Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] podsufitka

Featured Replies

Napisano

Witam, szukajk mnie wnerwiła to się zapytam,

widziałem kiedyś fajnego manuala do demontażu podsufitki i wymiany obicia we własnym zakresie czy ktoś mógłby zapodac linka jak ma? nie pamiętam gdzie to było a wójek google nie chce pomóc.

Napisano

A tu szukałeś?

Napisano
  • Autor

> A tu szukałeś?

No widzisz i tu mnie masz, bo nie szukałem sciana.gif

Ale to i tak dopiero połowa sukcesu, jeszcze trzeba się dowiedzieć jak zdemontować podsufitkę w G (manual z linka jest do F-ki)

Napisano
Tu może Cię trochę naprowadzi.
Napisano

> Ale to i tak dopiero połowa sukcesu, jeszcze trzeba się dowiedzieć jak zdemontować podsufitkę w G

Nie zdejmowałem całej ale napiszę ile wiem.

Zacznij od odłączenia lampki. Odepnij daszek, odchyl i zerknij na ten zaczep od strony szyby.

Zobaczysz małą szczelinkę. Włóż w nią cienki , wąski śrubokręt i ciągnij w stronę szyby. On się wysunie i już masz odblokowany ten zaczep. Śruba mocujące daszek jest widoczna więc wiadomo.

Gorzej z wyjęciem tej "stopki " daszku. Dosyć mocno trzeba ciągnąć po trochu w lewo i w prawo.

Uchwyty boczne demontujesz podobnie jak haczyk od daszku. Jak odciągniesz uszczelkę to zobaczysz dwie szczelinki.

Tak samo , przy pomocy wąskiego śrubokręta wyciągasz " zawleczki" i klamkę masz odblokowaną i gotową do wyjęcia.

Nie wiem jak się trzyma podsufitka przy tylnej szybie. Może tylko na uszczelce szyby hmm.gif.

pzdr

Napisano
waytogo.gif
Napisano
  • Autor

Spróbuję obadać najpierw sprawę.

I tak w pierwszej kolejności mam do naprawy mechanikę i nieszczęsny gaz, to mam czas żeby pomyśleć nad piwo.gif jak się zabrać za wnętrze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.