Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierownica "lata, bije" po wymianie tarcz i klocków

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem kierownica w zakresie powyżej 100 km/h lata na boki tak gdzieś o 0,5 cm co jest odczuwalne na łapkach nasila się to jak lekko przyhamowuje jak mocno hamuje to nie ma tego zjawiska, tak samo w niższych zakresach prędkości. Dodatkowo nadmienię, że wszystkie tarcze były tydzień temu przetaczane i wymienione wszystkie klocki.

Poradźcie co to może być i jak to zniwelować.

Napisano

Jak były toczone tarcze i ile ich zostało po tej operacji?

Piasty dobrze wyczyściłeś?

Napisano

> były tydzień temu przetaczane i wymienione wszystkie klocki.

Ja to zawsze myślałem że tarcze to się przetaczało w maluchach i starych polonezach. Myślę że tu jest przyczyna twoich problemów sick.gif Tym bardziej że zamiennik tarczy można kupić już za 70 PLN... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Ja to zawsze myślałem że tarcze to się przetaczało w maluchach i starych polonezach. Myślę że tu

> jest przyczyna twoich problemów Tym bardziej że zamiennik tarczy można kupić już za 70

> PLN...

Sam tego nie robiłem - robiono mi to w warsztacie a tu pytam bo cwaniak z tego gościa co to robił i nie chcę iść na pałę do niego.

Napisano

> Ja to zawsze myślałem że tarcze to się przetaczało w maluchach i starych polonezach. Myślę że tu

> jest przyczyna twoich problemów

W maluchach to nie za bardzo, bo tam nie było tarcz. smile.gif

>Tym bardziej że zamiennik tarczy można kupić już za 70

> PLN...

Słaby zamiennik, to też jest średni pomysł. Nie ma co akurat na tym oszczędziać. To jest bezpieczeństwo.

Napisano

> Sam tego nie robiłem - robiono mi to w warsztacie a tu pytam bo cwaniak z tego gościa co to robił i

> nie chcę iść na pałę do niego.

Jak bije, to coś na bank zrobił źle. Mógł nie toczyć tarczy z jednego założenia, albo nie liznął powierzchni styku tarczy z piastą. Rozumiem, że operację założenia i wymiany klocków też robili oni?

Z ciekawości, jeśli można, ile za to dałeś?

Napisano

> W maluchach to nie za bardzo, bo tam nie było tarcz.

Też prawda hehe.gif

> Słaby zamiennik, to też jest średni pomysł. Nie ma co akurat na tym oszczędziać. To jest

> bezpieczeństwo.

Jakieś ABE widziałem za 70 a Valeo za 90 PLN.

Napisano

Tarcze do wymiany. Zle przetoczone. Choc najpierw sprawdzilbym wywazenie kol tak na wszelki wypadek. Co Ci strzelilo do glowy zeby tarcze przetaczac?

Napisano
  • Autor

> Tarcze do wymiany. Zle przetoczone. Choc najpierw sprawdzilbym wywazenie kol tak na wszelki

> wypadek. Co Ci strzelilo do glowy zeby tarcze przetaczac?

A to gościu co u mnie w mieście zajmuje się wulkanizacją i właśnie hamulcami zawsze na niego psioczyłem ale jakoś tak podjechałem no i zaś psiocze....

Ceny dotyczą 4 kół:

klocki hamulcowe 93,38 (P) 140,76 (T)

toczenie tarcz 4x40

montaż 4x55

SUMA 614 pln

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.