Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wiemy o 335d oraz 535d ??

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Ostatnio mam pare przezyc z moja 330d i zaczyna mnie meczyc, pomalu zaczynam myslec nad zmiana auta , i najbardziej podobaja mi sie 335d z roku okolo 2007.. Co wiemy na ich temat ?? wady zalety , czy ma szpere ?? Spalanie itp smile.gif

Ewentualnie jak ceny beda zaporowe to jak wyglada sprawa 535d ??

Mam nadzieje ze do konca wakacji podejme decyzje co bedzie dalej z moja e46...

Napisano

> Witam

> Ostatnio mam pare przezyc z moja 330d i zaczyna mnie meczyc, pomalu zaczynam myslec nad zmiana auta

> , i najbardziej podobaja mi sie 335d z roku okolo 2007.. Co wiemy na ich temat ?? wady zalety

> , czy ma szpere ?? Spalanie itp

> Ewentualnie jak ceny beda zaporowe to jak wyglada sprawa 535d ??

> Mam nadzieje ze do konca wakacji podejme decyzje co bedzie dalej z moja e46...

ja mialem okazje pojezdzic troche 535d w automacie i calkiem fajnie bylo ale automat strasznie zamulal.szukaj manuala

Napisano
  • Autor

> ja mialem okazje pojezdzic troche 535d w automacie i calkiem fajnie bylo ale automat strasznie

> zamulal.szukaj manuala

nie ma takich zlosnik.gif przynajmniej jeszcze ani razu nie spotkalem smile.gif

a taki mi sie najbardziej podoba

http://www.compucars.co.uk/used-cars/bmw/3-series/335/335d/for-sale/?2183746

Napisano

> wady zalety

IMO jak przy kazdym nowszym BMW - zadnych aut z poczatku produkcji, a najlepiej skupic sie na wersjach poliftowych (LCI)

> , czy ma szpere

Szpera od jakiegos czasu montowana jest tylko w M-kach. Nie jest dostępna dla wersji cywilnych nawet jako opcja tongue.gif

Napisano
  • Autor

> IMO jak przy kazdym nowszym BMW - zadnych aut z poczatku produkcji, a najlepiej skupic sie na

> wersjach poliftowych (LCI)

one byly od 2006 roku do 2008rok od 2009 jest poliftingowa wersja ale nie moj przedzial cenowy.. ta tutaj nawet nie jest w moim przedziale ale od prywatnego juz mozna znalesc w miare ok kasie...

> Szpera od jakiegos czasu montowana jest tylko w M-kach. Nie jest dostępna dla wersji cywilnych

> nawet jako opcja

To jak oni przenosza 280KM na asfalta ?? jednym kolem ?? wink.gif

Napisano

> To jak oni przenosza 280KM na asfalta ?? jednym kolem ??

W RWD przy jezdzie na wprost nie jest to problem, nawet przy otwartym dyfrze. Dodatkowo masz DSC w standardzie.

Natomiast wiadomo ze decyzja o nieoferowaniu szpery nawet jako opcji w cywilnych wersjach, przy ogolnie rozdmuchanej liście mniej lub bardziej niepotrzebnych opcji dodatkowych jest srednio zrozumiala. Jest to krok wstecz w stosunku do polityki BMW z czasów E34 / E36 gdzie byla mozliwosc zamowienia LSD nawet do zwyklych wersji. Gdzies czytalem ze decyzja ma zwiazek z nadejściem tanszych i wedlug BMW zupelnie wystarczających do cywilnej jazdy 'elektronicznych' szper / systemow korzystajacych z ukladu ABS; prawdziwe LSD jest uwazane zas za dodatek 'motorsport' tongue.gif

Napisano

Auto i motor fajne ale:

1) klapki w kolektorze

2) spalanie 12-14 to norma

Napisano
  • Autor

> W RWD przy jezdzie na wprost nie jest to problem, nawet przy otwartym dyfrze. Dodatkowo masz DSC w

> standardzie.

> Natomiast wiadomo ze decyzja o nieoferowaniu szpery nawet jako opcji w cywilnych wersjach, przy

> ogolnie rozdmuchanej liście mniej lub bardziej niepotrzebnych opcji dodatkowych jest srednio

> zrozumiala. Jest to krok wstecz w stosunku do polityki BMW z czasów E34 / E36 gdzie byla

> mozliwosc zamowienia LSD nawet do zwyklych wersji. Gdzies czytalem ze decyzja ma zwiazek z

> nadejściem tanszych i wedlug BMW zupelnie wystarczających do cywilnej jazdy 'elektronicznych'

> szper / systemow korzystajacych z ukladu ABS; prawdziwe LSD jest uwazane zas za dodatek

> 'motorsport'

dsc fajnie dziala ale szpera to jedna poprawila by trakcje .. szkoda ze 335d nie maja w standardzie lub za doplata tego...

