Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potwierdzam, ze działają

Featured Replies

Napisano

Spodnie motto wear city NT - kewlar nieprzetarty, kolano całe, nawet nie boli.

Rekawice Vanucci Competizione - niewiele starty ślizgacz po stronie wew.

Kurtka Adrenaline devil - skóra wyszlifowana, ale nie przetarta. Puscł szew w 1 miejscu na odcinku ok 3 ck na rekawie.

Ochraniacze zabezpieczyły przedramie.

Niestety przyjąłem szlag na bark i boli - pomimo ochraniaczy, mam nadzieję ze cały.

W ogóle dzęki opatrzności, ze jestem cały i niepołamany.

Crash pady Zipser też mogę polecić. Wraz z rolką na podnośnik i ciężarkiem ochroniły całe moto - rama, silnik zadupki bez draśnięcia.

Straty na moto - fot nie będzie.

- ryska na błotniku przód

- przeszlifowana mini owiewka licznika i reflektora. (uratuję jestem hobbysta lakiernik)

- zarysowany ciężarek kierownicy (klamki krótkie - nie oberwały)

- do naprawy gwinty kierunków

- przytarty set i podnóżek pasażera ( na razię oszlifuję aluminium i zostawie na dalszą naukę. Jak się trafi okazja to zmienie)

- lekko wygięta i przeszlifowana dżwignia zmiany biegów (da radę ją uratować)

- do wymiany rolka wahacza

- no i do wymiani crash pady - przy uderzeniu śruba się ugięła, tworzywa ubyło z 1/3

Co się stało.

Środek Krzeszowic. Droga 79 Chrzanów - Krzeszowice.

Auto przed mną i auta za mną. Prędkość ok 80 km/h

Szybko zbliża się srebrny Seat Altea rok ok 2005 wyprzedzajac samochody jadące za mną (widzę w lusterkach). Auto przedemną zwalnia. Z przeciwka jadą samochody.

Seat pędzi aby dokończyć wyprzedzanie. Rozmyśla się. Zaczyna hamować i zjaeżdza na moje miejsce. Dostaję uderzenie w bok. Auto dalej mnie spycha. Tracę równowagę, puszczam motor i sruuuu.

Pan z seata przyśpiesza i odjeżdża w siną dal a ja zbieram się z asfaltu.

Życie.

Mam nr do świadka, zgłoszenie na policję, w poniedziałek chyba pojawię się na RTG bo nie umiem utrzymać łapy na wyproście przed sobą.

Niestety satysfakcji nie dostąpię bo auto było na francuskich blachach (część nr mam) także szukanie w stogu siana. Monitoringu w tych okolicach brak.

Trzymajcie się ciepło i uważajcie. Patrzycie do przodu, a dostaniecie z tyłu.

przytul.gif

Napisano

> Niestety satysfakcji nie dostąpię bo auto było na francuskich blachach (część nr mam) także

> szukanie w stogu siana. Monitoringu w tych okolicach brak.

> Trzymajcie się ciepło i uważajcie. Patrzycie do przodu, a dostaniecie z tyłu.

Przykre zdarzenie ale w sumie szczęśliwe, bo jesteś żywy ok.gif

Jeśli masz część numeru, markę, model i kolor to może jest szansa, próbuj czego się da. Nie warto z góry zakładać porażki ok.gif

Napisano

kiepsko to się czyta

koniecznie badania!

zdrowie najważniejsze ok.gif

Napisano

> Trzymajcie się ciepło i uważajcie. Patrzycie do przodu, a dostaniecie z tyłu.

Dobrze, że jesteś cały, motocykl też w miarę. A tego skur....a dopaść i dupą na grilla posadzić sick.gif Pieprzony ścigant sciana.gif

Napisano

1. Najwazniejsze, ze jestes caly !

2. Smigaj do dochtora niech Cie dobrze przebadaja !

3. Skontaktuj sie ze swiadkiem, nawet jezeli macie polowe numero rej. to przy odrobinie szczescia mozna ustalic kto jechal, podejrzewam, ze "rodak" mieszkajacy poza granicami a takich bedzie juz nacznie mniej.

4. Zglos w ubezpieczalni do takich sytuacji utworzono fundusz gwarancyjny.

5 Pytanie czy jechales srodkiem swego pasa ruchu czy trzymales sie prawej strony ?

pozdro.

wink.gif

Napisano

Zdrowia życzę 20.GIF

Co do sprawcy... przemilczę bo nie potrafię wyrazić swojej opinii bez przekleństw i gróźb.

Napisano

dobrze, że nic poważniejszego Tobie się nie stało, ale z tym barkiem to leć na prześwietlenie - takie urazy mogą niestety się niby zagoić, ale powrócić po jakimś czasie.

