Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MW amortyzatory przód again

Featured Replies

Napisano

Noszę się z zamirem wywalenia moich bilsteinów B4 z przodu bo mam dość słynnego "łupnięcia" w B4 na byle hopce. Ale co wsadzić zamiast B4. Myślę o Monroe 16455. A może orginały - tyle, że podobno miękkie. Co radzicie Pany?

Przy okazji chciałbym wymienić poduchy pod amorami bo dobija mi stilona na małych dziurach i niezbyt komfortowo wybiera takie dziury na głębokość 5cm. Czy to pomoże?

Cel jest taki, że ma być komfortowo na dziurach, ma się nie przenościć na budę. Dodam tylko, że brak jakichkolwiek luzów, także główny obecny winowajca to B4 - tak myślę i może te poduchy bo po 9 latach to chyba miały się prawo wyrobić.

Napisano

Kayaba fajna ,ale też twardsza niż ori wink.gif monroe original niby ma działać jak ori amorek , kupisz takie za około 170zł/szt

Napisano
  • Autor

> Kayaba fajna ,ale też twardsza niż ori monroe original niby ma działać jak ori amorek , kupisz

> takie za około 170zł/szt

KYB raczej nie chcę bo jak ma być taka jak bilstein B4 to ja dziękuję. Chodzi o to by wjężdżająć w dziurę o głębokości warstwy ściernej asfaltu (tak z 5cm) nie było słychać a teraz mam wyraźne "łup". (właśnie tak się dzieje jak amorek opada, bo jak najeżdżam na łatę to jest ok)

Napisano

Niedawno założyłem KYBy z przodu. Jak zjeżdzam z krawężnika lub "policjanta" to jest łup,... jakby co.

Napisano
  • Autor

> Niedawno założyłem KYBy z przodu. Jak zjeżdzam z krawężnika lub "policjanta" to jest łup,... jakby

> co.

To co kupić by nie było łup? A może po prostu stilo jest tak ciężkie, że zawsze będzie łup przy nagłym skoku amorka w dół? Zostają chyba Monroe (tylko które 16455 czy seria E) i Sachs - ale tu brak opini.

Napisano

Ja mam z przodu amorki Sachs i nie zauważyłem żadnych stuków czy łupnięć przy najeżdżaniu/zjeżdżaniu z krawężnika lub "policjanta" smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam z przodu amorki Sachs i nie zauważyłem żadnych stuków czy łupnięć przy

> najeżdżaniu/zjeżdżaniu z krawężnika lub "policjanta"

A kojarzysz jaki masz numer tego Sachs? I jak Ci wybiera dziury typu brak łaty na asfalcie po zimie grinser006.gif

Napisano

> A kojarzysz jaki masz numer tego Sachs? I jak Ci wybiera dziury typu brak łaty na asfalcie po zimie

Na dużą dziurę nie pomoże nawet najlepszy amorek, ale to pewnie sam wiesz smile.gif Zwykle omijam coś takiego szerokim łukiem, ale raz wpadłem przy dużej szybkości frown.gif Słychać było normalne walnięcie opony w krawędź i tyle. I felga do wymiany, bo pokrzywiło.

Numer chyba da się odczytać z amorka, nie mam pojęcia, spróbuję najrzeć, ale nie mogę obiecać, że tam będzie.

Napisano

Ja się dziś przejechalem audi a3 8P z seryjnym sport zawiasem i kurde to idzie miętcej niż stilon... Te same dziury pod blokiem i nic nie czuję (w audi opony 205/55/16) niewiem.gifwpysk.gif

Napisano
  • Autor

Ja mam porównanie z 307-ką i tam wjechanie dziurę typu "brak łaty po zimie" to przyjemność w stilonie od razu skok w dół przenosi się na budę. Co do jazy po wylanych łatach nie mam zastrzeżeń do stilo.

Napisano

> Ja mam porównanie z 307-ką i tam wjechanie dziurę typu "brak łaty po zimie" to przyjemność w

> stilonie od razu skok w dół przenosi się na budę. Co do jazy po wylanych łatach nie mam

> zastrzeżeń do stilo.

Sprawdź sobie bardzo dokładnie stan poduszek / elementów metalowo-gumowych przednich sanek zawieszenia. Bardzo często są powodem niezidentyfikowanych stuków/drgań/złego prowadzenia.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź sobie bardzo dokładnie stan poduszek / elementów metalowo-gumowych przednich sanek

> zawieszenia. Bardzo często są powodem niezidentyfikowanych stuków/drgań/złego prowadzenia.

Tylko ciekawe czy na przykład gumy sanek da się nowe dokupić?

Napisano
  • Autor

Problem chyba się rozwiązał yay.gif Po wymianie poduszek skrzyni wyraźnie ciszej się zrobiło przy przejeżdżaniu przez dziury i poprzeczne nierówności. Nie myślałem, że w stilo może być całkie fajnie na dziurach. Podejrzewałem poduszki amortyzatorów i stabilizator a tu taka niespodzianka. Prawdopodobnie winnym była poduszka od strony rozrządu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.