Napisano
  • Autor

> Auto i motor fajne ale:

> 1) klapki w kolektorze

ale kolektor zmienia sie przy 200tys prawda ??

ew. mozna klapki wywalic i zaslepic wink.gif

> 2) spalanie 12-14 to norma

a nie ma palic te auto tyle co 330d ??

Napisano

> dsc fajnie dziala ale szpera to jedna poprawila by trakcje .. szkoda ze 335d nie maja w standardzie

> lub za doplata tego...

Upalalismy przez miesiac zastepczaka 335d 59 convert.

Ciezko jest zgubic trakcje w tym aucie.

Jedyne co podobalo mi sie w tym aucie to tempomat. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Upalalismy przez miesiac zastepczaka 335d 59 convert.

> Ciezko jest zgubic trakcje w tym aucie.

jak to ??

ja mam 330d jedyne 214KM i 470Nm i nie mam problemu ze zguba trakcji..

> Jedyne co podobalo mi sie w tym aucie to tempomat.

A reszta nie podobala ?? a jak biegi przy kierownicy spoko dzialaja ??

Napisano

> jak to ??

> ja mam 330d jedyne 214KM i 470Nm i nie mam problemu ze zguba trakcji..

W zakrety 90* wchodzila dwa razy szybciej niz inne auta. Nawet dobrze nie piszczala. Kapcie z tylu to chyba cos 255 czy 265, nie pamietam. Ofc spalic gume mozna ale i tak sys nie daly sie deaktywowac do konca.

> A reszta nie podobala ?? a jak biegi przy kierownicy spoko dzialaja ??

Biegi zmienialy hehe, nie mam za bardzo odniesienia do innych aut.

Decha nie powala jakoscia. Fajny system bmw z tym koleczkiem od menu.

Tempo mi sie spodobalo bo mozna nim hamowac a nie tak jak w innych autach tylko zwalniac - i to mi najbardziej utkwilo w pamieci sciana.gif

I nie rozumiem tych cabrioletow. 120kmh a nie da sie jechac z otwartym dachem bo glowe moze urwac.

Dla mnie silniczek bomba, malo ekonomiczny ale daje frajde z jazdy.

Napisano
  • Autor

> W zakrety 90* wchodzila dwa razy szybciej niz inne auta. Nawet dobrze nie piszczala. Kapcie z tylu

> to chyba cos 255 czy 265, nie pamietam. Ofc spalic gume mozna ale i tak sys nie daly sie

> deaktywowac do konca.

a przytrzymywales przycisk kontroli trakcji dluzej ?? tak pare sekund..

> Biegi zmienialy hehe, nie mam za bardzo odniesienia do innych aut.

ja tez nie wink.gif

> Decha nie powala jakoscia. Fajny system bmw z tym koleczkiem od menu.

> Tempo mi sie spodobalo bo mozna nim hamowac a nie tak jak w innych autach tylko zwalniac - i to mi

> najbardziej utkwilo w pamieci

oo ciekawe smile.gif w e46 tylko zwalnia.

> I nie rozumiem tych cabrioletow. 120kmh a nie da sie jechac z otwartym dachem bo glowe moze urwac.

nie mialem okazji pomykac frown.gif

> Dla mnie silniczek bomba, malo ekonomiczny ale daje frajde z jazdy.

jakie spalanie wychodzilo jak malo ekonomiczny ??

Dzieki za info smile.gif

Napisano

> W zakrety 90* wchodzila dwa razy szybciej niz inne auta.

IMO to standard jesli chodzi o sprawne i nowoczesne BMW - ja wciaz jestem w szoku jesli chodzi o predkosc z jaka moge wchodzic w zakrety, przy zachowaniu pelnego wyczucia i wlasciwie neutralnej charakterystyki. Te auta naprawde prowadza sie rewelacyjnie, sposob w jaki komunikuja sie z kierowca jest wzorcowy. Minus taki ze w przypadku przesiadki na FWD (czyli jak by nie patrzec bardziej popularny kierunek) jazda jakos tak przestaje cieszyc tongue.gif

> ale i tak sys nie daly sie

> deaktywowac do konca.

Trzymasz dluzej przycisk DSC - najpierw zapala sie DSC a po kolejnej chwili

dscoff.png

drive.gifpalacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.