Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno na wolnym rynku zbiornika

Featured Replies

Napisano

Witam jak w temacie kończy mi się homologacja na butle w grudniu tego roku a przegląd niebawem frown.gif,i tak czy jeśli nie wymienię butli LPG to dostanę przegląd (ewentualnie do kiedy) hmm.gif,i opcja 2 kupno używanej butli z dokumentacją ,czy w przypadku pierwszym i drugim napotkam jakieś problemy? nie rozchodzi się o montaż(no chyba ze też trzeba jakieś kwity na wymianę)

PS.przepraszam ale jest to moje pierwsze auto z LPG i nie czaje za bardzo z tymi kwitami jak to powinno być waytogo.gif

Napisano

1. wersja legalna

- wymiana butli na nowa - drogo

- legalizcja starej - chyba jakies 200 zl

2. wersja mniej legalna

kupno butli z waznym papierem + wymiana, nikt nie sprawdza czy butla byla od nowosci tylko czy ma wazny papier

Napisano

> czy jeśli nie wymienię butli LPG to dostanę przegląd (ewentualnie do kiedy)

Ćwiczyłem temat w maju. Oficjalnie sprawa ma sie tak że jeśli butla ma w chwili przeglądu ważną legalizację to podbija sie przegląd na kolejny rok. Nie ma znaczenia że legalizacja może sie na przykład skończyć jutro. Ale prawo sobie a diagnosta sobie. Na jednej stacji chciano mi podbić przegląd do czasu aż sie skończy legalizacja czyli ok 3 miesiące a na innej odmówiono wykonania badania informując mnie że jeśli nie ma legalizacji na rok to przeglądu auto nie przejdzie. Na moje pytanie o podstawy nie uzyskałem odpowiedzi a na jednej ze stacji stwierdzono półgębkiem że auto i tak pewnie ma przekroczone normy spalin albo jakieś luzy... Czyli jak będę szumiał to i tak dostanę negata. Skończyło sie na ponownej legalizacji butli za 200 zł. Kolejne 10 lat spokoju.

Możesz też kupić używkę z papierami tylko patrz by nie było w papierach nr VIN auta do którego był montaż. Ja po ponownej legalizacji mam wpisany VIN wiec tej butli już gdzie indziej nie zamontuję.

Napisano

> ... Ja po ponownej legalizacji mam wpisany VIN wiec tej butli już gdzie indziej nie zamontuję.

No chyba że poprosisz producenta butli o papiery na butlę i pojedziesz zrobisz legalizację argumentując, że nie jeździłeś autkiem 2-3 lata smile.gif

Napisano

> No chyba że poprosisz producenta butli o papiery na butlę i pojedziesz zrobisz legalizację

> argumentując, że nie jeździłeś autkiem 2-3 lata

Pod warunkiem że TDT już gdzieś tego VIN nie zapisał w jakiejś swojej bazie danych i przy ponownej legalizacjy wyjdzie skucha. niewiem.gif

Napisano

> Pod warunkiem że TDT już gdzieś tego VIN nie zapisał w jakiejś swojej bazie danych i przy ponownej legalizacjy wyjdzie skucha.

No tak ... frown.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Witam jak w temacie kończy mi się homologacja na butle w grudniu tego roku a przegląd niebawem ,i

> tak czy jeśli nie wymienię butli LPG to dostanę przegląd (ewentualnie do kiedy) ,i opcja 2

> kupno używanej butli z dokumentacją ,czy w przypadku pierwszym i drugim napotkam jakieś

> problemy? nie rozchodzi się o montaż(no chyba ze też trzeba jakieś kwity na wymianę)

> PS.przepraszam ale jest to moje pierwsze auto z LPG i nie czaje za bardzo z tymi kwitami jak to

> powinno być

smile.gif Odpowiadam właśnie byłem dziś na przeglądzie technicznym butlę mam ważną do 30.10.2012r i zero problemu przegląd podbity do 21.07.2013r,pana diagnostę nie interesowało do kiedy butla ważna tylko tylko czy jest ważna ok.gif, tak więc wszelkie dyskusje i pytania na ten temat że nie podbija to no.gif

Napisano

> Odpowiadam właśnie byłem dziś na przeglądzie technicznym butlę mam ważną do 30.10.2012r i zero

> problemu przegląd podbity do 21.07.2013r,pana diagnostę nie interesowało do kiedy butla warzna

> tylko tylko czy jest warzna ,

facepalm%5B1%5D.gif ważna

>tak więc wszelkie dyskusje i pytania na ten temat że nie podbija

to powiedz to tym panom którzy mi nie chcieli podbić na 2 różnych stacjach... Teoria sobie a praktyka sobie. Poza tym w 10 letnim aucie na bank można znaleźć powód do dania negata na przegladzie wiec zbytnia dyskusja niestety może wyjść bokiem. Taki lajf...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.