Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY !! przy LT35

Featured Replies

Napisano

W samochodzie LT35 podczas uruchamiania silnikateraz w te duze mrozy przysiadl akumulator i zaczela sie swiecic zolta lampka chyba od komputera czy mozna ja jakos wylaczyc we wlasnym zakresie czy koniecznie trzeba jechac do serwisu odlaczenie akumulatora nic nie daje

Napisano

> W samochodzie LT35 podczas uruchamiania silnikateraz w te duze mrozy

> przysiadl akumulator i zaczela sie swiecic zolta lampka chyba

> od komputera czy mozna ja jakos wylaczyc we wlasnym zakresie czy

> koniecznie trzeba jechac do serwisu odlaczenie akumulatora nic

> nie daje

Coz, komputer zarejestrowal blad i przypomina Ci o tym cobys nie zapomnial. W niektorych autach jest tak, ze po jakims czasie od ustapienia stanu awaryjnego lampka zgasnie, w innych bedzie sie palic do usra...ej smierci (czytaj do momentu gdy ktos jej nie zgasi programem serwisowym) wink.gif

Skoro odlaczenie aku nic nie dalo, to prawdopodobnie u Ciebie jest ta druga opcja.

Potrzebujesz komputera z programem serwisowym i interfejsu, coby sie podpiac do sterownika w aucie i bledy wykasowac. Czy trzeba z tym jechac do ASO? Nie sadze. W tej chwili takie uslugi wykonuja nawet (bezplatnie!) lepsze sklepy motoryzacyjne.

A jak bywasz w Lodzi, to mozesz podjechac do mnie - moze moj interfejs bedzie chcial gadac z Twoim autem (podobno jest do wszystkich VW Gruppe, ale kto go tam wie zlosnik.gif )

Napisano

> moze moj

> interfejs bedzie chcial gadac z Twoim autem (podobno jest do

> wszystkich VW Gruppe, ale kto go tam wie )

Pamietaj, ze LTki mialy inne zlacza.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki za informacje bedac w Lodzi chetnie zajade aby mozna bylo sprawdzic czy program sobie poradzi oraz troszke po dyskutowac ale nie mam adresu p.Piotra_M Prosze o podanie na: leszek38interia.pl

Napisano

> Pamietaj, ze LTki mialy inne zlacza.

Spokojnie - nie inwestowalem w kosmicznie drogie wtyki OBDII, moj kabel konczy sie pojedynczymi pinami wiec nietypowe gniazdo mi niestraszne! palacz.gif

A z ciekawosci, bo widze, ze jestes zorientowany w temacie: gdzie w LT-ku znajduje sie gniazdo diagnostyczne? I na ile jest ono nietypowe? W WV widzialem tylko dwa rodzaje: albo typowe 16-pinowe OBDII, albo starsze "2 razy po 2 styki". Czyzby bylo jeszcze inne?

Napisano
  • Autor

Blad przy podaniu adresu skrzynki powinno byc:

leszekk38interia.pl

Napisano

> Blad przy podaniu adresu skrzynki powinno byc:

> leszekk38interia.pl

Poszlo na priv

Napisano
  • Autor

Bardzo prosze o podanie jeszcze raz adresu poniewaz podalem zly adres. Podaje jeszcze raz tym razem dobry : leszekk38interia.pl

blush.gif

Napisano

> Bardzo prosze o podanie jeszcze raz adresu poniewaz podalem zly

> adres. Podaje jeszcze raz tym razem dobry : leszekk38interia.pl

Zajrzyj do swojej skrzynki prywatnej tu, na Autokaciku: KLIK Wiadomosc juz czeka! A jakby co, to moj mail znajdziesz w moim profilu zlosnik.gif

Napisano

> Pamietaj, ze LTki mialy inne zlacza.

Masz 100% racji!!! Wyszperalem informacje, ze w LT-ku stosowano gniazda niespotykane w autach osobowych VW. Takie samo gniazdo posiada Mercedes Sprinter. Byc moze komus sie przyda taka informacja, wiec zamieszczam stosowny rysunek:

[image]http://forum.autokacik.pl/files/276314029-LT-obd.bmp[/image]

EDIT: Czy ktos moze mi wyjasnic czemu nie dziala wklejanie obrazkow do wiadomosci? Kilka dni temu podobna historia byla z linkami (w tej chwili jest o.k.)...

276314029-LT-obd.bmp

Napisano

> Masz 100% racji!!! Wyszperalem informacje, ze w LT-ku stosowano

> gniazda niespotykane w autach osobowych VW. Takie samo gniazdo

> posiada Mercedes Sprinter.

Gniazdo jest okragle z gwintem. Jak mialem kontakt z tymi samochodami, to do VASa trzeba bylo przejsciowke z taka mala puszka stosowac. Nie wiem jak jest teraz. Nie wiem tez co ta puszka zawierala, bo wtedy mnie to nie interesowalo.

Pozdrawiam i powodzenia przy naprawie.

Napisano

> Gniazdo jest okragle z gwintem.

Zgadza sie! Takie jak na rysunku w zalaczniku do mojej wiadomosci.

>Jak mialem kontakt z tymi

> samochodami, to do VASa trzeba bylo przejsciowke z taka mala

> puszka stosowac. Nie wiem jak jest teraz. Nie wiem tez co ta

> puszka zawierala, bo wtedy mnie to nie interesowalo.

Jak leszekk38 podjedzie z autem to zobaczymy. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.