Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bębny hamulcowe - jaka firma

Featured Replies

Napisano

Mój Pikuś ma z tyłu bębny hamulcowe. Są już nadgryzione zębem czasu (10 lat) i km (180 kkm), więc przydałoby się je wymienić (oczywiście zrobię wymianę całego kompletu: bębny, szczęki, cylinderki, sprężynki). Jakiej firmy bebny będą w miarę dobre? Na Allegro do Pikusia są Samko i Roper. Co to za firmy? A może coś innego polecicie? smile.gif

Napisano

spojrz na produkty firmy OMC, nie sa z najtanszych, ale naprawde fajnie wykonane wink.gif

Napisano

tych firm co wymieniłeś nie znam, ja bym polecał raczej sprawdzone brandy typu TRW. do CXP jest np. coś takiego:

bębny hamulcowe

tylko że ten nie jest do ABS-u

Napisano
  • Autor

> tych firm co wymieniłeś nie znam, ja bym polecał raczej sprawdzone brandy typu TRW. do CXP jest np.

> coś takiego:

> bębny hamulcowe

> tylko że ten nie jest do ABS-u

1. Ciekawe który Picasso nie ma ABS-u? smile.gif

2. Sprawdzałem na service.citroen.com - nawet jak nie ma ABS-u, to bęben ma takie same wymiary. smile.gif

3. A co powiecie o bębnach Mikoda? smile.gif

Napisano

> 3. A co powiecie o bębnach Mikoda?

Bębny nie wiem, ale tarcze są jak najbardziej OK. A i cena więcej niż przystępna.

Producent, o ile się nie mylę, polski.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> Bębny nie wiem, ale tarcze są jak najbardziej OK. A i cena więcej niż przystępna.

> Producent, o ile się nie mylę, polski.

Bo o tarczach można znaleźć sporo pozytywnych opinii. A ja dlatego pytam o bębny... Choć cena tych TWR niewiele wyższa niż Mikody.

A patrząc na cenę tych allegrowych Samko i Roper - to chyba badziew... nono.gif

Napisano

> 3. A co powiecie o bębnach Mikoda?

Mam jakieś 50 kkm zrobione na bębnach Mikoda i szczękach TRW. Hamuje bardzo dobrze, ale bęben trochę miękki, po 20 kkm szlifowałem ranty po raz pierwszy, po 40 kkm szlifowałem po raz drugi, przy około 70 kkm będzie koniec szczęk i bębny też do wymiany.

Napisano
  • Autor

> Mam jakieś 50 kkm zrobione na bębnach Mikoda i szczękach TRW. Hamuje bardzo dobrze, ale bęben

> trochę miękki, po 20 kkm szlifowałem ranty po raz pierwszy, po 40 kkm szlifowałem po raz

> drugi, przy około 70 kkm będzie koniec szczęk i bębny też do wymiany.

No to kicha. smile.gif Chciałbym jednak coś co posłuży ze 150 kkm, skoro oryginały słyżyły 180 kkm... smile.gif

Czyli Mikoda na NIE.

Czekam na dalsze propozycje... smile.gif

Napisano

Samko są dobre, sam takie kupowałem , bębny na tyle są mało obciążone to kupuje tanie. W tarcze z przodu można zainwestować trochę więcej.

Napisano

> No to kicha. Chciałbym jednak coś co posłuży ze 150 kkm, skoro oryginały słyżyły 180 kkm...

> Czyli Mikoda na NIE.

> Czekam na dalsze propozycje...

Ale to wszystko zależy od modelu auta i stylu jazdy. U mnie bębny Mikoda spokojnie dobiją 70 kkm, a oryginały wytrzymały niecałe 110 kkm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.