Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia Rio 2012- jakie wrażenia ?

Featured Replies

Napisano

Przymierzałem się do Hyundaia i20, ale byłem w salonie Kia, wsiadłem do Rio i poczułem się dziwnie- nisko, słaba widoczność, mało miejsca nad nogami. Takie pierwsze odczucie bo na codzień jeżdżę CC.

Ma ktoś nowe Rio, jakie wrażenia- osiągi, eksploatacja, spalanie, wady (1,2) ?

Napisano

Najbardziej zdziwila mnie slaba widocznosc. Cala reszta spoko jak na auto klasy B. Silnik jak silnik wlewasz i jedziesz nic sie nie popsuje. Pamietaj o wylaczeniach z gwarancji, ktora jest tak na prawde 2 letnia. Porownaj ja jeszcze z nowym aveo.

• 1 miesiąc później...
Napisano

odebralismy rio z Malzonka. poprawne auto klasy B. b dobrze sie prowadzi. osiagow nie moge potwierdzic jest w trakcie "docierania". moze siedziska przednie sa wezsze niz w np w PII ale dobrze obejmuja choc nie tak mocno jak wlasnie w PII. auto w zasadzie nie wychyla sie podczas jazdy po lukach i ostrzejszych zakretach. przelozenia skrzyni biegow 6 biegowej wg mnie sa troche dziwne. dla kierowcy, pasazerow sporo miejsca, fotel kierowcy mozna dobrze ustawic od niskiego polozenia do lepszego taboreta. widocznosc przod i na boki OK, do tyly jednak mniej widac przez srodkowe lusterko - ale sa duze boczne ktore nie znieksztalcaja obrazu jak wiekszosc azjatyckich marek.

dobre zagranie jest zkierunkowskazami - jak w niemieckich autach i zgodne z ich KD, jedno pikniecie w kierunek to 3 razy zalacza sie dany kierunkowskaz - bardzo wygodne na autstradzie.

widac, ze europejczycy projektowali to auto. w komorze silnika sporo miejsca, wymiana zarowek bezproblemowa.

tylko trzeba zapomniec o 7 latach gwarancji to taki chlyt marketingowy - realna wychodzi ok 3 lat.

salony nie maja katalogow akcoseryjnych - ja posilkowalem sie brytysjkim i pozamawialem dodatkowe np folie ochronne pod klamki oraz zderzak tylny.

Napisano

> odebralismy rio z Malzonka.

Oj gwarancja to raczej 2 letnia zlosnik.gif Jaka wersja/silnik?

Napisano

> Oj gwarancja to raczej 2 letnia Jaka wersja/silnik?

1.4 benzyna XL, 2 lata to na AKU, lakier zewnetrzny 5 lat/ ogolnie gwarancja lata badz 150 tys km.

Napisano

> 1.4 benzyna XL, 2 lata to na AKU, lakier zewnetrzny 5 lat/ ogolnie gwarancja lata badz 150 tys km.

Poczytaj o wylaczeniach na amortyzaory, sprzeglo i inne w praktyce do 60kkm/2 lat Ci zrobia pozniej nie uwzglednia.

A szkoda bo moj ceed jeszcze nie ma tych wylaczen. Nowe modele juz niestety tak crazy.gif

Napisano

> Poczytaj o wylaczeniach na amortyzaory, sprzeglo i inne w praktyce do 60kkm/2 lat Ci zrobia

> pozniej nie uwzglednia.

> A szkoda bo moj ceed jeszcze nie ma tych wylaczen. Nowe modele juz niestety tak

ale 7 lat dumnie wyglada w reklamach oraz prasie pseudo motoryzacyjnej. zlosnik.gif

ludze sie tylko tym, ze kia podniosla jakosc swych produktow oraz tym ze to auto bylo montowane w korei nie na slowacji czy w rosji.

zobaczymy.

jak na razie nie jest zle - te same trasy silnik jeszce nie dotarty a zuzywa znacznie mniej paliwa niz reno 1.4 95 KM (pokazuje jakies 5,1 - 5,2 l/100km - oczywiscie wajchometr zaniza zuzycie wg moich kalkulacji o jakies 0,2 listra). styl jazdy ten sam a rio jest dosc ciezkie.

szkoda tylko ze zbiornik paliwa nie jest wiekszy cos ponad 47 litrow - na autostrade w sam raz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.