Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak mocy dużo pali

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem po regulacji gazu spalanie mi wzrosło z 8,5 l na 10 l teraz sam śrubę przykręciłem to moc straciła.Ogólnie od jakiegoś czasu już nie ma tej mocy co kiedyś nawet jak więcej paliła przed przykręceniem śruby to nie było to co przed ustawianiem gazu.Może to wina świec niby wymieniane niedawno z jakieś 5 tys na beru ale nie ustawiałem przerwy a niby do gazu ma być 0,7 z tego co wyczytałem na tym forum.A może zapłon się przestawił ? Kopułka i palec wymieniany też niedawno na beru i zapłon jest w tym samym miejscu co był przed wymianą kopułki więc już nie wiem czego to wina może być.

Ile elektrodowe świece do silnika c14nz kupić i jakiej marki ?

Dzięki

Napisano

Na początek sprawdź jak pracuje na samej benzynie. Odłącz akumulator na minutkę i zrób jazdę próbną na Pb.

Jeśli problemy są tylko na gazie, i regulacja nie pomaga, to prawdopodobnie kończą się membrany w parowniku.

Świece jedno, lub dwuelektrodowe. Osobiście mogę polecić Bosch FLR8LDCU+

Do gazu można zmniejszyć jej odległość elektrod do 0,8mm.

Napisano
  • Autor

> Na początek sprawdź jak pracuje na samej benzynie. Odłącz akumulator na minutkę i zrób jazdę próbną

> na Pb.

> Jeśli problemy są tylko na gazie, i regulacja nie pomaga, to prawdopodobnie kończą się membrany w

> parowniku.

> Świece jedno, lub dwuelektrodowe. Osobiście mogę polecić Bosch FLR8LDCU+

> Do gazu można zmniejszyć jej odległość elektrod do 0,8mm.

I przez te membrany więcej pali ? Na tym parowniku już przejechałem 100 tys km bo gaz sam zakładałem jak auto kupiłem tz oczywiście w warsztacie smile.gif

Napisano

> Na tym parowniku już przejechałem 100 tys km

Jaki dokładnie parownik??

Jeżeli najczęściej spotykany tomasetto to napewno reduktor do wymiany przy takim przebiegu.

PZDR VEN

Napisano

> lovato

Nie znam dokładnie parowników tej firmy, ale obstawiam jego zużycie przy takim przebiegu.

PZDR VEN

Napisano

U mnie wyraźnie spalanie spadło jak kable zapłonowe wymieniłem, niby wszystko było ok. ale 5 lat miały i po wymianie było wyraźnie lepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.