Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

licznik problem

Featured Replies

Napisano

W mojej marysi jtd przestała działac kontrolka od swiec żarowych niby nic wymienie i będzie ok-tak myslałem, rozebrałem wszystko no i dupa zegary mam po lifcie i nie ma w nich żarówek tylko diody.Moje pytanie to jakie tam są diody np.wymiary i tp.Z góry dzięki i 20.GIF dla wszystkich

Napisano

> W mojej marysi jtd przestała działac kontrolka od swiec żarowych niby nic wymienie i będzie

> ok-tak myslałem, rozebrałem wszystko no i dupa zegary mam po lifcie i nie ma w nich żarówek

> tylko diody.Moje pytanie to jakie tam są diody np.wymiary i tp.Z góry dzięki i dla

> wszystkich

to, że siadła dioda to 1 na milion

Napisano

Jakie masz błędy w ECU silnika?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Czy się spaliła to nie wiem ale na pewno ktos już ją raz lutował-może nie koniecznie dobrze.A błędów jeszcze nie sprawdzałem-zobacze we wtorerk.Swiece i tak wymienie (nowa bryka)-w notatkach poprzedniego własciciela nie ma informacji o wymianie a samochód miał 4 lata i nie chce aby zimą okazałlo sie ze bedzie lipa.

Napisano

1. To nie są świec iskrowe, wymienia się je jak padnie jedna z nich co jest sygnalizowane.

2. Możesz mieć uwaloną centralkę od świec.

3. Jak chcesz to możesz podjechać do mnie choćby teraz to podłączymy komputer i zobaczymy co go ewentualnie boli.

4. Z poziomu oprogramowania diagnostycznego można sprawdzić czy kontrolka działa.

Pozdrawiam BAS

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Sorki wczesniej nie mogłem odpisać

Dzięki BAS

-swiece są ok a z zegarami jest lipa i chyba wymienie je na nowe oprócz kontrolki od swiec nie działa za dobrze kontrolka ładowania raz się swieci innym razem nie po dotknięciu płytki z tyłu zegarów kontrolka reaguje wiec to nie jest altek(te kontrolki są obok siebie więc najprawdopodobniej w tej okolicy jest cos uwalone)

BAS skorzystam kiedys z Twojej propozycji podłączenia pod komp jak zrobie skrzynie biegów bo dzisiaj mi się roz....ła klnie.gif i jestem uziemiony nawet do mechanika prowadze go w niedziele bo bedzie mniejszy ruch a mieszkam w centrum (skrzynia chyba nie do uratowania rozpiepszyła się praktycznie w 30 minut przy normalnej jeździe zaczeła hałasować a gdy się zatrzymałem żeby zobaczyć co się dzieje zauważyłem że wycieka z niej olej zaczeło cos chrupac w niej więc koszty będą duże frown.gif

Napisano

> praktycznie w 30 minut przy normalnej jeździe zaczeła hałasować a gdy się zatrzymałem żeby

> zobaczyć co się dzieje zauważyłem że wycieka z niej olej zaczeło cos chrupac w niej więc

> koszty będą duże

Prędkościomierz działał?

Obstawiam, że wyskoczył trzpień z kosza mechanizmu różnicowego i posiekał wszystko co było w zasięgu, w tym obudowę.

Jeśli nie działa Ci prędkościomierz to na 100% taka jest usterka bo napęd prędkościomierza jest właśnie w tym miejscu, żeby było zabawniej to nawet holować się tego nie da/nie powinno. W praktyce i tak skrzynia do kosza, więc możesz normalnie jechać, najwyżej skończy się na lawecie.

W kwestii skrzyni to zamontuj tam gdzie ją kupisz, w razie reklamacji nie będziesz miał problemów z kosztami robocizny. Przy okazji zapodaj nowe sprzęgło. Koszt skrzyni to jakieś 600zł+200zł robocizna.

Popytać o skrzynię?

Pozdrawiam BAS

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

dzięki za zainteresowanie.Skrzynia już zrobiona-rozje.... się łożysko na wałku sprzęgłowym.Skrzynie kupiłem za 350 zł +sprzęgło 380 łożysko półosi SKL 110zł osłona przegubu olej do skrzyni całosć 1300 zł z robotą-troche zabolało

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.