Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka niezapięcia pasów

Featured Replies

Napisano

Pytanko mam w jakich astrach był montowany ten bajer, ostatnio zauważyłem u znajomego że przy rozruchu zapala mu się kontrolka obok poduszki powietrznej. I co tu dużo mówić bardzo mi się to spodobało cool.gif.

I chciał bym sprawdzić czy to mam a ktoś po prostu tego nie odłączył albo zamontować jeśli jest taka możliwość.

Napisano

W AG to kontrolka jest z tego co pamiętam.

W AH też jest, tutaj dodatkowo jak pod fotelami jest czujnik niezapiętych pasów to auto sygnalizuje to dźwiękiem.

Napisano

> W AG to kontrolka jest z tego co pamiętam.

W mojej nie ma

Napisano

> W AG to kontrolka jest z tego co pamiętam.

W służbowej, którą jeżdżę nie ma, rok 2006 z Gliwic

> W AH też jest, tutaj dodatkowo jak pod fotelami jest czujnik niezapiętych pasów to auto sygnalizuje to dźwiękiem.

U mnie akurat nie ma, próbowałem aktywować op-comem bo myślałem, że ktoś wyłączył, ale nawet jak jest odznaczone jako aktywne, nic się nie dzieje. Czytałem, że część "trójek" ma te czujniki niezapiętych pasów ale nie wszystkie.

Napisano

> U mnie akurat nie ma, próbowałem aktywować op-comem bo myślałem, że ktoś wyłączył, ale nawet jak

> jest odznaczone jako aktywne, nic się nie dzieje. Czytałem, że część "trójek" ma te czujniki

> niezapiętych pasów ale nie wszystkie.

Widocznie nie ma czujników niezapiętych pasów. U mnie też ich nie ma mimo aktywacji op-comem.

Napisano

> Widocznie nie ma czujników niezapiętych pasów. U mnie też ich nie ma mimo aktywacji op-comem.

Mi to akurat nie przeszkadza, bo i tak zazwyczaj zapinam pasy, ale zawsze można by było sobie wpisać jak wyposażenie dodatkowe przy sprzedaży samochodu grinser006.gif

Napisano

W AF to usprawnienie było rozwiązane przy okazji manuala z montażem dodatkowych kontrolek, można sobie poszukać w archiwum, generalnie jak już sie ma kontrolke to wystarczy włożyć żarówkę jeden koniec przewodu "-" poprowadzić do fotela do tego zastrzasku gdzie się wkłada zapinkę pasa ( rrozebrac ją podpiąc do sprężyny), drugi przewód do "+" po stacyjce i działa. w manualu było to dokładnie opisane łącznie ze zdjęciami.

Napisano

> Mi to akurat nie przeszkadza, bo i tak zazwyczaj zapinam pasy, ale zawsze można by było sobie

> wpisać jak wyposażenie dodatkowe przy sprzedaży samochodu

Mnie też nie przeszkadza, ale bardzo mnie zdziwiło (a kupiłem Astrę miesiąc temu zlosnik.gif), że brakuje tej kontrolki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.