Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C514 cieknie olej

Featured Replies

Napisano

Witam.

Pany spiernicza mi olej ze skrzyni (w sumie czuję, że wykapał chyba cały, bo już dziś gorzej biegi mi właziły - tak dziwnie z takim dziwnym oporem) a jakoś nie miałem czasu się za to zabrać wcześniej.

Cieknie po stronie kierowcy z łączenia skrzynia-półoś. Opcję, za słabo włożonej półosi odrzucam, bo to raczej niemożliwe - czy możliwe, że dobrze nie jest wciśnięta? Przed swapem było w porządku a teraz cieknie od samego początku. Podejrzewam, że wypadałoby wymienić uszczelniacz, tylko nie wiem który i nie wiem jaki, bo tu nie bardzo się znam na tym.

Ktoś coś podpowie?

Napisano

No mógł się uszczelniacz spsuć jak robiłeś swapa i wyciągałeś półosie. Wymienia się to w miarę prosto, trzeba tylko półoś "wyskoczyć", potem już z górki, ale jak swapowałeś to pewnie wiesz. Uszczelniacze są lewe i prawe niestety, ja raz kupiłem zły i się lekko zdziwiłem. Lewy jest większy, prawy jest mniejszy jeżeli mnie pamięć nie myli.

Napisano
  • Autor

Majster to jak zleję resztki oleju i wyjmę półoś, to po odkręceniu tych 4 śrub wyjdzie mi całe mocowanie półosi i tam siedzi ten uszczelniacz? Nie wiem jak to tam akurat wygląda, bo nie rozbierałem tego 270751858-jezyk.gif

Napisano

Oj nie, tych 4 śrub to nie. Po prostu odkręć od zwrotnicy co trzeba, żeby można było półoś wysunąć ze skrzyni (mocowanie amora wystarczy) i wyciągnij z niej sam kielich, łatwe to nie jest, bo musi wyskoczyć razem z nim pierścień blukujący. Tenże kielich jest uszczelniony zmierringiem, który trzeba wymienić. Wyjmiesz go bez odkręcania reszty. Przy składaniu się upewnij, że pierścień wskoczył.

No chyba, że faktycznie cieknie z pod pokrywki a nie samego uszczelniacza confused.gif

Napisano
  • Autor

Czyli cały ten uszczelniacz znajduje się przy tym przegubie trójgłowym, króry wchodzi w skrzynie?

No niby nie cieknie spod tej pokrywy, tylko centralnie z łączenia przegubu ze skrzynią crazy.gif

Napisano

Przegób trójnożny siedzi w kielichu, kielich siedzi w skrzyni. Jak wyjmiesz kielich ze skrzyni, zobaczysz zimmering i będziesz wiedział o co chodzi. Książkę WKŁ do CC albo SC masz?

EDIT: Znaj dobroć:

286077259-kielich.jpg

Czerwone to zimmering, zielone pierścień blokujący.

post-66042-14352516737088_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki panie. Jutro wyjmę półośkę i będę działał smile.gifsmile.gifsmile.gif

Jeszcze raz dzięki ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.