Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zacisk hamulca porada

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje wymienić prawy zacisk hamulca ponieważ goni mi klocek. Powiedzcie proszę muszę kupić zacisk koniecznie od 1.2 taki jaki mam? Czy od wersji 1.4 v 1.6 podejdzie? Bo coś mi w głowie świta że czymś się te zaciski różnią jak tak oglądam.

Napisano

Chyba nie potrzebujesz całego zacisku lecz tylko samo jarzmo zacisku . To do jarzma wkładamy klocki

Napisano
  • Autor

Wiem wiem. Tylko nowe jarzmo to coś koło 150zł, a tu cały zacisk można używany spokojnie dostać za 50 zł smile.gif a samego używanego jarzma raczej nie kupie na allegro czy gdzieś chyba?

Napisano

jak Ci sie klocek ściera, to pewnie zapiekło Ci tłoczek i jego tylko trzeba wymienić, ewentualnie wyczyscic i z nowymi gumkami założyc z powrotem

Napisano
  • Autor

Klocka nie ściera, nie o to chodzi smile.gif Po prostu klocek ma luzy w jarzmie i goni, rusza się, podskakuje, telepie... smile.gif Jarzmo się wytarło jakoś dziwnie po prostu. Jak wjadę np w dziurę, czy kopnę koło to słychać jak się obija.

Napisano

jeżeli Ci goni to może brakuje Ci blaszek trzymających klocki... często ich mechanicy nie zakładają a potem takie cuda wychodzą

Napisano
  • Autor

Blaszki mam smile.gif Ostatnio rozbierałem także wiem co w trawie piszczy smile.gif To na pewno wina jarzma. Nawet byłem u sąsiada mechanika i mi to samo powiedział jak go poprosiłem żeby rzucił okiem, chociaż podobno to rzadkość żeby się jarzmo wytarło.. No ale cóż moja sienka swoje już przejechała więc wszystko możliwe smile.gif

Napisano
  • Autor

Panowie mili smile.gif Chodzi mi przede wszystkim o to czy we wszystkich 1.2 tarcze były wentylowane?

Również o to jak było z 1.4 i 1.6 czy od nich podejdzie mi zacisk do mojego 1.2? smile.gif Bo chyba w 1.4 zakładali zaciski do tarcz niewentylowanych. Wgl ma to jakieś znaczenie jeśli chodzi o zacisk że pod tarcze wentylowaną czy też niewentylowaną?

Napisano

aaaaaaaaa o to chodzi

przejmujesz sie tym? przeszkadza Ci to? ja tak mam od 4 lat z obu stron i żyje

Napisano
  • Autor

Wiesz co no wkurza mnie to 270751858-jezyk.gif też już ponad rok to mam 270751858-jezyk.gif a teraz już tak krzyczy że mnie trafić chce 270751858-jezyk.gif więc stwierdziłem że muszę to zrobić smile.gif Przyznam się Wam 270751858-jezyk.gif mam małe zboczenie na punkcie tego auta 270751858-jezyk.gif wszystko muszę mieć idealnie 270751858-jezyk.gif auto ma 300 000 tys a nie wiem czy znajdziecie drugie w takim stanie smile.gif Ja to nie bał bym się nawet nim pojechać do Włoch i z powrotem choćby jutro bo dbam o każdy najdrobniejszy szczegół i staram się wszystko robić na orginałkach smile.gif wiem to dziwne ale mam sentyment do tego złomka smile.gif

Napisano

Z tego co pamiętam to z 1.2 są inne niż w 1,4 , tylko z jednej wersji silnikowej 1.4 ( a jest ich 5 ) pasuje do 1.2 ale nie pamietam z której . Musisz patrzeć po klockach ,wtedy jarzmo będzie pasowało .

Napisano

ja tez robie na orginałach i od razu jak zajdzie taka potrzeba, no ale z tymi klockami to moze przesadzasz? przeciez klocek nie moze byc wbity na siłe, musi miec troche luzu, zeby swobodnie pracował, bo jak dojdzie Ci jeszcze syf różnego rodzaju, to sie wogóle wszystko zapiecze i dopiero bedziesz stękał zlosnik.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Wiesz co no luzu musi mieć ale u mnie jest już przesada bo jak w dziurę nawet wjadę to słychać jak rzęzi smile.gif Dziś wymieniam amorki jak się wyrobie to dokładnie obczaję temat z zaciskiem, czy to trzeba robić czy nie smile.gif pozdro i sorki że tak długo nie odpisywałem ale wiecie sesja 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Czyli radzicie żeby szukać zacisku bezpośrednio wyjętego z 1,2 smile.gif a nie wiecie jeszcze co z zaciskiem od 1.6? tez są inne?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.