Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Można dolac płynu hamulcowego ot tak?

Featured Replies

Napisano

Jako laik pytam... Czy można ot tak odkręcić dolać zakręcić i będzie gites?

Na korku cos pisze o dokładnym wyczyszczeniu przed jego zakręceniem.

niedawno (10kkm chyba) wymieniałem płyn ham w ASo i klocki i jakoś szybko schodzi. Jest jakieś 3-4cm ponad stan minimum i zastanawiam się czy ruszać?

Napisano

Pamiętaj tylko o tym aby dolewany płyn był taki sam jak ten zalany do układu. Ubytek płynu, jeśli nie masz mokrych plam pod autem, to w początkowym okresie po wymianie normalna rzecz.

Napisano

> Pamiętaj tylko o tym aby dolewany płyn był taki sam jak ten zalany do układu. Ubytek płynu, jeśli

> nie masz mokrych plam pod autem, to w początkowym okresie po wymianie normalna rzecz.

Ubytek płynu po wymianie to normalne?

A mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?Czym to jest spowodowane?Pytam,ponieważ niedawno wymieniłem,i narazie nie zaobserwowałem ubytku smile.gif

Napisano

> A mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?Czym to jest spowodowane?Pytam,ponieważ niedawno

> wymieniłem,i narazie nie zaobserwowałem ubytku

Zasadniczo płynu ubywa w dwóch przypadkach:

1. Wyciek.

2. Zużywanie się okładzin ciernych, przy czym ten przypadkiem nie jest ubytkiem a spadkiem poziomu w zbiorniczku.

W przypadku autora wątku radzę poszukać wycieku, chyba że bardzo mocno zużył klocki(wszystkie klocki do blachy, ale to też nie powinno obniżyć poziomu aż tyle poniżej minimum).

Pozdrawiam BAS

Napisano

Popieram to co @bas plus...

A nie jest tak, że płyn hamulcowy w bravo jest też płynem hydraulicznym w układzie sprzęgła?

W takim wypadku do obejrzenia skrzynia w okolicy wysprzęglika.

Na pompę sprzęgła też można zerknąć.

Co do dolewek.

Na 90% sziedzi w układzie płyn o specyfikacji DOT4.

Płyny o tej samej chrakterystyce są ze soba mieszalne.

W stilo miałem fabrycznie marki Tutela, dolałem K2 i działa dalej,

Napisano
  • Autor

> klocki do blachy, ale to też nie powinno obniżyć poziomu aż tyle poniżej minimum).

> Pozdrawiam BAS

ja mam POWYŻEJ minimum jakieś 4cm. Nie pamiętam czy na full zalali przy wymianie klocków ale coś za szybko to schodzi... Acha tarcze zostały stare.

Hmm właśnie spojrzałem w excela. Tylko klocki na przedniej osi były wymieniane ale 15kkm temu, myślałęm, że wcześniej. Zalany jakiś Shell DOT4. No nic, najpóźniej przy wymianie oleju, każe popatrzeć mechanikowi jak zdejmie osłonę pod silnikiem. Choć to dopiero za 11kkm czyli jakieś 9mcy... hmm.gif Trzeba obserwować sprzęta...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.