Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozruszik

Featured Replies

Napisano

witam,jest ciepło i nadszedł czas aby wymienić rozrusznik który rozwala akumulator ,czy ktoś się orientuje ile zębów ma rozrusznik w brawie 1,2 16 V 1999r ,bo chcę kupić regenerowany z allegro , i nie chcę żeby mnie oszukali,a podobno są dwa rodzaje

Napisano

> witam,jest ciepło i nadszedł czas aby wymienić rozrusznik który rozwala akumulator ,czy ktoś się

> orientuje ile zębów ma rozrusznik w brawie 1,2 16 V 1999r ,bo chcę kupić regenerowany z

> allegro , i nie chcę żeby mnie oszukali,a podobno są dwa rodzaje

skoro są 2 rodzaje to jak Ci mamy pomóc? Jedyna opcja to demontaż i sprawdzenie jaki Ty masz

Napisano

> podobno są dwa rodzaje

Może jest tak jak z 1.6, że są dwa rodzaje, jeden z 9 zębami i bez przekładni planetarnej i drugi z 11 zębami i przekładnią planetarną.

Oczywiście w obu rozrusznikach są różne głowiczki, więc oba pasuję, żeby było śmieszniej to jak zamieniłem w tym z 11 zębami bendix na taki z 9 zębami to był zgrzyt.

Jeśli możesz zapodać rozrusznik z przekładnią planetarną to polecam takie rozwiązanie, wtedy żadna zima Ci nie straszna a i akumulator mniej obrywa.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Może jest tak jak z 1.6, że są dwa rodzaje, jeden z 9 zębami i bez przekładni planetarnej i drugi z

> 11 zębami i przekładnią planetarną.

> Oczywiście w obu rozrusznikach są różne głowiczki, więc oba pasuję, żeby było śmieszniej to jak

> zamieniłem w tym z 11 zębami bendix na taki z 9 zębami to był zgrzyt.

> Jeśli możesz zapodać rozrusznik z przekładnią planetarną to polecam takie rozwiązanie, wtedy żadna

> zima Ci nie straszna a i akumulator mniej obrywa.

> Pozdrawiam BAS

pisałem do jednego faceta co sprzedaje regenerowane i tak mi odpisał:W bravie sa dwa rodzaje bendiksow 8 lub 9 zebne ale sa zamienne bo kola zamachowe maja jednakowe skoki.Skok zebow na kole zamachowym w autach typu brava jest taki sam wiec mozna stosowac oba rozruszniki zamiennie

Napisano

> pisałem do jednego faceta co sprzedaje regenerowane i tak mi odpisał:W bravie sa dwa rodzaje

> bendiksow 8 lub 9 zebne ale sa zamienne bo kola zamachowe maja jednakowe skoki.Skok zebow na

> kole zamachowym w autach typu brava jest taki sam wiec mozna stosowac oba rozruszniki

> zamiennie

1.2 to silnik FIRE, więc ja bym się pokusił o stwierdzenie że będzie pasował każdy rozrusznik od każdego auta z silnikiem fire. OD CC przez SC, UNO, PUNTO, PALIO, SIENA, PANDA ale... to tylko moje domysły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.