Ja w tygodniu wreszcie ogarnąłem układ zapłonowy w mojej cbf'ce ... a wczoraj załatwiłem sobie kostkę na treningu frown.gif Znowu parę tygodni przerwy ...

Napisano
  • Autor

Noc minęła jako tako. Najtrudniej się rozruszać.

A taka informacja na przyszłość. Na izbę przyjęć zgłaszamy się ciągu tego samego dnia, co zdarzenie(licząc od 0:00 do 23:59). Nie wiedziałem. Nigdy nie miałem przyjemności.

Pojechałem dziś na opiekę całodobową. Pani przemilczala fakt, kiedy było zdarzenie, pokręciła głową i wysłała na izbę przyjęć, przykazując, aby datę zdarzenia podać jako dzisiejsze wczesne godziny ranne.

Zrobili mi dwie fotki RTG - lekarz stwierdził tylko potłuczenie.

Całe szczęście.

Pocieszył mnie - że jutro będzie boleć bardziej. spineyes.gif

Tymczasem szykują się 2 , 3 tygodnie bez moto.

Napisano

> Zrobili mi dwie fotki RTG - lekarz stwierdził tylko potłuczenie.

Tak czy inaczej oszczędzaj łapę. U mnie też po locie na bark RTG nie wykazało uszkodzeń, ale dopiero po zejściu obrzęku wyszło że uszkodzone więzadło i na szczęści leczenie objawowe - łapa na temblak i bark działa, a 2oo poskładane waytogo.gif Czego i Tobie życzę smile.gif

Napisano
  • Autor

Ramie nabrało kolorków - "komu błękit, komu fiolet"

Siniak od barku do łokcia, ramię wygląda jak krupniok...

Aż nieprawdopodobne, że wszystko jest całe.

Powoli wraca sprawność barku - jestem w stanie dźwignąć rękę prawie do poziomu czy przed siebie czy w bok.

Z pewnością duża zasługa tabletków i maściów.

Zaczynam składać moto. Wygląda na to, że w ok 400 zł się zmieszczę.

Owiewka się maluje, dźwignia zmiany biegów odratowana, kierunki odratowane, crash pady zamówione (ponownie zipser), poluję na używane mocowanie podnóżka kierowcy, bo się za bardzo przytarł (ponoć od GSXR pasuje - muszę do Orzesza po używkę podskoczyć...bo nówka 150 zł sick.gif).

Ogólnie - niesamowite szczęście. Bo i człowiek cały i koszta nieduże.

Kask nietknięty (brak śladów kontaktu), kurtka skórzana - otrzepać i ubrać, spodnie ogarnie żona (jedno przetarcie dżinsu na kolanie, brak innych przetarć), buty niezniszczone.

Chyba dam na mszę... wink.gif

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

A tak gwoli informacji...

Dostałem dzisiaj pisemko z dodatkową żółtą karteczką od KP w Krzeszowicach, iż:

Quote:

Na podstawie (...) zawiadamiam, że wniosek o ukaranie w sprawie zdarzenie drogowego (...) przeciwko Adam G....... (....) zostanie przesłany po otrzymaniu potwierdzenia zwrotnego do Sądu Rejonowego (...)

yikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gif

Czyli jednak czasem dają radę ok.gif (mielismy kolor, markę model i niepełny francuski nr rejestracyjny)

Jeżeli oskarżony przyzna się do winy / przyjmie mandat (mam świadka na moją wersję zdarzeń) niezwłocznie skontaktuję się z jego ubezpieczycielem... zobaczymy co uznają.

Na szczęście zniszczenia i zdjęcia są w protokole policyjnym....

Smaczki - mandat 300 zł + regres kosztów odszkodowania z tytułu "oddalenia się z miejsca kolizji" + zwiekszona składka palacz.gif

Napisano

> A tak gwoli informacji...

> Dostałem dzisiaj pisemko z dodatkową żółtą karteczką od KP w Krzeszowicach, iż:

> Quote:

> Na podstawie (...) zawiadamiam, że wniosek o ukaranie w sprawie zdarzenie drogowego (...)

> przeciwko Adam G....... (....) zostanie przesłany po otrzymaniu potwierdzenia zwrotnego do

> Sądu Rejonowego (...)

> Czyli jednak czasem dają radę (mielismy kolor, markę model i niepełny francuski nr rejestracyjny)

No widzisz, jednak się udało. Nigdy nie warto tak łatwo się poddawać smile.gif

Napisano

Życie i zdrowie najważniejsze, ale czytając takie opisy nie wiem czego bardziej życzyć - czy powrotu do 100% sprawności, czy tego, by sprawcę-uciekiniera udało się dojechać na maXa... Może inaczej - uzyskania sprawiedliwości życzę tak samo mocno jak powrotu do zdrowia...

Powodzenia!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.