Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie, niedrogie moto/skuter spelni zalozenia...

Featured Replies

Napisano

Wysokosc

przy kierownicy max 102cm

wysokosc zadupka max 80cm

chetnie min 250ccm zeby dalo sie tym przejechac z 200km z przynajmniej przepisowymi V.

cena jak najmniej :D

Napisano

> Wysokosc

> przy kierownicy max 102cm

> wysokosc zadupka max 80cm

> chetnie min 250ccm zeby dalo sie tym przejechac z 200km z przynajmniej przepisowymi V.

> cena jak najmniej :D

kymco. Fajnie mi sie jedzilo na modelu people - ze wzgledu na duze kola i 125CC. Cena ztcp byla kolo 7kpln

Napisano

Ale lepiej jak byś się zdecydował czy moto czy skuter.

Używany czy nowy.

Napisano

Polecam Piaggio X9, bardzo wygodny, ekonomiczny

Napisano
  • Autor

> Ale lepiej jak byś się zdecydował czy moto czy skuter.

> Używany czy nowy.

raczej uzywany, moze byc moto w sumie wole moto, ale moze byc jakis maxi skuter 250ccm+ PJ wiec nie musi byc 50ccm a i z wiekszym silnikiem przyjemniej w trasie.

Napisano

Sądząc po kryteriach sprzęt będzie wożony jakimś transportem...(?)

Jeśli nie ma zajawki na moto i do tego jest PJ to zdecydowanie polecam skuter. Najlepiej coś z przedziału 125-300ccm.

Każdy kto liczy się z czasem (i kosztem) dojazdów np. do pracy doceni walory tego typu pojazdu. Brak problemów z zostawieniem ciuchów/kasków w kufrze/schowku, czyste buty/spodnie podczas jazdy przy niewielkich opadach (na moto wszystko będzie brudne już przy mokrym asfalcie). W końcu zdolności w 'walce' z korkami.

Jeżdżąc skuterem po mieście takim jak Wawa można przyjąć, że czas dojazdu w dowolne miejsce miasta, bądź okolic zajmuje do 30 min i nie jest to znacząco uzależnione od natężenia ruchu. Jeśli ktoś koncentruje się na jeździe w korkach to polecam 125ccm. Super zwrotność, spalanie 2,5l/100km, prędkości użytkowe do 80km/h i przyspieszenie spod świateł porównywalne, bądź nieco lepsze niż większość aut.

Jeśli dodatkowo skuter miałby być wołem turystycznym to warto się rozejrzeć za 250, czy 300ccm (Choć ja swoją 125 podczas wakacji dojechałem z Wawy do Wiżajn (granicy z Litwą smile.gif )Wspomniane Kymco prezentuje fajny stosunek jakości do ceny. Fajną turystyczną pozycją jest pakowny Downtown300 lub węższy i wyższy (z takim samym silnikiem) People300 (będzie lepszy w mieście). Ew. kompromisem między klasą 125, a większymi będzie np. Dink200.

PS Nie jestem przeciwnikiem motocykli - jeżdżę (a raczej jeździłem nimi kilkanaście lat), po prostu obecnie straciły one dla mnie zastosowanie...

Napisano

> Sądząc po kryteriach sprzęt będzie wożony jakimś transportem...(?)

Albo parkowany pod balkonem...

Napisano
  • Autor

> Sądząc po kryteriach sprzęt będzie wożony jakimś transportem...(?)

> Jeśli nie ma zajawki na moto i do tego jest PJ to zdecydowanie polecam skuter. Najlepiej coś z

> przedziału 125-300ccm.

> Każdy kto liczy się z czasem (i kosztem) dojazdów np. do pracy doceni walory tego typu pojazdu.

> Brak problemów z zostawieniem ciuchów/kasków w kufrze/schowku, czyste buty/spodnie podczas

> jazdy przy niewielkich opadach (na moto wszystko będzie brudne już przy mokrym asfalcie). W

> końcu zdolności w 'walce' z korkami.

> Jeżdżąc skuterem po mieście takim jak Wawa można przyjąć, że czas dojazdu w dowolne miejsce miasta,

> bądź okolic zajmuje do 30 min i nie jest to znacząco uzależnione od natężenia ruchu. Jeśli

> ktoś koncentruje się na jeździe w korkach to polecam 125ccm. Super zwrotność, spalanie

> 2,5l/100km, prędkości użytkowe do 80km/h i przyspieszenie spod świateł porównywalne, bądź

> nieco lepsze niż większość aut.

> Jeśli dodatkowo skuter miałby być wołem turystycznym to warto się rozejrzeć za 250, czy 300ccm

> (Choć ja swoją 125 podczas wakacji dojechałem z Wawy do Wiżajn (granicy z Litwą )Wspomniane

> Kymco prezentuje fajny stosunek jakości do ceny. Fajną turystyczną pozycją jest pakowny

> Downtown300 lub węższy i wyższy (z takim samym silnikiem) People300 (będzie lepszy w mieście).

> Ew. kompromisem między klasą 125, a większymi będzie np. Dink200.

> PS Nie jestem przeciwnikiem motocykli - jeżdżę (a raczej jeździłem nimi kilkanaście lat), po prostu

> obecnie straciły one dla mnie zastosowanie...

a ktory konkretnie spelnia zalozenia?

Napisano

> przyspieszenie spod świateł porównywalne, bądź

> nieco lepsze niż większość aut.

chyba jak dajesz na maxa, a wiekszosc aut to cinkłaczento

Napisano
  • Autor

> chyba jak dajesz na maxa, a wiekszosc aut to cinkłaczento

700 zlosnik.gif

Napisano

> chyba jak dajesz na maxa, a wiekszosc aut to cinkłaczento

No właśnie nie. Ruszam na ok. 60% możliwości. Auta przeróżne, w tym służbowe turbodizle 2.0 itp.

Mówię o kwestii startu spod świateł. Kierowca fury potrzebuje chwili na wciśnięcie sprzęgła, wrzuceniu jedynki, ruszeniu i później przebicia z 1ki na 2kę. W tym czasie skuter jest cały czas kilka/kilkanaście metrów przed peletonem i dopiero przy 60-70km/h samochody wychodzą do przodu.

Jest to przydatne w sytuacjach, kiedy przebijamy się między stojącymi samochodami na czerwonym i stajemy na pole position. Ta wspomniana wyżej przewaga daje czas i miejsce na to, by po ruszeniu zjechać do prawej krawędzi prawego pasa i nie blokować ruchu tym, którzy jeżdżą >80km/h.

> a ktory konkretnie spelnia zalozenia?

Nadal nie wiemy jaki jest budżet i o co dokładnie chodzi z tymi wymiarami (są one istotne z wkręconymi lusterkami, czy nie(?)).

Jak na razie warunki spełnia każdy pojazd jednośladowy, który ma większą niż wspomniana przez Ciebie pojemność. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.