Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obrotomierz

Featured Replies

Napisano

Witam

Intersuję się takim obrotomierzem:

KLIK

Jak go podłączyć co i jak wpiąć zlosnik.gif

Linki mile widziane smile.gif

Napisano

> Witam

> Intersuję się takim obrotomierzem:

> KLIK

> Jak go podłączyć co i jak wpiąć

> Linki mile widziane

W maluszku pod cewkę zapłonową plus i masę i latało a w pandzie jest komp to pewnie troszkę zmienia

Napisano

> Witam

> Intersuję się takim obrotomierzem:

> KLIK

> Jak go podłączyć co i jak wpiąć

> Linki mile widziane

jak dobrze poszperasz/poszukasz to za te cene wyrwiesz licznik z obrotkiem wink.gif

Napisano

> jak dobrze poszperasz/poszukasz to za te cene wyrwiesz licznik z obrotkiem

Nawet szperać za bardzo nie trzeba bo jest ich od zatrzęsienia za tą kasę. Nie rozumiem tylko po co sobie życie utrudniać palacz.gif

Napisano

> jak dobrze poszperasz/poszukasz to za te cene wyrwiesz licznik z obrotkiem

I to jest słuszna koncepcja old.gif

Napisano

> Nawet szperać za bardzo nie trzeba bo jest ich od zatrzęsienia za tą kasę. Nie rozumiem tylko po co

> sobie życie utrudniać

utrudniac?

a co w tym utrudniania?

wymiana licznika pojdzie znacznie szybciej niz dolozenie obrotomierza

i jedyne co to trzeba podjechac na osiowanie

a dodatkowo masz kilka bajerkow oraz brak WT w srodku

Napisano
  • Autor

Tak wiem można wyrwać licznik ale nie wiem jakie mają przebiegi a nowy to cena kosmos no.gif czy pochodzą z bezyny czy z klekota sam sobie wyosiuję posiadam Fesa w pełnej wersji plus kabel ELM 327 ale Fes nie pozwala na zmiejszanie przebiegu frown.gif

I dlatego szukam takiego obrotka zlosnik.gif

Napisano

> Tak wiem można wyrwać licznik ale nie wiem jakie mają przebiegi a nowy to cena kosmos czy pochodzą

> z bezyny czy z klekota sam sobie wyosiuję posiadam Fesa w pełnej wersji plus kabel ELM 327 ale

> Fes nie pozwala na zmiejszanie przebiegu

> I dlatego szukam takiego obrotka

dowiedziec sie o wyswietlany przebieg to nie problem

mi osobiscie sie udalo kupic taki co mial niecale 8 kkm przebiegu za cene niewiele przewyzszajaca 100 zl wiec do przodu korekta bez problemu byla

Napisano

> dowiedziec sie o wyswietlany przebieg to nie problem

> mi osobiscie sie udalo kupic taki co mial niecale 8 kkm przebiegu za cene niewiele przewyzszajaca

> 100 zl wiec do przodu korekta bez problemu byla

A jak ja mam licznik z obrotomierzem tak seryjnie tylko, że z małym wyświetlaczem i tam jest trochę kicha bo jak chce zresetować trip to kasuje się też spalanie i pozostałe dane, po za tym leżą sobie i czekają lusterka el. z term. i chciał bym by się wyświetlała temp co muszę zrobić wymienić cały licznik czy można jakoś go przerobić?

Jest jakaś możliwość resetowania trip bez resetowania pozostałych danych?

Napisano

> A jak ja mam licznik z obrotomierzem tak seryjnie tylko, że z małym wyświetlaczem i tam jest trochę

> kicha bo jak chce zresetować trip to kasuje się też spalanie i pozostałe dane, po za tym leżą

> sobie i czekają lusterka el. z term. i chciał bym by się wyświetlała temp co muszę zrobić

> wymienić cały licznik czy można jakoś go przerobić?

> Jest jakaś możliwość resetowania trip bez resetowania pozostałych danych?

Licznik tylko z większym wyświetlaczem (Emotion) miał możliwość wyświetlania temperatury. W marcu bawiłem się licznikiem u siebie i udało mi się uruchomić wyświetlanie:

img20120327110441.jpg

Czujnik już zakupiłem, tylko na razie brak czasu by zamontować. Lusterka elektryczne też czekają by zamontować, tylko u mnie trzeba ciągnąć instalację od lusterek do body. sciana.gif

Co do resetowania TRIP'a to nie wiem. U mnie niestety brak spalania na wyświetlaczu, ale za to mam automatyczne ryglowanie drzwi:

img20120327113850.jpg

grinser006.gif

Napisano

> A jak ja mam licznik z obrotomierzem tak seryjnie tylko, że z małym wyświetlaczem i tam jest trochę

> kicha bo jak chce zresetować trip to kasuje się też spalanie i pozostałe dane, po za tym leżą

> sobie i czekają lusterka el. z term. i chciał bym by się wyświetlała temp co muszę zrobić

> wymienić cały licznik czy można jakoś go przerobić?

