Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ładowanie akumulatora...

Featured Replies

Napisano

Cześć, w ciągu paru dni będę włascicielem focusa 1,6 (r 2009) i mam pare pytań o szczegóły (szukałem w forum ale nie znalazłem odpowiedzi):

1. słyszałem że radio fabryczne jest kodowane i jesli nie znam kodu to co z tym zrobić?

2. czy mozna podłaczyc prostownik do akumulatora celem naładowania go, bez odłączenia bigunów od instalacji samochodu? czyms to w praktyce grozi?

DD

Napisano

> Cześć, w ciągu paru dni będę włascicielem focusa 1,6 (r 2009) i mam pare pytań o szczegóły

> (szukałem w forum ale nie znalazłem odpowiedzi):

> 1. słyszałem że radio fabryczne jest kodowane i jesli nie znam kodu to co z tym zrobić?

są macherzy co "odkodowują" radio - w sensie polega to na tym, że spisujesz z tyłu radia nr seryjny, wklepujesz go do odpowiedniego programu i otrzymujesz kod. Te programy ponoć są do znalezienia na necie.

Jesli otrzymasz ksiazke gwarancyjną i serwisową to czesto gdzies tam z tyłu jest wpisany kod smile.gif

> 2. czy mozna podłaczyc prostownik do akumulatora celem naładowania go, bez odłączenia bigunów od

> instalacji samochodu? czyms to w praktyce grozi?

> DD

tak - bez problemu - nie odłączaj nic, tylko ładuj ok.gif

Napisano
  • Autor

> są macherzy co "odkodowują" radio - w sensie polega to na tym, że spisujesz z tyłu radia nr

> seryjny, wklepujesz go do odpowiedniego programu i otrzymujesz kod. Te programy ponoć są do

> znalezienia na necie.

> Jesli otrzymasz ksiazke gwarancyjną i serwisową to czesto gdzies tam z tyłu jest wpisany kod

> tak - bez problemu - nie odłączaj nic, tylko ładuj

dzieki, o to mi chodziło. Pozdrawiam

Napisano

U mnie kod od radia jest naklejony w książeczce od radia. Tzn. w instrukcji zlosnik.gif

Napisano

Często się zdarza, że jest przyklejony z boku radia. Trzeba wyjąć i odczytać. smile.gif o ile będzie...

> U mnie kod od radia jest naklejony w książeczce od radia. Tzn. w instrukcji

Napisano

> tak - bez problemu - nie odłączaj nic, tylko ładuj

Jak tego typu praktyki stosujesz w GP to wcale się nie dziwię, że masz z nim sporo kłopotów.

Patrz przykładowy artykuł.

Napisano

> Jak tego typu praktyki stosujesz w GP to wcale się nie dziwię, że masz z nim sporo kłopotów.

> Patrz przykładowy artykuł.

czerp wiedzę z internetu, daleko zajdziesz.

Napisano

> czerp wiedzę z internetu, daleko zajdziesz.

Z ładowaniem aku w samochodzie bez odłączenia od instalacji jest podobnie jak ze spawaniem blach w samochodzie z podłączonymi urządzeniami elektronicznymi. 1000 razy się uda a za 1001 kilka tysiaków z kieszeni leci. Pytanie podstawowe: kto płaci za szkody?

Napisano

> Z ładowaniem aku w samochodzie bez odłączenia od instalacji jest podobnie jak ze spawaniem blach w

> samochodzie z podłączonymi urządzeniami elektronicznymi. 1000 razy się uda a za 1001 kilka

> tysiaków z kieszeni leci. Pytanie podstawowe: kto płaci za szkody?

Sęk w tym, że tak nie jest - co odpowiada za wyłapywanie ewentualnych "skoków napięcia"? Akumulator.

Napisano
  • Autor

> U mnie kod od radia jest naklejony w książeczce od radia. Tzn. w instrukcji

Ja instrukcji nie dostałem ale mam taka karteczkę wielkości karty kredytowej, na której jest napis "KEYCODE" i przyklejona naklejka z napisem "UNIT TYPE FDD200 SERIAL NUMBER V******" i ponizej w ramce jest 4-cyfrowy KEY CODE. To jest to?

Napisano

> Ja instrukcji nie dostałem ale mam taka karteczkę wielkości karty kredytowej, na której jest napis

> "KEYCODE" i przyklejona naklejka z napisem "UNIT TYPE FDD200 SERIAL NUMBER V******" i ponizej

> w ramce jest 4-cyfrowy KEY CODE. To jest to?

pewnie tak.

google: ford radio code calculator.

ja tak zalatwilem szwagrowi radio jak pa turek w niemczech nie dal kodu do radia. dziala do dzis.

potrzebny byl tylko nr seryjny radia.

Napisano

> Ja instrukcji nie dostałem ale mam taka karteczkę wielkości karty kredytowej, na której jest napis

> "KEYCODE" i przyklejona naklejka z napisem "UNIT TYPE FDD200 SERIAL NUMBER V******" i ponizej

> w ramce jest 4-cyfrowy KEY CODE. To jest to?

tak - ten 4 cyfrowy kod to kod do radia smile.gif

Napisano

na 99% to jest to ok.gif

Napisano

> Z ładowaniem aku w samochodzie bez odłączenia od instalacji jest podobnie jak ze spawaniem blach w

> samochodzie z podłączonymi urządzeniami elektronicznymi. 1000 razy się uda a za 1001 kilka

> tysiaków z kieszeni leci. Pytanie podstawowe: kto płaci za szkody?

Kilka lat , w roznych autach laduje bez odlaczenia akumulatora jeszcze nigdy nic sie nie stalo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.