Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa fotela-oparcia kierowcy .

Featured Replies

Napisano

Witam. Pusciło mi oparcie fotela kierowcy.Rozkręciłem i wyleciała mi spręzyna ułamana i kawałek metalu ,Co z tym zrobic .Nowy fotel? frown.gif=inne obicie .

Napisano
  • Autor

> Witam. Pusciło mi oparcie fotela kierowcy.Rozkręciłem i wyleciała mi spręzyna ułamana i kawałek

> metalu ,Co z tym zrobic .Nowy fotel? =inne obicie .

post-51980-14352517019735_thumb.jpg

Napisano

> > metalu ,Co z tym zrobic .Nowy fotel? =inne obicie .

nowy fotel i przełożyć obicie.

Napisano
  • Autor

> nowy fotel i przełożyć obicie.

Samemu przełożę obicie czy tapicer jest potrzebny.

Napisano

> Samemu przełożę obicie czy tapicer jest potrzebny.

To już zależy od auta , ale raczej od dołu odpinasz takie haczyki i ściągasz całe obicie smile.gif

Napisano

> Samemu przełożę obicie czy tapicer jest potrzebny.

Poszukaj jakiejś instrukcji serwisowej - powinien być opis, co i jak nalezy zrobić, żeby fotel rozebrać/złożyć.

Napisano
  • Autor

> To już zależy od auta , ale raczej od dołu odpinasz takie haczyki i ściągasz całe obicie

A fotel kupuje juz z napinaczemi zapięciem pasa? Jak mam wiedziec czy jest wszystko dobre.

Wiem ze kiedys elektryk lutował mi kable pod fotelem bo poduchy sie paliły.

Napisano

> Witam. Pusciło mi oparcie fotela kierowcy.Rozkręciłem i wyleciała mi spręzyna ułamana i kawałek

> metalu ,Co z tym zrobic .Nowy fotel? =inne obicie .

Jeśli masz dostęp do spawarki to można pokusić się o pseudo naprawę.

Zaspawać na stałe, jak to się robiło za PRL-u. Przynajmniej będzie czas poszukać nowego z taką samą tapicerką.

Druga ewentualność to zakup "nowego" i przekładka tapicerki lub pokrowce na fotele.

Napisano
  • Autor

Dzwoniłem do elektryka ale fotel za starszej wersji bez bocznej [poduchy nie podejdzie crazy.gif ,misi byc z ty zapinaniem całym i klamotami.

Napisano
  • Autor

> Jeśli masz dostęp do spawarki to można pokusić się o pseudo naprawę.

> Zaspawać na stałe, jak to się robiło za PRL-u. Przynajmniej będzie czas poszukać nowego z taką samą

> tapicerką.

> Druga ewentualność to zakup "nowego" i przekładka tapicerki lub pokrowce na fotele.

Do spawania chyba bym musiał wyciagac fotel

Napisano

> Dzwoniłem do elektryka ale fotel za starszej wersji bez bocznej [poduchy nie podejdzie ,misi byc z

> ty zapinaniem całym i klamotami.

Nie koniecznie. Możliwe, że sama rama będzie pasowała. Z przekładką uzbrojenia i tapicerki będzie sporo zabawy.

W Oplu Astrze obecnej generacji do wszystkich wersji jest ten sam stalowy profil oparcia. Różnice są w szczegółach sterowań oraz siedzisku dla wersji 4/5 i 3 drzwiowej.

Napisano
  • Autor

> Nie koniecznie. Możliwe, że sama rama będzie pasowała. Z przekładką uzbrojenia i tapicerki będzie

> sporo zabawy.

> W Oplu Astrze obecnej generacji do wszystkich wersji jest ten sam stalowy profil oparcia. Różnice

> są w szczegółach sterowań oraz siedzisku dla wersji 4/5 i 3 drzwiowej.

Sa całe komplety w dobrych pieniadzach 300zł. i 100Km od domu.Osobno nikt nie chce sprzedac.Popatrze jeszcze za jednym fotelem na giełdzie i najwyzej pokrowce albo cały komplet confused.gif

Napisano

> Sa całe komplety w dobrych pieniadzach 300zł. i 100Km od domu.Osobno nikt nie chce

> sprzedac.Popatrze jeszcze za jednym fotelem na giełdzie i najwyzej pokrowce albo cały komplet

Sprawdź jeszcze stacje złomowania samochodów. Tam, też można kupić części.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź jeszcze stacje złomowania samochodów. Tam, też można kupić części.

Juz naprawiłem palacz.gif.W spawałem od wewnątrz blache nawieciłem otwory i jak orginał zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.