> Jest jakaś możliwość resetowania trip bez resetowania pozostałych danych?

w tej wersji (dynamic) jaka masz kasowanie tripa=kasowanie komputerka i jego dotychczasowych wskazan

by miec temp wg mnie trzeba caly licznik wymienic

Napisano

> utrudniac?

> a co w tym utrudniania?

> wymiana licznika pojdzie znacznie szybciej niz dolozenie obrotomierza

> i jedyne co to trzeba podjechac na osiowanie

> a dodatkowo masz kilka bajerkow oraz brak WT w srodku

Eeee ale mi właśnie o to chodziło. palacz.gif

Napisano

Panowie akurat trafiłem na temat zegarowy w Pandzie zlosnik.gif Mój znajomy zakupił zegary od Emotiona ale niestety nie chcą wyświetlać temperatury(puste pole) Czy fesem jaskoś się to uruchomi? W ASO tylko zosiowali a temperatury już nie mogli włączyć. niewiem.gif czujnik i trip oczywiście podłączony wink.gif

Napisano

> Panowie akurat trafiłem na temat zegarowy w Pandzie Mój znajomy zakupił zegary od Emotiona ale

> niestety nie chcą wyświetlać temperatury(puste pole) Czy fesem jaskoś się to uruchomi? W ASO

> tylko zosiowali a temperatury już nie mogli włączyć. czujnik i trip oczywiście podłączony

Tak, wersją zarejestrowaną FES'a da radę to uruchomić (sam tak u siebie zrobiłem). Darmowym FES'em się tego nie zrobi. Wersja FES'a chyba od 3.2 w górę. Na 100% wersja 3.4.2 (3.5 również) to ma, bo tą robiłem u siebie.

Napisano

No to pięknie palacz.gif Jutro do niego jade z gratami i będziemy kombinować wink.gifMamy się połączyć z Marelli Instrument Panel ? wink.gif

Napisano

> No to pięknie Jutro do niego jade z gratami i będziemy kombinować Mamy się połączyć z Marelli

> Instrument Panel ?

Żebym to ja pamiętał, ale chyba tak. grinser006.gif Tam gdzieś musi być align proxy/proxy alignment. Trzeba zaznaczyć pokazywanie temperatury i zapodać osiowanie licznika. Jeśli tylko zaznaczysz w FES'ie wyświetlanie temperatury a nie zrobisz osiowania to nic się nie stanie - brak wskazań. Po przeprowadzeniu procedury, wyłączyć stacyjkę i ponownie ją włączyć. Temperatura, jeśli jest zamontowany czujnik (pisałeś, że jest) powinna się wyświetlić. W innym przypadku będzie jak u mnie - trzy kreski. wink.gif

Napisano

> Żebym to ja pamiętał, ale chyba tak. Tam gdzieś musi być align proxy/proxy alignment. Trzeba

> zaznaczyć pokazywanie temperatury i zapodać osiowanie licznika. Jeśli tylko zaznaczysz w

> FES'ie wyświetlanie temperatury a nie zrobisz osiowania to nic się nie stanie - brak wskazań.

> Po przeprowadzeniu procedury, wyłączyć stacyjkę i ponownie ją włączyć. Temperatura, jeśli jest

> zamontowany czujnik (pisałeś, że jest) powinna się wyświetlić. W innym przypadku będzie jak u

> mnie - trzy kreski.

Ok będziemy kombinować wink.gif ważne że sprawdzone i idzie to zrobić wink.gif

Napisano

> Licznik tylko z większym wyświetlaczem (Emotion) miał możliwość wyświetlania temperatury. W marcu

> bawiłem się licznikiem u siebie i udało mi się uruchomić wyświetlanie:

> Czujnik już zakupiłem, tylko na razie brak czasu by zamontować. Lusterka elektryczne też czekają by

> zamontować, tylko u mnie trzeba ciągnąć instalację od lusterek do body.

> Co do resetowania TRIP'a to nie wiem. U mnie niestety brak spalania na wyświetlaczu, ale za to mam

> automatyczne ryglowanie drzwi:

Ładnie to wygląda smile.gif

Też będę musiał kable pociągnąć. U mnie pokazuje spalanie ale ryglowania nie mam widziałem na allegro oryginalny moduł alarmu ja mam centralny fabryczny z pilotem w kluczyku ale alarm dokładany więc nie działa ryglowanie. Z licznikiem się muszę wstrzymać bo się skrzynia posypała trzeba euro podliczyć co by nie brakło.

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

Licznik kupiony zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.