu i nie mogę nic złego powiedzieć. Jeździ się tanio, nie wyczuwam różnicy w dynamice między gazem a benzyną. Na gazie da radę się rozbujać do 160km/h na oponach 195/50R15 palacz.gif Po co przepłacać? zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja kupiłem 1,1 Pb, od razu założyłem sekwencję, śmiga wzorowo (bardzo lekkie auto), dynamika taka sama na lpg jak na Pb. jedyna wyczuwalna różnica to zasięg, co 4-5 dni leję pod korek (26,5l wchodzi na pusty zbiornik) ale mogę to przeboleć w trasie pali średnio 6,5l/100km (90-130kmh) w mieście czasem tylko ponad 8l/100km... jeśli robisz 70km/dzień i bedziesz jeździć ponad rok to nie ma co długo myśleć.po kilku miesiącach Ci sie zwróci zakup. Tylko Pompka Pb wrażliwa na niski stan paliwa w baku, także nie jeździj na gazie z pustym bakiem Pb - bo się zatrze(pompa;)...

Napisano

> Ja kupiłem 1,1 Pb, od razu założyłem sekwencję, śmiga wzorowo (bardzo lekkie auto), dynamika taka

> sama na lpg jak na Pb. jedyna wyczuwalna różnica to zasięg, co 4-5 dni leję pod korek (26,5l

> wchodzi na pusty zbiornik) ale mogę to przeboleć w trasie pali średnio 6,5l/100km (90-130kmh)

> w mieście czasem tylko ponad 8l/100km... jeśli robisz 70km/dzień i bedziesz jeździć ponad rok

> to nie ma co długo myśleć.po kilku miesiącach Ci sie zwróci zakup. Tylko Pompka Pb wrażliwa na

> niski stan paliwa w baku, także nie jeździj na gazie z pustym bakiem Pb - bo się

> zatrze(pompa;)...

mam to samo. jakbym ja to pisał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.