Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja sekwencyjna - jakie ingerencje w samochód ?

Featured Replies

Napisano

Witam.

chciałem się zapytać jak sprawa wygląda z sekwencją ? Czy sonda jest tam emulowana ? Jakie czujniki są potrzebne (skąd trzeba wziąć sygnał) aby wszystko działało poprawnie ? Co zrobić żeby po jeździe na gazie ( o ile jest emulowana sonda) nie rozjeżdżały się mapy ?

Napisano

> ... Czy sonda jest tam emulowana ?

Nie

> Jakie czujniki są potrzebne (skąd trzeba wziąć sygnał) aby wszystko działało poprawnie ?

Żaden.

Instalacja lpg korzysta ze swoich czujników: ciśnienia w dolocie, ciśnienia i temp. lpg oraz temp. płynu chłodzącego. Warto też podpiąć się pod lambdę, ale nie jest to konieczne do prawidłowego działania instalacji lpg 4 generacji.

> Co zrobić żeby po jeździe na gazie ( o ile jest emulowana sonda) nie rozjeżdżały się mapy ?

Tego problemu nie powinno być wogóle.

Napisano

> Witam.

> chciałem się zapytać jak sprawa wygląda z sekwencją ? Czy sonda jest tam emulowana ? Jakie czujniki

> są potrzebne (skąd trzeba wziąć sygnał) aby wszystko działało poprawnie ? Co zrobić żeby po

> jeździe na gazie ( o ile jest emulowana sonda) nie rozjeżdżały się mapy ?

sygnal obrotow

podcisnienie

Napisano
  • Autor

Pytam bo sam się zbieram do założenia a znajomemu ostatnio gazownik przerabiał 2 generacje na sekwencje przy czym odłączył mu kontrolkę check engine - powiedział że tak ma być i przy wymianie sondy na nową sonda (wydawało nam się że stara padła) dalej nie działa zachowuje się jakby była emulowana - na gazie w miarę ok a na benzynie oscyluje od 0mV do 20mV a sonda jest 5V smile.gif do tego tak jakby samochód cały czas zalewało - pewnie wskazania z sondy. Dlatego się dopytuje. Ale teraz już wiem że należy najprawdopodobniej tego gazownika unikać :D

Napisano

>Ale teraz już wiem że należy najprawdopodobniej tego gazownika unikać :D

Nie najprawdopodobniej, tylko na pewno. Może zostawił emulator z II gen? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.