Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z oświetleniem kokpitu i zegarów

Featured Replies

Napisano

I mnie dopadł problem... a tak wychwaliłem Uniaka ostatnio....

no cóż, do sedna sprawy...

otóż zauważyłem przed momentem problem. byłem wprowadzić autko do garażu. zapaliłem światła a tu co? normalnie w środku ciemność. nie świecą się zegary, podświetlenie środkowej konsoli. ciemność. o dziwo po chwili zaskoczyło i się zaświeciło (to zaświecenie własnie zwróciło moją uwagę na ten problem). ale kilka razy przekręciłem dżwigienką w celu wyłaczenia i ponownego włączenia i cały czas ciemność.

otóż problem ten nie występuje jeśli przekręci się kluczyk w lewo, zostawiając auto na zapalonych światłach postojowych. wtedy wsdzystko łądnie się świeci.

co to za ustrojstwo?? gdzie siedzi przyczyna? ktoś ma pomysł?

Napisano

> I mnie dopadł problem... a tak wychwaliłem Uniaka ostatnio....

> no cóż, do sedna sprawy...

> otóż zauważyłem przed momentem problem. byłem wprowadzić autko do

> garażu. zapaliłem światła a tu co? normalnie w środku ciemność.

> nie świecą się zegary, podświetlenie środkowej konsoli.

> ciemność. o dziwo po chwili zaskoczyło i się zaświeciło (to

> zaświecenie własnie zwróciło moją uwagę na ten problem). ale

> kilka razy przekręciłem dżwigienką w celu wyłaczenia i ponownego

> włączenia i cały czas ciemność.

> otóż problem ten nie występuje jeśli przekręci się kluczyk w lewo,

> zostawiając auto na zapalonych światłach postojowych. wtedy

> wsdzystko łądnie się świeci.

> co to za ustrojstwo?? gdzie siedzi przyczyna? ktoś ma pomysł?

pewnie w przełączniku zespolonym.

Napisano
  • Autor

> pewnie w przełączniku zespolonym.

tak nagle? wymienialem go moze z rok temu...

jeszcze dzisiaj zrobilem trase prawie 200km i wszystko swiecilo. zostawilem autko pod domem na wjezdzie do garazu na godzinke. przed chwila poszedlem wprowadzic go do srodka i kupa

Napisano

Przełacznik wielofunkcyjny przy kierze?

Napisano
  • Autor

> Przełacznik wielofunkcyjny przy kierze?

ale pech... kur... sciana.gifangryfire.gif a jeszcze 2 miesiace temu sprzedałem ten przełącznik. leżał u mnie niepotrzebny... a że znalazł się potrzebujący unomaniak to oddałem mu za pół ceny...

a wie ktoś który przewód jest odpowiedzialny za to oświelenie? w której wtyczce i jaki kolor? bo nie wiem ale wyprowadziłbym sobie ten wlacznik na zewnatrz na deske rozdzielczą i zrobił to ze ściemniaczem. taniej mnie wyniesie niż kupowanie całego zespolonego przełącznika

Napisano

> ale pech... kur... a jeszcze 2 miesiace temu sprzedałem ten

> przełącznik. leżał u mnie niepotrzebny... a że znalazł się

> potrzebujący unomaniak to oddałem mu za pół ceny...

> a wie ktoś który przewód jest odpowiedzialny za to oświelenie? w

> której wtyczce i jaki kolor? bo nie wiem ale wyprowadziłbym

pierwsze co bym zrobil to ogrzal autko(piszesz ze w trasie byl) niech gdzies postoi w garazu,jak to nie pomoze to po kolei sprawdzac bezpieczniki,potem kabelkami i kostami poruszac,potem w skrzynce bezpiecznikow sprawdzic czy ok jest. A moze cos w stacyjce? Kostki przy stacyjce? moze wysatrczy poruszac,u mnie w uniaku tak polowa rzeczy nie dziala (swiatla,kierunki,klakson chociasz dalej mu cos dolega bo dziala tylko jak mega mocno sie wcisnie u dulu kierownicy,silnik dmuchawy,zegarek,oswietlenie wnetrza),i albo powymineialem kostki,albo poprzeczyszczalem i jest ok biglaugh.gif

