Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Luz na drążkach kierowniczych(?)

Featured Replies

Napisano

Przy przebiegu: 61930km, dnia 16.03.2012 była wymieniana końcówka drążka kierowniczego lewa strona zamiennik (niby dobrej jakości) + prawy wahacz oryginał (to podobnież neipotrzebnie jak diagnosta orzekł oslabiony.gif) + geometria - wszystko w ASO.

Mineło ze 2 miechy i słyszałem stuki przy kręceniu kierownicą na postoju (CITY cały czas mam ON). Zeszło mi aż do wczoraj i pojechałem na SKP , dałem na flaszkę i niech kolo wejdzie i popatrzy co stuka. Myślałem, że ta nowa końcówka jakaś chińszczyzna poleciała ale nie.

Diagnosta mówi,że wg niego to drążek kierowniczy ale nie wiadomo gdzie dokładnie.Kazał u mechanika sprawdzić mocowanie drążków bo on na 100% nie jest pewien.

No i teraz mam zgryza, aktualny przebieg to 68K, bardzo nie stuka na razie, opony letnie i tak ostatni sezon pewnieTak się zastanawiam , nawet jak znajde jakigos mechanika poza ASO (kurka wodna a weź i znajdź w Wwie w mojej okolicy uczciwego confused.gif) to jak on mi to rozkręci aby sprawdzić to i tak muszę geometrię robić po tym hmm.gif , a jak mi rozbabrze auto to nie będę autobusem jeździł po całym mieście za drążkami. Z drugiej strony jak kupię w ciemno drążki (1? 2 od razu?) i się okaże ,że to nie drążki to znowu kasa w błoto. Tak słabo i tak niedobrze. Znowu jestem skazany na ASO? Tam to tylko wymieniać potrafią i często nadgorliwie do tego podchodzą a niekoniecznie problem rozwiążą.

Pytania:

1. ile kosztują te drążki kierownicze oryginał/dobry (jaki) zamiennik?

2. Czy coś innego mogło polecieć?

3. Czy wam też drążki lecą tak szybko? Nic nie stuka jak kręcicie szybko lewo/prawo fajerą? busted.gif

4. Robić już teraz,czy nie ma pośpiechu? Opon dokładnie nie oglądałem ale nie wyglądają na jakoś nierówno zjechana.

Napisano

[...]

> 2. Czy coś innego mogło polecieć?

przekladnia kierownicza

> 3. Czy wam też drążki lecą tak szybko?

nie

> Nic nie stuka jak kręcicie szybko lewo/prawo fajerą?

leciutkie ruchy prawo-lewo i bylo slychac popukiwanie. Przy skrecie w prawo pukalo, ale nie zawsze (zwykle na dlugim slimaku/podjezdzie do garazu pietrowego), w przy skrecie w lewo i przy jezdzie na wprost byla cisza

> 4. Robić już teraz,czy nie ma pośpiechu? Opon dokładnie nie oglądałem ale nie wyglądają na jakoś

> nierówno zjechana.

to jednak uklad kierowniczy, ja bym nie czekal az sie rozepnie gdzies na autostradzie

Napisano

moze to łożysko McPhersona?

jak auto nie jest bardzo niskie to poloz reke na sprezynie przedniej samochodu i niech ktos kreci fajera

jak poczujesz jakies przeskoczenia to będzie to pewnie łożysko kolumny McPhersona

ewentualnie jak da sie to pod maska oprzeć palec o mocowanie, jak przeskakuje to powinno dać się wyczuć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.