Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

myszkujacy tyl

Featured Replies

Napisano

Witam,

Co jest przyczyna uciekania tyłu samochodu podczas pokonywania poprzecznych wyboi (typu korzeni pod asfaltem) Dzisiaj zabrałem sąsiada jako 3-cia osobę do samochodu, po pokonywaniu nierówności jakie powstały przez rosnące korzenie pod asfaltem i jednoczesnym zakręcie tył niebezpiecznie uciekał. Było to uczucie jakby poślizgu. Przypominam amortyzatory nowe KYB, sprężyny niewypał ale tez nowe KYB. Zaznaczam ze jakiś czas po wymianie amortyzatora i sprężyn nie było to wyczuwalne, dopiero od niedawna się zaczęło tak dziac jednak w stopni zrzekłbym niebezpiecznym....

Napisano

> po pokonywaniu nierówności jakie powstały przez rosnące korzenie pod asfaltem i jednoczesnym zakręcie tył niebezpiecznie uciekał.

W którą stronę? Samochód był pod- czy nadsterowny?

Jesli nadsterowny, to jednak amorko z tyłu, ale jeśli podsterowny, to amorki z przodu.

Dla pewności spróbuj rozbujać gora dół samochód z tyłu, przy nowych sprawnych amorkach im mocniej i szybciej będziesz wymuszał, tym tył będzie twardszy, aż do całkowitego unieruchomienia.

Pozdr.

Napisano

A ja bym sprawdził wcześniej ciśnienie w kołach plus tuleje belki i jej stabilizator.

Napisano

Miałem tak w F-ce, pomogła wymiana tulejek w belce tylnej ok.gif

Napisano
  • Autor

Podczas skrecania w lewo tyl auta uciekal na zewnatrz. Wydaje mi sie ze amortyzatory nie powinny tak szybko o sobie przypominac. W koncy byly wymienione niedawno.

Napisano

> Podczas skrecania w lewo tyl auta uciekal na zewnatrz. Wydaje mi sie ze amortyzatory nie powinny

> tak szybko o sobie przypominac. W koncy byly wymienione niedawno.

To akurat o niczym nie przesądza. Możesz założyć nowe amortyzatory prosto ze sklepu, wyjechać z warsztatu i wpakować się w dziurę i po prostu je uszkodzić. Sprawdź czy nie ma na nich widocznych śladów wycieku oleju

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Temat już dość stary ale dopiero dokonałem naprawy. Tuleje belki tył zostały wymienione i jak ręką odjął. Dzieki za podpowiedzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.