Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

transport miedzynarodowy do 3,5tony

Featured Replies

Napisano

Jest tu ktoś taki co jezdzi ?

Napisano

> Słucham...

> jakiś tekst

to sie podlacze, czy mozna transport towarow wykonywac autem ktore ma wpisane w DR "osobowy" ?

rozumiem, ze jesli dopnie sie do 3tonowego auta przyczepe to trzeba juz na to miec licencje, normalnie jak na duzy, ale czy tacho tez?

Napisano
  • Autor

> Słucham...

> jakiś tekst

chodzi mi o pare porad tylko.Bo sam zaczynam latać polska-francja

Napisano

> Słucham...

> jakiś tekst

czy na AK trzeba mieć jakieś permission dodatkowe żeby wejsc w podanego linka bo mi wystakuje ze nie mam dostępu do tego oslabiony.gif

Napisano

> czy na AK trzeba mieć jakieś permission dodatkowe żeby wejsc w podanego linka bo mi wystakuje ze

> nie mam dostępu do tego

Masz odblokowane HP?

Napisano

> Masz odblokowane HP?

nie oink.gif a u kogo to trzeba się upominać o HP zlosnik.gif

Napisano

> nie a u kogo to trzeba się upominać o HP

FAQu IThankYou.gif

Quote:

Ograniczenia w dostępie do niektórych kącików:

- brak dostępu: Kupuj z Autokącikiem, HP (kącik ogólnodyskusyjny)

- tylko czytanie: Giełda, Kącik Emigranta, Kącik Historyczno-Polityczny

Nowi użytkownicy muszą się wykazać zaangażowaniem w życie forum, pełną funkcjonalność otrzymują po upływie kilku miesięcy aktywnego uczestnictwa w życiu forum, a w szczególnych przypadkach wcześniej. Wówczas należy zgłosić się do moderatora swojego kącika macierzystego. Moderator przedstawia wniosek do akceptacji i jeśli wszystko przebiegnie pomyślnie - takowy dostęp zostaje uruchomiony.

Jeśli pełnoprawny user uporczywie naruszał nasze reguły zostaje ponownie przeniesiony do grupy z ograniczonym dostępem do kącików.

EOT

Napisano

aa no to patrząc na tego mojego offtopa nie mam co liczyć na odblokowanie HP zlosnik.gif

Napisano

> to sie podlacze, czy mozna transport towarow wykonywac autem ktore ma wpisane w DR "osobowy" ?

> rozumiem, ze jesli dopnie sie do 3tonowego auta przyczepe to trzeba juz na to miec licencje,

> normalnie jak na duzy, ale czy tacho tez?

Może się wypowiedzieć ktoś kto jeździ zestawem na B+E co trzeba mieć, żeby jeździć legalnie?? Jak jest w końcu z tacho bo jedni mówią, że trzeba, inni że nie?

Napisano

> Może się wypowiedzieć ktoś kto jeździ zestawem na B+E co trzeba mieć, żeby jeździć legalnie?? Jak

> jest w końcu z tacho bo jedni mówią, że trzeba, inni że nie?

zarobkowo powyzej 3500kg musisz mieć także z lawetą trzeba jak zarobek, jak prywatnie ciągniesz to nie, ale w PL jak to w PL i zarobkowo nikt nie ma bo jeszcze nie łapią.

Napisano

> zarobkowo powyzej 3500kg musisz mieć także z lawetą trzeba jak zarobek, jak prywatnie ciągniesz to

> nie, ale w PL jak to w PL i zarobkowo nikt nie ma bo jeszcze nie łapią.

Zarobkowo czyli świadcząc usługi transportowe?? Ja chce jeździć po towar dla mojej firmy z przyczepą do Włoch przez Słowację, Węgry, Słowenię. Do teraz jeździłem samochodem do 3,5t bez tacho. Co potrzebuje mieć? Czy tacho mnie dotyczy, jakieś licencje, pozwolenia? Wiele osób jeździ na tej trasie z przyczepami, tyle że głównie lawetami (może się wypowiedzą), a ja wożę auta sporadycznie, głównie inne towary ale dla siebie.

Napisano
  • Autor

w jakich krajach oprócz D jest obowiazkowa ksiazka kontrolna ??

Napisano

> Zarobkowo czyli świadcząc usługi transportowe?? Ja chce jeździć po towar dla mojej firmy z

> przyczepą do Włoch przez Słowację, Węgry, Słowenię. Do teraz jeździłem samochodem do 3,5t bez

> tacho. Co potrzebuje mieć? Czy tacho mnie dotyczy, jakieś licencje, pozwolenia? Wiele osób

> jeździ na tej trasie z przyczepami, tyle że głównie lawetami (może się wypowiedzą), a ja wożę

> auta sporadycznie, głównie inne towary ale dla siebie.

faktura na towar na firme czy os. prywatna ?

Napisano

> faktura na towar na firme czy os. prywatna ?

mogę sobie wziąć na firmę lub na osobę. rozumiem, że od tego coś zależy skoro pytasz??

Napisano

inne jeszcze pytanko. jak wygląda i jak napisać oświadczenie, że pojazd był używany bez przyczepy czyli nie musiałem używać tacho??

Napisano

> inne jeszcze pytanko. jak wygląda i jak napisać oświadczenie, że pojazd był używany bez przyczepy

> czyli nie musiałem używać tacho??

z moich informacji wynika, ze jak tacho jest to musi byc ciagle rejestrowany czas pracy czy z przyczepa czy bez, najlepiej brac fakture na siebie i jechać nie przejmować sie tacho i czasem pracy bo inaczej przepisy "Cie zabiją"

Napisano

> z moich informacji wynika, ze jak tacho jest to musi byc ciagle rejestrowany czas pracy czy z

> przyczepa czy bez, najlepiej brac fakture na siebie i jechać nie przejmować sie tacho i czasem

> pracy bo inaczej przepisy "Cie zabiją"

Obdzwoniłem inspekcje, pytałem u speców od tacho. jak jedziesz solo to nie rejestrujesz tylko trzeba mieć jakieś oświadczenie na dni, w których tacho nie dotyczyło w razie kontroli. Jak bym nie prowadził działalności to do 7,5t tacho w ogóle nie obowiązuje czy na B+E czy na C i Pan z inspekcji powiedział, że mogę wziąć fakturę na osobę fizyczną ale jak jakiś nawiedzony przy kontroli będzie się chciał przyczepić i sprawa pójdzie do sprawdzenia i jak wyjdzie, że prowadzę działalność to dowalą dużą karę. W Polsce jeszcze może bym się wytłumaczył ale za granicą zwłaszcza o Włochy mi chodzi ponoć lubią się dowalić. Znam przypadki gdzie zatrzymali samochód i kazali założyć tacho i koszty szły w setkach euro.

Napisano

To takie zaświadczenie musisz sobie sam wystawić jak masz dzialalność smile.gif tylko szkoda, ze ten inspektor nie powiedzial jak to zaswiadczenie ma wygladac.

Napisano

> inne jeszcze pytanko. jak wygląda i jak napisać oświadczenie, że pojazd był używany bez przyczepy

> czyli nie musiałem używać tacho??

a jaki tachograf ma pojazd?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.