Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen C4 - pedał hamulca czasami wpada do połowy..

Featured Replies

Napisano

Witam

Od niedawna co jakiś czas używam Citroena C4 1.6HDi.

Wszystko gra ale denerwuje mnie jeden problem.

Co kilka hamowań (w ruchu miejskim dosyć często) przy wciskaniu pedału hamulca, po prostu wpada do połowy i dopiero nagle po połowie albo więcej przebytego "wciśnięcia" zaczyna hamować. Często jest tak, że podczas wykręcania np na parkingu prawie uderzam w inny samochód bo w momencie gdy dosyć zwinnie trzeba operować pedałami, w tym hamulca, on wpada do połowy co opóźnia znacznie, mały bo mały, odcinek hamowania. Nie ma jak go wyczuć kiedy będzie hamował od połowy, a kiedy normalnie..

Na szczęście na trasie takie rzeczy mi się nie zdarzały ale przed światłami czy podjeżdżając do kogoś w korku, nie jednokrotnie miałem strach w oczach, że chcę hamować a on jedzie, a ja zaraz w beznadziejny sposób wjadę komuś w tył...

Jeśli mam czas i odległość, a w miarę wcześnie dotknę hamulca to spróbuję "dopompować" ale to niewiele pomaga a on dalej od połowy wciśnięcia hamuje:/

Szczerze takie przypadki to 1/4 hamowań w ruchu miejskim, po za tym normalnie hamuje.

Czym to może być spowodowane? Dodam, że płyn w normie.

Napisano

> Witam

> Od niedawna co jakiś czas używam Citroena C4 1.6HDi.

> Wszystko gra ale denerwuje mnie jeden problem.

> Co kilka hamowań (w ruchu miejskim dosyć często) przy wciskaniu pedału hamulca, po prostu wpada do

> połowy i dopiero nagle po połowie albo więcej przebytego "wciśnięcia" zaczyna hamować. Często

> jest tak, że podczas wykręcania np na parkingu prawie uderzam w inny samochód bo w momencie

> gdy dosyć zwinnie trzeba operować pedałami, w tym hamulca, on wpada do połowy co opóźnia

> znacznie, mały bo mały, odcinek hamowania. Nie ma jak go wyczuć kiedy będzie hamował od

> połowy, a kiedy normalnie..

> Na szczęście na trasie takie rzeczy mi się nie zdarzały ale przed światłami czy podjeżdżając do

> kogoś w korku, nie jednokrotnie miałem strach w oczach, że chcę hamować a on jedzie, a ja

> zaraz w beznadziejny sposób wjadę komuś w tył...

> Jeśli mam czas i odległość, a w miarę wcześnie dotknę hamulca to spróbuję "dopompować" ale to

> niewiele pomaga a on dalej od połowy wciśnięcia hamuje:/

> Szczerze takie przypadki to 1/4 hamowań w ruchu miejskim, po za tym normalnie hamuje.

> Czym to może być spowodowane? Dodam, że płyn w normie.

Odwazny jestes, ze jeszcze jezdzisz tym autem grinser006.gif

Moze uklad sie zapowietrza, moze cos z pompa?

Napisano
  • Autor

Aż tak drastycznie nie jest, jeździć się jak najbardziej da i to bez obawy, problem zaczyna się przy małych prędkościach lub przy kilku hamowaniach w małym odstępie czasowym. Samochód stał 2 miesiące i dopiero teraz to widzę, wcześniej tego nie było..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.