> sobie ten wlacznik na zewnatrz na deske rozdzielczą i zrobił to

> ze ściemniaczem. taniej mnie wyniesie niż kupowanie całego

> zespolonego przełącznika

Napisano
  • Autor

> pierwsze co bym zrobil to ogrzal autko(piszesz ze w trasie byl) niech

> gdzies postoi w garazu,jak to nie pomoze to po kolei sprawdzac

> bezpieczniki,potem kabelkami i kostami poruszac,potem w skrzynce

> bezpiecznikow sprawdzic czy ok jest. A moze cos w stacyjce?

> Kostki przy stacyjce? moze wysatrczy poruszac,u mnie w uniaku

> tak polowa rzeczy nie dziala (swiatla,kierunki,klakson chociasz

> dalej mu cos dolega bo dziala tylko jak mega mocno sie wcisnie u

> dulu kierownicy,silnik dmuchawy,zegarek,oswietlenie wnetrza),i

> albo powymineialem kostki,albo poprzeczyszczalem i jest ok

> > zespolonego przełącznika

jutro bedzie dzien grinser006.gif autko postoi w garazu, ogrzeje sie bidak to moze zadziala. zdejme oslony poruszam kabelkami i kostkami. mam nadzieje ze pomoze.

w skrzynke bezpiecznikow zagladalem od razu... i wszystko ok

Napisano
  • Autor

korzystając z chwili wolnego poszedłem do garażu. wymontowałem przełącznik zespolony. przeczyściłem wszystkie złączki, gdzie sie dało psiknąłem preparatem do czyszczenia styków elektrycznych, złożyłem do kupy.

oświetlenia deski i kokpitu nie ma nadal, najlepsze jest to że nie świecą również światła postojowe z przodu ani pozycje z tyłu!!! światła mijania z przodu świecą. trzeba dźwignie z włącznikiem świateł popchnąć do przodu w kierunku szyby wtedy nagle łapie styk i zapala się wszystko co trzeba czyli światła postojowe z przodu, oświetlenie zegarów i kokpitu oraz światła pozycyjne z tyłu.

jeśli się tą dźwignię pociągnie do siebie (mrygnięcie długimi) to wszystko gaśnie, zostają tylko światła mijania... ponownie trzeba popchnać dźwigienkę do przodu żeby załapało żeby świeciło...

dzwoniłem już na "swój" szrot w poniedziałek jade po cały przełącznik zespolony sick.gif to już drugi będzie...

Napisano
  • Autor

Kupilem dzisiaj przelacznik zespolony. Mam juz taka wprawe w sciaganiu wszystkiego ze wymienilem go pod sklepem w 6 minunt grinser006.gif koszt 50zl. Jesli ktos ma ochote na wymiane przelacznika zespolonego to moge dac namiary na ten sklep (w Lodzi).

Od chwili przelozenia wszystko gra. Oswietlenie od razu gada, wszystko sie swieci. A same przelaczniki jakos tak fajnie chodza. Inaczej niz te moje stare. Tak fajnie tykaja jak sie przelacza...

Obsluga byla mila wiec poczestowalem wlasciciela kilkoma sztukami kalendarzykow. Proponowal mi kierownice nowego typu do Uno za 50zl i zegary z obrotkiem tylko tyle ze od Punto!!! Mowil ze bez problemu wchodza. Mowilem mu ze chyba od Sieny, ale ze nie... od Punto!! Widzial ktos juz takie cos? On twierdzil ze wszystko ladnie pasi ze wsadzal do Uniaka takie zegary osobiscie, niestety nie mial auta zeby pokazac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.